Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Oost Nusa Tenggara: Sumba, Flores en Komodo, stammen, natuur en draken (12 dagen / 11 nachten)

Tour-code
16317
€ 2.190,64
Aankomstdatum bestemming
Reisschema: Denpasar – Tambukala – Kodi – Waikabubak – Kupang – Ende – Moni – Kelimutu – Bajawa – Ende – Ruteng – Labuan Bajo – Kelor – Rinca – Kalong Island – Komodo – Pink Beach – Bidadari – Labuan Bajo – Denpasar

Beleef een veelzijdige reis over de eilanden Sumba, Flores en Komodo. De reis begint bij Tambulaka op het eiland Sumba, in de omgeving van de stad gaat u op bezoek bij verschillende dorpjes. In de omgeving van Waikabubak gaat u op zoek naar verschillende bijzondere culturele bouwwerken en interessante gemeenschappen. Bij het stadje Ende gaat up pad naar het bergstadje Moni, deze ligt op de helling van de Kelimutu vulkaan. De volgende ochtend vroeg gaat u op pad naar de kratermeren van deze vulkaan. Deze veranderen sinds de uitbarsting van een de nabijgelegen vulkaan Iya constant van kleur. Dit zorgt bij zonsopgang voor een spectaculair schouwspel.  Reis door naar Bajawa; een kleine stad waar u in de omgeving kennis maakt met de bewoners. Ga door naar het veelzijdige Ruteng. Reis door naar het bijzondere eiland Rinca om de beroemde Komodo varanen in het wild te kunnen zien en breng enkele dagen in de omgeving door om van de mooie natuur te genieten. Aan het einde van de reis vaart u nog even door naar het bekende Pink Beach om heerlijk te relaxen en te kunnen snorkelen.

Hoogtepunten van deze reis zijn: Flores stammen van Lamoholot stammen in het oosten tot Manggarai stammen in het westen – gekleurde meren bij Kelimtu – witte zandstranden – traditionele dorpjes – Komodo varaan.

Exlusief internationale en lokale vluchten

Sumba, Flores en Komodo, stammen, natuur en draken (12 dagen / 11 nachten)

Dag 1: Denpassar – Tambulaka (-/L/D)

Bij aankomst op luchthaven Tambulaka op West Sumba wordt u welkom geheten door de gids. Deze brengt u naar uw hotel om de spullen weg te brengen. Bij het hotel krijgt u lunch. ’s Middags gaat u naar Waitabula voor een bezoek aan de Sumba Culturele Huizen en de traditionele markt. Op de markt zijn leuke snuisterijen en lokale producten te vinden. Na het bezoek kunt u de naastgelegen Waikelo haven bezoeken. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel.

Dag 2: Kodi tour (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we naar het Kodi gebied. Hier kunt een bezoek brengen aan de leuke dorpjes Tosi, Parona Baroro, Rotenggaro en Ranggabaki. Bijzonder aan de huizen in deze dorpjes is dat ze hoger zijn dan gebruikelijk in de omgeving. Vervolg de reis naar het strand, hier bereidt u uw lunch voor waarna u terugkeert naar het hotel. Onderweg stopt u in de omgeving van Waitabula, hier ligt een plantage waar u kunt zien hoe de heerlijkste Indonesische koffie verbouwd wordt.

Dag 3: Tambolaka – Wanukaka – Lamboya -  Waikabubak (O/L/D)

Na het ontbijt bij het hotel start de tocht naar de districten Wanukaka en Lamboya. Breng een bezoek aan de dorpen Waigalli, Prai Goly, Waiwuang en Waru Wora. De bebouwing in de dorpjes doet bijzonder aan. Vele huizen staan op een lage heuvel met een grafsteen daarvoor. U bereidt uw lunch voor op het strand, hier heeft u een prachtig uitzicht over de Indische oceaan. Neem nog even de tijd om heerlijk op het strand te relaxen. Daarna gaat u naar Waikabubak voor uw overnachting.

Dag 4: Waikabubak – Anakalang – Mamboro Countryside (O/L/D)

De gids haalt u op voor een tocht naar het Anakalang gebied. U bezoekt de Pasunga, dit zijn verschillende tombes die in 1926 gebouwd zijn welke stuk voor stuk bestaan uit één grote steen. Het volgende bezoek is aan het huis van de Marapu (voorouders) waarna u doorgaat naar het dorpje Galu Bakul. Bij dit dorpje ligt de tombe van de vereerde koning van Anakalang, koning Umbu Sawola. Hierna brengt u een bezoek aan de dorpen Manuakalada, Wawarongo en Tambera. Onderweg heeft u picknick lunch, vanuit het voertuig heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving rond de dorpjes. Er liggen hier vele mooie rijstvelden, groene heuvels en vlaktes savanne. Op de achtergrond hoort en ziet u de Flores zee. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel.

Dag 5: Waikabubak - Kupang (O/L/D)

Vandaag heeft u uw vlucht naar Kupang. Bij aankomst op de luchthaven wordt u door de gids opgehaald om naar het hotel gebracht te worden.

Dag 6: Kupang – Ende – Moni (O/L/D)

Ontbijt bij het hotel, waarna u naar de luchthaven gaat voor uw vlucht naar Ende. Bij aankomst in Ende in centraal Flores wordt u verwelkomd door de gids. Na het ophalen van de bagage wordt u naar Moni gebracht. Deze plaats licht zo’n twee-en-half uur van Ende en is gelegen op de helling van de Kelimutu berg. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor foto momenten en bezoeken aan de verschillende gemeenschappen. Aan het einde van de middag arriveert u in Moni.

Dag 7: Moni – Kelimutu – Bajawa (O/L/D)

U staat om vier uur ’s ochtends op en maakt een tocht van een uur naar de voet van de Kelimutu berg. Hier gaat u te voet verder voor een half uur, eenmaal bij de bestemming heeft u een uitzicht over de prachtige Kelimutu meren. De meren hebben allemaal een verschillende kleur, groen, blauw en zwart. Een Nederlandse geoloog heeft de meren in 1914 ontdekt, in die tijd waren de meren rood, blauw en wit.

Geniet van de zonsopgang (afhankelijk van het weer) en als de tijd het toelaat van een wandeling in het gebied. Keer terug naar het hotel voor het ontbijt en check uit. Vervolg de reis door Bajawa met een tussenstop bij het traditionele dorp Saga en Ende. De reis vervolg zich en u stopt nog een keer bij heet Penggajawa blauwsteen strand en het dorpje Boawae. Dit is een leuke traditioneel dorpje. Onderweg is het mogelijk om nog een paar keer te stoppen voor het meemaken van lokale evenementen. Aan het einde van de middag, bij aankomst in Bajawa wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 8: Bajawa – Ruteng (O / L / D)

In de morgen bezoekt u het dorp van de Bajawa stammen. Breng een bezoek aan Boloji of Warusoba voor een Bajawanese dans optreden gevolgd door een ‘Suling’. Dit is een fluitconcert met fluiten gemaakt van bamboe. Vervolg de reis naar Bena. Dit is een klein dorpje waar de originele tradities nog bewaard zijn. De bewoners vereren hun voorouders in de gebwouwen die ze Ngadhu en Bhaga noemen. De ene vertegenwoordigt de vrouwelijke voorouders en de ander de mannelijke. Onderweg op de helling van de Inerie vulkaan stoppen we om foto’s te maken. Daarna heeft u lunch, vervolg de reis naar Ruteng. We stoppen nog een paar keer, een keer bij een lokale palmwijn kwekerij en nog een  keer bij het Ranamese meer.

Dag 9: Ruteng – Labuan Bajo (O / L / D)

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Rengpuu – Manggarainese dorp. Hier ontmoet u de lokale bevolking en ziet u de bijzondere slank gevormde huizen. U reist door naar Labuan Bajo, dit is het meest westelijke punt van Flores. Onderweg heeft u lunch. Onderweg stopt u enkele keren om van de prachtige omgeving te genieten. Hier zijn vele rijstvelden met mooie groene en bruine heuvels. Bij aankomst in Labuan Bajo gaat u dineren bij een lokaal restaurant voordat u naar uw hotel gaat.

Dag 10: Labuan Bajo – Kelor – Rinca – Kalong Island (-/L/D)

U zult aan boord gaan van de boot (MV Fadeaki of MV Budiutama, afhankelijk van de beschikbaarheid). Daarna gaat u per boot verder naar Kelor Island om te snorkelen en te zwemmen. Vervolgens reist u door naar Rinca Island, onderweg heeft u lunch. ’s Middags maakt u een trektocht naar Wae Waso op Rinca waarbij u door het typische droge bos van het eiland komt. De tocht is onder meer bedoeld om de befaamde Komodo varaan te spotten. Er zijn hier ook vele andere dieren te vinden zoals herten, buffels, langstaart apen, wilde zwijnen en verscheidene vogelsoorten. Hou de bomen in de gaten, op droge takken houden de jonge Komodo varanen zich verborgen. Een lokale gids leidt u door het reservaat. Aan het einde van de middag gaan we naar het eiland Kalong waar u de vleermuis kolonieën kunt zien uitwaaieren.
Diner en overnachting zijn op de boot (MV Fadeaki of MV Budiutama).

Dag 11: Kalong – Komodo – Pink beach – Bidadari island (O/-/-)

Vroeg in de ochtend gaat u per boot naar Komodo. Stap bij de pier af en ga op trektocht naar Banunggulung door het droge bos. Hier leven vele diersoorten waaronder de Komodo varaan waar het eiland zo beroemd om is. Andere dieren in de omgeving zijn herten, wilde zwijnen en vele vogelsoorten. Een boswachter van het eiland leidt u rond, daarna gaat u naar het dorp om de mensen te ontmoeten. Na het bezoek keert u terug naar de boot voor de lunch en een bezoek aan Pink Beach. Hier kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen bij de prachtige kust van het eiland. Aan het einde van de middag vaart u naar Bidadari Island.
Diner en overnachting zijn op de boot (MV Fadeaki of MV Budiutama).

Dag 12: Labuan Bajo – Denpasar (O / - / -)

Ontbijt aan boord terwijl u terugkeert naar Labuan Bajo. Bij aankomst gaat u per auto naar uw hotel of de luchthaven voor de vlucht terug naar Bali.

Einde van het programma.

 

Aanbevelingen

Kleding

Lichte katoenen kleding, in elk geval één T-shirt met lange mouwen en lange broek, zwemkleding. Aanbevolen is een sweater of jacket omdat het fris kan zijn in de bergen.

 Schoeisel

Stevige sport of wandelschoenen, slippers en lichte schoenen.

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

Verder aanbevolen: Camera met voldoende opslag en reserve batterijen.

Inbegrepen en uitgesloten

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Overige vluchten

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned prive auto of minivan geschikt voor het aantal deelnemers met bagage

Overig vervoer

Inclusief

Boot voor bezoek aan Riung Marine Park

Landarrangementen

Inclusief

Zoals genoemd in beschrijving

Rondreis en entreegelden

Inclusief

Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in de omschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend (andere talen op aanvraag)

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig. Door weersomstandigheden of andere en onvoorziene omstandigheden kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging optreden tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

 

Meer informatie
tourcode 16317
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Sumba, Flores, Komodo, Rinca
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Oost Nusa Tenggara: Sumba, Flores en Komodo, stammen, natuur en draken (12 dagen / 11 nachten)
Uw waardering