Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Over uw offerteaanvraag

Wat u moet weten over uw offerteaanvraag en veelgestelde vragen:

Wat gebeurt er met uw offerteaanvraag

Uw offerte aanvraag is maatwerk en wordt met de grootste zorg in behandeling genomen. Meestal nemen wij contact op met onze agenten op de plaats van uw bestemming om voor u de beste mogelijkheden te bespreken. In samenspraak met onze agent wordt uw aanvraag vervolgens uitgewerkt. 

Hoe snel is mijn aanvraag verwerkt

Het samenstellen van uw reisvoorstel is geen geautomatiseerd proces en wordt altijd handmatig op maat gemaakt.

Het hangt soms af van de drukte en ook van uw geplande vertrektijd hoe snel uw aanvraag verwerkt wordt. Vaak zijn we afhankelijk van informaitevoorziening uit het land waarop de aanvraag betrekking heeft; soms duurt het wat langer voordat we onze aanvraag daar verwerkt zien, hetgeen ook vaak met drukte te maken heeft. Omdat we weten dat er serieus aan wordt gewerkt zullen we dit (tot op zekere hoogte natuurlijk) moeten respecteren. Het begeleiden van reizigers ter plaatse heeft altijd voorrang op het verwerken van aanvragen.

Doorgaans ontvangt u binnen twee weken een reisvoorstel; indien er redenen zijn waarom er vertraging in de verwerking optreedt, dan nemen wij contact met u op en stellen u op de hoogte over de stand van zaken en de reden van de vertraging. 

Wanneer wel een offerte aanvragen en wanneer niet een offerte aanvragen

Wanneer u serieuze reisplannen heeft is het altijd goed een persoonlijke offerte aan te vragen, welke wij graag voor u zullen uitwerken. Vaak kunt u één van de gepubliceerde reizen op de website gebruiken als basis voor uw maatwerkreis, en daarbij de gewenste uitbreidingen of aanpassingen aanvragen. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om een reeds gepubliceerde reis te gebruiken, hierin zijn altijd de hoogtepunten en mooiste plaatsen opgenomen geheel volgens de manier van reizen die wij nastreven.

Wanneer u nog in een voorbereidend stadium bent en wanneer u zich wilt oriënteren op prijzen en reisschema's, dan kunt u beter de gepubliceerde reizen op onze webstie of via andere bronnen raadplegen en is een offerteaanvraag voor u niet de handigste manier om aan de informatie te komen omdat de verwerkingstijd van persoonlijke offertes beduidend langer is dan direct beschikbare informatie op het internet.

Welke informatie heeft Venture travels nodig om een aanvraag uit te werken

Wanneer u het offerteformulier volledig invult hebben we doorgaans voldoende informatie om uw aanvraag uit te werken. Het aanvraag formulier is een handige checklist om na te gaan zodat geen dingen worden vergeten.  Wanneer we meer informatie nodig hebben nemen we contact met u op om de ontbrekende informatie met u te bespreken.

Is het nodig om mijn persoonlijke gegevens te verstrekken

Het samenstellen van een reisvoorstel is een tijdrovende aangelegenheid die wij u als service zonder extra kosten kunnen bieden. We stellen dan wel als voorwaarde is wel dat we geen anonieme aanvragen kunnen verwerken. Tevens willen we contact met u kunnen opnemen als er vragen zijn en de offerte per post kunnen toesturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.

Waarom moeten de namen van de reizigers al worden opgegeven in de aanvraag

Met name voor vliegtickets geldt een grillige marktwerking voor zowel tarieven als beschikbaarheid. We kunnen als extra service vliegtuigstoelen enige tijd voor u reserveren zodat u verzekert bent van een plaats en ook verzekerd bent van de aangeboden prijs. Zonder deze optie is het voor ons niet mogelijk garant te staan voor beschikbaarheid en prijs van de aangeboden vluchten, waardoor uw reis ineens toch duurder kan uitvallen dan aanvankelijk gedacht, of waardoor er ineens geen vliegtickets beschikbaar zijn.

Zit ik ergens aan vast als ik opties neem op vliegtickets

Opties op vliegtickets kunnen wij u als service kostenloos en vrijblijvend aanbieden. Dat betekent dat u nergens aan vast zit.
Er zijn geen nadelen aan verbonden, allleen maar voordelen: u heeft de zekerheid dat er een plaats voor u is gereserveerd en u heeft zekerheid over de prijs.

Het is belangrijk dat de juiste namen en data staan vermeld want het wijzigen van de optie op wat voor manier dan ook zal deze direct doen vervallen, en daarmee dus ook de beschikbaarheidsgarantie en prijsgarantie.

Opties op tickets zullen op een bepaalde tijd verlopen. Dit staat aangegeven op uw reisvoorstel. Daarna is de prijs en beschikbaarheid van uw vliegticket dus niet meer gegarandeerd.

Zijn er kosten aan een offerteaanvraag

Wanneer u een offerteaanvraag doet wordt er voor u een reisschema samengesteld door een deskundige met kennis over uw bestemming, u krijgt dus een professioneel reisadvies.

Tot op heden hebben we u dit altijd kostenloos kunnen aanbieden. De situatie met betrekking tot informatieverstrekking via internet en daadwerkelijke verkopen verandert op dit moment in snel tempo binnen de maatschappij. Hoewel het samenstellen van een persoonlijk reisschema een tijdrovende aangelegenheid is doen we ons uiterste best dit kostenloos te houden.

Op dit moment zijn er dus geen kosten verbonden aan een offerteaanvraag.