Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Oost Nusa Tenggara: Flores en Komodo kratermeren en oude culturen (5 dagen – 4 nachten)

Tour-code
17374
€ 1.361,46
Vertrekdatum Ende
Reisschema: Denpasar - Ende – Moni – Kelimutu – Ende – Bajawa – Ruteng – Labuan Bajo – Rinca – Komodo – Labuan Bajo

Deze rondreis Indonesie brengt u naar het prachtige gebied bij Nusa Tenggara, vroeger bekend als de Sunda eilanden. U bezoekt het eiland Flores met de bijzondere gekleurde kratermeren bij Kelimutu. Hier kunt u getuige zijn van de prachtige zonsopkomst waarbij de kleuren elke minuut anders zijn en een prachtig schouwspel vormen.
In het dorpje Bena krijgt ueen beeld van het leven in vroeger tijden en oude culturen van het eiland. Ook zult u de bijzondere vormen van de rijstvelden – sawah’s -  zien, die zo typerend zijn voor het eiland Flores. Vanaf Labuan Bajo gaat u aan boord van de boot (privéboot) die u zult brengen naar Rinca en Komodo, de enige plaatsen ter wereld waar de Komodo varaan voorkomt. De boottocht gaat langs vele schilderachtige eilandjes, en met name de zonsondergang op het water is schitterend. Tijdens een begeleide tocht over Rinca en over Komodo kunt u de bijzondere natuur aanschouwen en de Komodo varanen tegenkomen, een bijzondere ervaring. Voordat u weer vertrekt kunt u het roze strand bezoeken, een heerlijke plek om te genieten van de prachtige omgeving.

Deze tocht met privé boot is aanbevolen voor een romantische vakantie, huwelijksreis of wanneer u op Bali verblijft en een bijzonder uitstapje wilt maken. 

Dag 1: Denpasar - Ende (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Ende, op midden Flores, wordt u welkom geheten door uw gids. U brengt een bezoek aan de lokale markt en aan het Soekarno museum. Lunch is in Ende. Na de lunch rijden we naar Moni, waar u diner en overnachting heeft in Kelimutu Moni Eco Lodge.

Dag 2: Moni – Kelimutu – Ende – Bajawa (O/L/D)

Om 4.00 uur vroeg in de morgen rijden we naar de berg Kelimutu. Kelimutu is met de drie gekleurde kratermeren waarschijnlijk het meest bijzondere natuurverschijnsel van de oostelijke eilanden van Indonesie, Nusa Tenggara. De kleur zijn de afgelopen twintig jaar enorm veranderd; nu zijn de meren van Kelimutu turquoise, blauw en donker groen. In de vroege morgen kunt u de kleuren het mooiste zien bij de prachtige zonsopkomst afhankelijk van de weersomstandigheden) Onderweg terug naar het hotel stoppen we bij verschillende rijstvelden, waarna het ontbijt voor u klaarstaat in het hotel. Na het ontbijt rijden we naar Ende met een stop onderweg. De lunch heeft u in Ende, waarna we doorrijden naar Bajawa. Onderweg zullen we een bezoek brengen aan het blauwe kiezelstrand in Nangapanga. Het diner heeft u in Lucas Restaurant en de overnachting in het Sanian hotel.

Dag 3: Bajawa – Ruteng (O/L/D)

In de morgen bezoeken we het traditionele dorpje Bena. Dit dorpje geeft een beeld van het leven in vroeger tijden en is goed bewaard gebleven door de tijd. Met de indrukwekkende rotsformaties, oude heiligdommen en traditionele huizen is Bena het toonbeeld van de Ngada cultuur. We rijden door naar Aimere waar u “Arak” destillatie kunt zien en palmwijn die vers uit de boom wordt getapt. De lunch is in Borong. Onderweg naar Ruteng brengen we een bezoek aan het meer bij Rana Mese in het wolkenbos. Diner en overnachting is in Susteran MBC in Ruteng.

Dag 4: Ruteng – Labuan Bajo – Rinca (O/L/D)

Na vertrek uit het hotel bezoeken we de berg Golo Curu. Van hier heeft u een prachtig uitzicht over Ruteng en de rijstterrassen aan de noordelijk kant. Vervolgens gaan we naar Cancar om de unieke Lingko rijstvelden te zien. In de vorm van een spinnenweb liggen de velden naast elkaar, wat van boven gezien een merkwaardig beeld oplevert. Vervolgens rijden we door naar Labuan Bajo en gaan aan boord van de boot die u naar het eiland Rinca zal brengen. Trektochten op het eiland Rinca starten bij het ticket-kantoor van Loh Buaya. De tocht naar Waewaso duurt ongeveer twee uur is geeft de grootste kans om de befaamde Komodo varaan te zien met hun prooi. U kunt de nesten tegenkomen waarna de trektocht vanuit het bos weer in een zonnig gedeelte komt waar u uitgestrekte savannes ziet, hier en daar gespikkeld met palmen en een permanente drinkplaats, uitlopend op steile berghellingen die adembenemende uitzichten geven. In de later namiddag vervolgen we de weg naar Komodo.
Diner en overnachting is op de boot.

U heeft een privé boot voor uzelf, met airco en cabines. Wanneer u samen reist kunt u tijdens een romantische avond genieten van de zwoele zeewind en de serene rust op het water.

Dag 5:  Komodo – Labuan Bajo  (O/L/-)

In de vroege morgen maakt u een middellange trektocht van anderhalf uur over Komodo. De tocht gaat langs een drinkplaats waar de Timor herten en wilde zwijnen vaak komen drinken. Soms kunnen hier een komodo varaan worden aangetroffen, wachtend op een prooi. U zult de Sulphurea hill en de Frigate hill beklimmen vanwaar u prachtige uitzichten heeft over de eilanden, de baaien en de nabij gelegen stranden. Wanneer u terug bent op de boot vervolgen we de route naar het roze strand. Dit bijzondere strand krijgt zijn kleur van rode koraal fragmenten. Het is werkelijk een prachtige plaats om een tijdje te verblijven, om de onderwaterpracht en koralen te zien wanneer u gaat snorkelen, of gewoon om even heerlijk te relaxen op het strand. U krijgt lunch aan boord van de boot; in de middag varen we terug naar Labuan Bajo. Na aankomst in Labuan Bajo wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Denpasar of volgende bestemming.

Einde van het programma

 

Inclusief:
- Accommodatie in hotels in op de boot
- Maaltijden zoals vermeld in het programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
- Engels sprekende gids gedurende het programma
- AC cabine op de boot zoals omschreven in het progamma
- AC auto met chauffeur en alle vervoer zoals omschreven in het programma
- Toegangsbewijzen voor de excursies volgens het programma
- Uitrusting voor snorkelen

 

Exclusief:
- Vliegtickets voor binnenlandse en/of internationale vluchten
- Fooien, porters, verzekeringen, wasserij, telefoonkosten en overige persoonlijk uitgaven

 

Aanbevolen kleding:
- Sweater, jack of warme trui
- zonneprotector en bescherming tegen felle zon
- zonnehoed
- stevige wandelschoenen

More Information
tourcode 17374
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Indonesie - Nusa Tenggara -Flores en Komodo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Oost Nusa Tenggara: Flores en Komodo kratermeren en oude culturen (5 dagen – 4 nachten)
Your Rating
We found other products you might like!