Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Venture travels Indonesie specialist, rondreizen Indonesie, Azie en Afrika

Venture travels: Indonesie specialist

kantoor venture travels

Hoe het begonnen is

Venture travels is ontstaan doordat ik in 2008 op een kruispunt in mijn leven stond. Mijn toenmalige handelsbedrijf bood mij niet de toekomst die ik voor ogen had. Wel had ik daarmee contacten over de hele wereld opgebouwd, waaronder ook met mensen uit Indonesië die reizen organiseerden en graag meer klanten wilden. De omgang met Indonesiërs vond ik steeds al erg prettig, dus waarom zou ik geen zaken met hen kunnen doen? Toen is het idee ontstaan om Venture travels op te richten. 

Bedrijf

Ik ben in het vliegtuig naar Indonesië gestapt om het land te leren kennen. Ook verdiepte ik me in de Indonesische cultuur en in de reiswereld. Dat maakte mijn enthousiasme alleen maar groter. Ik bezocht internationale reisbeurzen en bouwde een groot aantal contacten op met lokale reisbedrijven. Het landenbestand is inmiddels uitgebreid met een groot aantal landen in Azië, en Zuid Afrika. Ik vind het belangrijk om de mensen van de lokale bedrijven met wie ik samenwerk persoonlijk te kennen, zodat ik mijn klanten met een gerust hart op reis kan sturen. 

Kantoor

De plek die ik in huis ingericht had als werkplek werd al gauw te krap. In 2016 heb ik met hulp van mijn zoons een gedeelte van onze aangrenzende druivenkas omgebouwd tot kantoor. De prettige sfeer en bijzondere inrichting van dit kantoor geven mij elke dag weer een beetje een vakantiegevoel. Inmiddels is mijn vrouw meer en meer betrokken geraakt bij het bedrijf en werken we samen. 

De filosofie van Venture travels

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met onze reizigers. Nadat u een aanvraag voor een reis heeft ingediend nemen we altijd even contact met u op. U bent ook ten allen tijde welkom op ons kantoor om uw reisplannen te bespreken. U kunt ons bellen of mailen om een afspraak te maken. Ook organiseren wij regelmatig informatieavonden over de diverse bestemmingen, zodat u zich kunt oriënteren of voorbereiden op uw reis.

Fair trade: verantwoordelijk toerisme

 • Wij streven er naar zoveel mogelijk samen te werken met lokale bedrijven die een jarenlange ervaring hebben in de toeristenbranche. Zij kennen immers hun land en hun cultuur als geen ander. Hierdoor kunnen zij u de mooiste plekjes laten zien.

  Hierdoor, en zeker niet onbelangrijk, ondersteunt u het lokale toerisme en de lokale bevolking in uw gastland terwijl u verzekerd bent van de optimale beleving van uw vakantiebestemming.

venture travels sfeervolle kantoor

 • Respect voor uw gastland

  Onderling respect voor elkaar is heel belangrijk voor ons. Alle verhalen over hoe moeilijk het soms is met vreemde culturen om te gaan zijn vaak terug te brengen naar respect en communicatie. Zoals u het prettig vindt gerespecteerd te worden, zo zullen ook de mensen van uw gastland dit ervaren, en ook zij verdienen het met respect door toeristen te worden behandeld. Maakt u gerust gebruik van de hoffelijkheid en gastvrijheid tijdens uw vakantie, de mensen zullen er alles aan doen het u naar de zin te maken.

 • Zorgeloos op vakantie

  Al onze partners kennen wij persoonlijk of zijn ons aanbevolen uit betrouwbare bron. Zij kunnen u effectief en snel helpen als u met onvoorziene problemen te maken mocht krijgen. Het is goed te weten dat u kunt rekenen op deskundige hulp wanneer u dat nodig heeft.

  Venture travels is aangesloten bij SGR en Calamiteitenfonds, zodat u er zeker van kunt zijn dat u met een betrouwbare organisatie te maken heeft. Alle onderdelen van u reis die u bij Venture travels boekt zijn automatisch financiëel verzekerd via SGR. In geval van calamiteiten zorgt het calamiteitenfonds er voor dat u veilig terugkomt naar huis.

venture travels persoonlijk advies

Tot slot

Door de combinatie van al de bovengenoemde dingen zijn wij met recht uw verre reizen specialist voor Nederland en Belgie. 

Aan een ieder, hartelijk dank en een goede reis!

 Piet Vromans, directeur/eigenaar

 

 

 

Piet Vromans

Directeur/eigenaar Venture-travels.