Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Oost Nusa Tenggara: Sumba, Timor, Flores, Komodo - oude gebruiken en prachtige natuur (13 dagen / 12 nachten)

Tour-code
16318
€ 2.430,90
Datum aankomst bestemming

Reisschema: Denpasar – Waingapu – Rende – Waingapu – Waikabubak – Soe – Boti – Soe – Kupang – Ende – Moni – Kelimutu – Bajawa – Ruteng – Labuan Bajo – Rinca – Komodo – Labuan Bajo – Denpasar.

Bezoek met deze reis de eilanden Sumba, Timor, Flores en Komodo, stuk voor stuk eilanden waar het massatoerisme zijn intrede nog lang niet heeft gedaan. Maak kennis met het ongerepte deel van Sumba. Het is een eiland dat veel te bieden heeft en nog niet veel bezocht wordt door toeristen! Het heeft een geheel eigen cultuur kunnen behouden met bijzondere begrafenisrituelen. In het Westen is het eiland groen en vruchtbaar en in het Oosten is het dor en ruig. Het is de uitgelezen plek om prachtig geweven ikat stoffen te bewonderen. Het eiland beschikt over prachtige hagelwitte stranden, die je het gevoel geven alleen op de wereld te zijn. Maak kennis met de eigen cultuur op het eiland Flores en de bekende Komodo Varanen op Rinca en Komodo.

Rondreis Sumba, Timor, Flores, Komodo: natuur, cultuur, stammen en draken (13 dagen / 12 nachten)

Dag 1: Denpasar – Waingapu – Prai Liang (- / L / D)

Vlucht van Denpasar naar Waingapu op het oostelijk deel van Sumba. Na aankomst op de luchthaven Mau Hau wordt u opgehaald door uw gids voor lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch chick in bij het hotel, en daarvan rijden we naar het dorpje Prai Laing, één van de exotische dorpjes van het eiland Sumba, gelegen op de top van een heuvel met prachtig uitzicht over de vallei en de de rivier. Na een wandeling van ongeveer 300 meter komt u door de ingangspoort het dorp binnen waar u verbazingwekkende huizen zult zien. Dit dorpje is niet speciaal voor toeristen gebouwd, maar toont hoe de mensen dagelijks leven. Met een verkoelend briesje en de prachtige uitzichten kunnen we ons gemakkelijk voorstellen waarom de mensen er voor kiezen om in dit prachtige gebied te blijven. In de middag keren we terug naar het hotel voor diner en de overnachting.

Dag 2: Waingapu – Pau – Rende - Waingapu (O / L / D)

Na het ontbijt verlaten we het hotel om een bezoek te brengen aan de dorpjes Pau, Rende, Kali, Uda/Mangili en passeren Melolo waar we de Koninklijke tombes kunnen zien, gemaakt van megalithische stenen. Sommige traditionele huizen hebben wanden die zijn gemaakt van de huiden van buffels die zijn ritueel zijn geofferd tijdens traditionele ceremonies. Onderweg kunt u het lunchpakket gebruiken, waarna de tocht verder gaat met een stop bij één van de Mau Jawa dorpjes. U kunt hier zien hoe palm suiker wordt gemaakt van de Lontar Palm (gedurende het droge seizoen). Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3: Waingapu – Waikabubak (O / L / D)

We rijden naar Wai Kabubak in West Sumba, een tocht van ongeveer vier uur rijden. Onderweg stoppen we bij het dorp Pasunga voor een bezoek aan het grootste steengraf van west Sumba en de traditionele huizen van de lokale bevolking. Waikabubak is de hoofdstad van West Sumba. We checken in bij het hotel en hebben lunch in een lokaal restaurant. In de middag bezoeken we de dorpjes Prai Ijing, Tarung en Waitabar. Hier ziet u hoe de huizen zijn gedecoreerd met enorme buffelhoorns aan de voorkant. Diner en overnachting in het hotel in Waikabubak

Dag 4: Waikabubak – Kodi – Waikabubak (O / L / D)

Na het ontbijt in het hotel rijden we naar het gebied Kodi en bezoeken Paronabaroro, Ratenggaro, de vissershaven Pero en het dorpje Tosi. Hier zult u huizen zien met daken van meer dan tien meter hoog. Lunchpakketten zullen worden gemaakt op het strand of bij het Waikury zoutmeer. In de middag keren we terug naar Waitabula waar we diner en overnachting zullen hebben.

Dag 5: Waikabubak – Tambolaka – Soe (O / L / D)

Ontbijt in het hotel, waarna u wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kupang. Bij aankomst wordt u daar opgewacht door uw gids en voor de ongeveer twee uur durende rit naar Soe. Diner in overnachting in het hotel in Soe.

Dag 6: Soe – Boti – Soe (O / L / D)

Vandaag maken we een dagexcursie vaan Boti. Een 4x4 Jeep brengt u naar het dorp boti, dat ongeveer 50 km ten zuiden van Soe ligt. Boti wordt beschouwd als het meest traditionele dorpje in West-Timor, en is vooral bekend wegens de unieke ‘onafhankelijkheid’ en buitengewoon gelovig in de traditionele cultuur. Boti is niet alleen de naam van het dorp, maar ook de naam van de stam die hier leeft. Het volk is één van het laatste volken van Timor dat het oorspronkelijke geloof heeft gehandhaafd en nog net zo strikt uitvoert als hun voorouders dat deden. Ervaar de unieke cultuur en kom in contact met de autochtone bewoners en hun cultuur.
In de middag keert u terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: Soe – Kupang (O / L / D)

In de morgen hebben we een korte excursie naar de prachtige Oesela waterval. Op de weg terug naar Kupang komen we langs het huis van de familie Paah bij Lasiana Beach. Deze familie is niet alleen bekend vanwege de beroemde muzikanten van het traditionele instrument, de Sasando, maar bouwen het instrument ook. Diner en overnachting in het Rock hotel in Kupang.

Dag 8: Kupang – Ende – Moni (O / L / D)

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ende. Bij aankomst ontmoet u uw gids en bezoeken we Nuabosi en Wolo. Daarna keren we terug naar Ende voor de Lunch, waarna we doorrijden naar Moni met stops bij het drop Wologai en verschillende stops onderweg naar gelang wat we ter plaatse tegenkomen. Diner en overnachting is in Moni.

Dag 9: Moni – Kelimutu – Bajawa (O / L / D)

In de vroege morgen rijden we naar Kelimutu om de drie gekleurde meren te zien. Bij aankomst lopen we ongeveer 1,5 kilometer voor het spectaculaire beeld van de meren in de kleuren donker rood, licht blauw en zwart van het Kelimutu meer. Terug naar Moni rijden we door naar Bajawa met een stop bij het dorp Kowanara. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 10: Bajawa – Ruteng (O / L / D)

Vandaag rijden we naar Ruteng. We zullen stoppen bij de dorpen Wogo en Bena waar mensen hun oorspronkelijke geloof en gebruiken nog steeds bewaard hebben. Dit is onder andere te zien in hun ‘Ngadhu’ en ‘Bhaga’, huizen met conische met stro gedekte daken die symbool staan voor hun mannelijke en vrouwelijk geesten.
Onderweg gebruiken we de lunch. Hierna vervolgen we de weg naar Ruteng met stops bij Aimere om een te zien hoe de lokale palmwijn wordt gemaakt en een bezoek aan het Ranamese meer. Diner is in een lokaal restaurant en overnachting in SMBC Susteran.

Dag 11: Ruteng – Labuan Bajo (O / L / D)

Na het ontbijt rijden we overland naar Labuan Bajo waarbij we onderweg een bezoek brengen aan Ruteng Pu’u, een traditioneel dorp waar we de uniek gevormde huizen van de lokale bewoners zien. U kunt kennis maken met de bewoners. De volgende stop zal zijn bij Cancar waar we de typische web vormig aangelegde rijstvelden en Lembor irrigatie kunnen zien. In de middag zullen we aankomen in het Labuan Bajo waar we meteen naar het hotel zullen gaan waar u zult overnachten. Diner is in een lokaal restaurant.

Dag 12: Labuan Bajo – Rinca – Komodo – Labuan Bajo (O / L / D)

Vroeg in de morgen gaan we naar de haven om aan boord te gaan aan een lokale motorboot naar Rinca. Hier hebben we trekking op het eiland om de Komodo varanen en andere wilde dieren te zien. Hierna gaan we door naar het eiland Komodo. Nadat we gewandeld hebben naar Banunggulung op het eiland Komodo om de Komodo varaan in hun natuurlijke omgeving te zien gaan we naar Pink Beach, het bekende roze strand waar we kunnen zwemmen en snorkelen. We hebben lunch op de boot. In de middag keren we terug naar het hotel in Labuan Bajo. Diner is in een lokaal restaurant.

Dag 13: Labuan Bajo – Bali (B / - / -)

Vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor de vlucht naar Bali. Indien u een middagvlucht heeft en de tijd het toelaat kunt u met uw gids de lokale markt bezoeken en / of de Batu Cermin grot voordat u naar de luchthaven vertrekt.

 Einde van het programma

 

Aanbevelingen

Kleding

Lichte katoenen kleding, in elk geval één T-shirt met lange mouwen en lange broek, zwemkleding. Aanbevolen is een sweater of jacket omdat het fris kan zijn in de bergen.

Schoeisel

Stevige sport of wandelschoenen, slippers en lichte schoenen.

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

Verder aanbevolen: Camera met voldoende opslag en reserve batterijen.

Inbegrepen en uitgesloten

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Overige vluchten

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned prive auto of minivan geschikt voor het aantal deelnemers met bagage

Overig vervoer

Inclusief

Boot voor bezoek aan Riung Marine Park

Landarrangementen

Inclusief

Zoals genoemd in beschrijving

Rondreis en entreegelden

Inclusief

Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in de omschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend (andere talen op aanvraag)

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig. Door weersomstandigheden of andere en onvoorziene omstandigheden kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging optreden tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

De boot tijdens de tocht naar Komodo is voorzien van waaiers in de cabines.

More Information
tourcode 16318
Thema Van de gebaande paden
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Sumba, Timor, Flores, Komodo Komodo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Oost Nusa Tenggara: Sumba, Timor, Flores, Komodo - oude gebruiken en prachtige natuur (13 dagen / 12 nachten)
Your Rating
We found other products you might like!