Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Oost Nusa Tenggara: Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok, oude gebruiken(18 dagen / 17 nachten)

Tour-code
16319
€ 2.956,76
Datum
Reisschema: Denpasar – Maumere – Larantuka – Maumere – Moni – Kelimutu – Riung (eilandhoppen) – Bajawa – Ruteng -  Denge – Wae Rebo – Labuan Bajo – Rinca – Komodo – Gili Laba - Bima – Huu – Sumbawa Besar – Senggigi

Een schitterende rondreis door Indonesië die u langs bekende en minder bekende hoogtepunten van Indonesië brengt. De rondreis start in Maumere, Oost Nusa-Tenggara, met een aantal stadstours en een bezoek aan de vulkaan Mount Lewotobi. U neemt een kijkje bij het driekleuren kratermeer in Kelimutu en u maakt een boottocht langs de 17 schitterende eilanden van Riung. We bezoeken een warmwaterbron waar u een bad kunt nemen, het karakteristieke dorp Wae Rebo, een vissersdorp genaamd Labuan Banju, maar natuurlijk ook het beroemde eiland Komodo, waar u met eigen ogen de komodovaranen kunt aanschouwen. Op Komodo maken we een wandeling door de bergen en bezoeken we een roze strand. Deze rondreis in Indonesie bevat een gevarieerde mix van culturele uistapjes, stadstours en avontuur in de schitterende Indonesische natuur. Buiten het programma om is er genoeg tijd om te relaxen of om er zelf op uit te trekken.

Rondreis Indonesië: Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok (18 dagen / 17 nachten)

 

Dag 1: Denpasar – Maumere (-/-/-)

Bij aankomst op Frans Seda Airport, Maumere, wordt u welkom geheten door uw gids en begeleid naar uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden, overnachting in Maumere.

 

Dag 2: Maumere – Larantuka (O/-/-)

We beginnen uw rondreis in Indonesië met een bezoek aan Larantuka, de hoofdstad van Oost-Flores. Deze kustplaats is van oorsprong een belangrijk handelsknooppunt en centraal punt voor koloniale en kerkelijke activiteiten in Oost Indonesië. Tegenwoordig is Larantuka nog altijd een belangrijke economisch centrum dat vele inwoners van een baan voorziet. Onderweg naar Larantuka stoppen we in het dorp Boru, waar we de vulkaan Mount Lewotobi bekijken. Ook brengen we een bezoek aan een koffieplantage in Hokeng. In Titehena kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de Konga Baai en de Lewotobi vulkaan. Overnachting in Larantuka.

 

Dag 3: Larantuka – Maumere (O/-/-)

Na het ontbijt bezoeken we het Meting Doeng strand, gevolgd door een stadstour langs de mooiste plekjes in Larantuka, zoals de Reinha Rosari Katholieke kathedraal, gebouwd in Portugese stijl, de haven en de lokale markt. Tegen het einde van de dag zullen we arriveren in Maumere, waar u zult overnachten.

 

Dag 4: Maumere – Moni (O/-/-)

We vervolgen de rondreis in Indonesië met een bezoek aan het Ledalero Museum in de buitenwijken van Maumere. Het museum heeft een interessante collectie van etnologische voorwerpen uit de regio. Ledalero is genoemd naar een belangrijk Rooms Katholiek seminatium dat vele priesters van Flores heeft opgeleid. We bezoeken Sikka Village, beroemd om de traditionele Ikat weverijen waar met organische verf gewerkt wordt. U kunt even tot rust komen op Paga Beach, waarna we beginnen aan een ontspannen tocht naar Jopu en Ranggase dorpen in de omgeving. Overnachting in Moni.

 

Dag 5: Moni – Kelimutu – Ende – Riung (O/-/-)

Vandaag staan we voor zonsopgang op om een kijkje te nemen bij Kelimutu, een meerkleurig kratermeer, wat bekend staat als één van de meest mysterieuze en indrukwekkende trekpleisters van Flores. Het uitzicht over de meren, die sinds de uitbarsting van Mount Iya in 1969 continu van kleur veranderen, is ronduit spectaculair te noemen. Eenmaal terug in het hotel kunt u rustig ontbijten waarna we via Nangapanda en Ende naar Riung reizen. Overnachting in Riung.

 

Dag 6: Riung Marine Park (O/L/-)

Eén van de hoogtepunten van uw rondreis in Indonesie zal het eilandhoppen rondom Riung zijn. Vandaag brengen we een bezoek aan welgeteld 17 eilanden, genaamd Pau, Borong, Ontoloe, Dua, Kolong, Lainjawa, Besar, Halima, Patta, Rutong, Meja, Bampa, Tiga, Tembaga, Taor, Sui en Wire. Al deze eilanden zijn onbewoond en kenmerken zicht door parelwitte stranden en schitterende natuur. Bekijk de vleermuizen van Ontoloe, neem een duik in de zee, kom tot rust op de stranden en geniet van de rust op Tiga en Rutong. Overnachting in Riung.

 

Dag 7: Riung – Bajawa (O/-/-)

We zetten de rondreis in Indonesie voort richting Bajawa, waar we met de auto heen rijden. Bajawa is een klein stadje, gelegen op 1200 meter hoogte en alleen te bereiken via wegen die u dwars door de Indonesische natuur leiden. U kunt een bad nemen in de hete bronnen van Soa, waarna we een stadstour door Bajawa maken. Overnachting in Bajawa.

 

Dag 8: Bajawa – Ruteng (O/-/-)

’s Morgens bezoeken we een oud Ngadanees dorp genaamd Bena, gelegen op ongeveer 1,5 uur rijden afstand vanaf Bajawa. In Bena kunt u de traditionele manier van leven in Indonesie aanschouwen, evenals de karakteristieke huizen en de ceremonies die al vele decennia lang gehouden worden. We rijden door naar Aimere, beroemd om de lokale palmwijnen, waarvandaan we door het regenwoud naar het schitterende Ranamese kratermeer reizen. Overnachting in Ruteng.

 

Dag 9: Ruteng – Dintor – Denge (O/L/D)

Na een vroeg ontbijt verlaten we Ruteng en trekken we eropuit om het zuiden van Manggarai te verkennen. Via Iteng rijden we naar het plaatsje Dintor, waar een lunch voor u klaar staat. ’s Middags arriveren we in Dintor, waar u zult overnachten.

 

Dag 10: Dintor – Wae Rebo Village (O/L/D)

Vandaag staat een wandeling naar Wae RWebo Village op het programma. We stappen ’s morgens in de auto en rijden naar Waelombo, waarvandaan we te voet verder zullen reizen naar Wae Rebo. Wae Rebo is een Manggarai dorp, gelegen tussen de bergen, waar de mensen in traditionele kegelvormige huizen wonen (woonden). Het dorp wordt vaak door ‘hikers’ bezocht, onderweg naar Wae Rebo zijn diverse rustplaatsen te vinden. Overnachting in Wae Rebo.

 

Dag 11: Wae Rebo – Denge – Dintor – Labuan Bajo (O/L/D)

Na het ontbijt in Wae Rebo reizen we te voet terug naar Denge, waar een lunch verzorgd wordt. Hiervandaan zetten we de rondreis in Indonesie voor per auto, richting Labuan Bajo. Onderweg passeren we, afhankelijk van de conditie van de weg, de plaatsen Dintor en Nangalili. De rit naar Labuan Bajo duurt in principe ongeveer 6 uur, maar indien er een alternatieve route gekozen moet worden kan de reistijd wat langer worden. Overnachting in Labuan Bajo.

 

Dag 12: Labuan Bajo – Komodo (O/L/D)

We starten de dag in de haven van Labuan Bajo, waar we in een boot stappen voor de 3,5 uur durende tocht naar Komodo Island, de woonplaats van de beroemde komodovaranen. Vanuit Loh Liang maken we een wandeling over het eiland. Onderweg komen we langs een waterbron waar gewoonlijk veel verschillende wilde dieren te vinden zijn, zoals herten, zwijnen en soms ook varanen. We beklimmen Sulphurea Hill en Frigate Hill, waarvandaan u een geweldig uitzicht over de eilanden, baaien en stranden heeft. Na ongeveer 1,5 uur gewandeld te hebben komen we terug bij de boot en varen we naar een strand dat roze gekleurd is door de rode stukjes koraal die door het zand gemengd zitten. Dit strand is een uitstekende plaats om even tot rust te komen door bijvoorbeeld te zonnen, te zwemmen of te snorkelen. We varen door naar Gili Laba, Noord Komodo. Overnachting op de boot in Gili Laba.

 

Dag 13: Gili Laba – Sape – Bima (O/L/-)

Vanaf Gili Laba varen we ’s ochtends naar West-Nusa Tenggara, waar we zullen aanmeren in Sape. Vanuit Sape maken we per auto een mooie tocht over het eiland naar de stad Bima, waar we ’s middags zullen arriveren. Overnachting in Bima.

 

Dag 14: Bima – Huu (O/-/-)

Vanaf Bima vervolgen we de rondreis in Indonesie landinwaarts naar Dompu. Onderweg stoppen we een aantal keer voor interessante bezienswaardigheden, waaronder een zoutmijn. Aan het eind van de dag bereiken we uw hotel aan de zuidkust van het eiland, in het plaatsje Huu. Overnachting in Huu.

 

Dag 15: Huu (O/-/-)

Vandaag zullen we de omgeving van Huu verkennen met diverse uitstapjes en citytours in de omgeving. Overnachting in Huu.

 

Dag 16: Huu – Sumbawa Besar (O/-/-)

Na het ontbijt vervolgen we de rondreis in Indonesie richting Sumbawa Besar. Tijdens de autorit maken we een tussenstop in het Bugisnese vissersdorpje Labuan Jambu om kennis te maken met de lokale inwoners. ’s Middags arriveert u bij uw hotel bij Kencana Beach.

 

Dag 17: Sumbawa Besar (O/-/-)

U heeft vandaag een ochtendprogramma wat bestaat uit een diverse activiteiten in de omgeving van Sumbawa Besar, de middag is vrij te besteden. Overnachting bij Kencana Beach.

 

Dag 18: Sumbawa Besar – Tano – Kayangan – Senggigi (O/-/-)

We vertrekken vanuit Sumbawa Besar naar de haven van Tano, waarvandaan u naar Kayangan, Oost Lombok, vaart. Vanuit Kayangan reist u per auto door naar Senggigi, de eindbestemming van deze rondreis. De rondreis is uit te breiden vanuit Senggigi, zowel met een aantal extra dagen als met een transfer terug naar de luchthaven.

 

 

Aanbevelingen

Kleding

Lichte katoenen kleding, in elk geval één T-shirt met lange mouwen en lange broek, zwemkleding. Aanbevolen is een sweater of jacket omdat het fris kan zijn in de bergen.

Schoeisel

Stevige sport of wandelschoenen, slippers en lichte schoenen.

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

Verder aanbevolen: Camera met voldoende opslag en reserve batterijen.

Inbegrepen en uitgesloten

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Overige vluchten

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned prive auto of minivan geschikt voor het aantal deelnemers met bagage

Overig vervoer

Inclusief

Boot voor bezoek aan Riung Marine Park

Landarrangementen

Inclusief

Zoals genoemd in beschrijving

Rondreis en entreegelden

Inclusief

Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in de omschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend (andere talen op aanvraag)

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig. Door weersomstandigheden of andere en onvoorziene omstandigheden kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging optreden tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

De boot tijdens de tocht naar Komodo is voorzien van waaiers in de cabines.

Meer informatie
tourcode 16319
Thema Van de gebaande paden
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Indonesië: Flores, Komodo, Sumbawa, Lombok
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Oost Nusa Tenggara: Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok, oude gebruiken(18 dagen / 17 nachten)
Uw waardering