Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Truck safaris Afrika

Venture travels truck safaris Afrika

Over de truck safaris in Afrika

Alle truck safaris worden uitgevoerd en georganiseerd vanuit drie basispunten, te weten Kaapstad, Victoria Watervallen en Nairobi. Op de meeste reizen zijn drie van onze medewerkers aanwezig: de reisleider, de chaffeur en de kok. U reist met een tot grote camper omgebouwde truck waar alle bagage, de tenten en materialen om trucksafaris Afrika maaltijden te bereiden kunnen worden meegenomen. Ook de voedselvoorraad gaat mee in de truck.

In principe verzorgt de safari kok de maaltijden tijdens de tour, hoewel we de reizigers soms vragen te assisteren bij de maaltijdbereidingen. De maaltijden en menu's variëren afhankelijk van welke producten lokaal verkrijgbaar zijn, maar u zult onderweg drie gezonde maaltijden per dag krijgen. In steden en dorpen is er de mogelijkheid om het voor maaltijden gereseveerde bedrag te besteden bij lokale restaurants.
Voor de overnachtingen verstrekken we ruime twee-persoons tenten met ingenaaid grondzeil en een apart muskietennet op alle truck safaris. 

Lokale betalingen

Op de meeste truck safaris geldt we een lokale betaling, die een deel vormt van de algemene kosten tijdens de reis. Deze kosten dienen contant in USD betaald te worden aan de reisleider bij aanvang van de truck safari. De lokale betaling wordt gebruikt om de directe kosten te dekken zoals wildsafaris, entree gelden voor de parken, camping gelden, tol en parkeergelden en kosten voor het eten. 

Informatie bijeenkomst vóór aanvang

Voorafgaand aan de truck safari hebben we doorgaans een informatie bijeenkomst op de avond vóór vertrek. Controleert u a.u.b waar en wanneer de bijeenkomst wordt gehouden op de documentatie die u heeft ontvangen over de truck safari. Neemt u ook uw paspoort, verzekeringspapieren en lokale betaling mee indien van toepassing. 

Wat is inbegrepen op truck safaris in Afrika

trucksafaris Afrika Leeuw
 • volledig uitgeruste expeditie truck/voertuig
 • volledige camping-en kookuitrusting
 • maaltijden volgens reisdocumentatie
 • wildsafaris, toegangsbewijzen en excursies volgens het programma
 • reisleider, chauffeur en gids tijdens de reis, tenzij anders aangegeven
 • aankost transfer en overnachting voorafgaand aan de reis 

Wat is niet ingegrepen op truck safaris in Afrika

 • slaapzakken (voor campingreizen)
 • persoonlijke verzekeringen zoals reisverzekeringen en medische verzekeringen
 • kosten voor visa
 • persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en dergelijke
 • optionele excursies zoals aangegeven in de omschrijving van de safari
 • maaltijden in restaurants en drank
 • fooien 

Veilig en verantwoord toerisme

Wanneer u op reis bent is het mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden de route moet worden aangepast. Afrika is een onvoorspelbaar continent en uw veiligheid en plezier zijn onze grootste zorg, daarom moeten we soms routes aanpassen om dergelijke onzekere omstandigheden te vermijden. Als een verantwoordelijke safari reisorganisator zullen we de safaris uitvoeren overeenkomstig de richtlijnen en aanwijzingen van de autoriteiten. De beschikbaarheid van drie kantoren in oost- en zuid Afrika hebben we de mogelijkheid onze truck safaris nauwlettend te volgen en indien nodig van ondersteuning te voorzien. 

Optionele excursies

Bij elke truck safari vindt u een lijst van optionele excursies waar u uit kunt kiezen tijdens de reis. Dit zijn activiteiten die door lokale reisbedrijven worden aangeboden in de gebieden waar we doorheen trekken. Deze excursies dient u altijd ter plaatse contant af te rekenen bij de lokale organisator. Wijzigingen in prijzen en programma's zijn buiten onze invloed. 

Vaccinaties en visa

Voor een bezoek aan Afrika zijn diverse vaccinaties vereist en op sommige reizen ook malaria tabletten. Informeer bij daartoe gespecialiseerde instantied of uw huisarts wat voor uw persoonlijke situatie noodzakelijk is. Dit dient u uiterlijk zes weken vóór aanvang van de reis te doen.
Visa verplichtingen verschillen voor de diverse landen waar we reizen. Informeert u vooraf uitvoerig om problemen onderweg te voorkomen.

 

Budget accommodatie truck safari in Afrika

Geïnteresseerd in avontuurlijke truck safaris, maar niet in camping?

trucksafaris Afrika Nightview

Waarom dan niet een budget-accommodatie-trip boeken en toch het avontuurlijke Afrika ervaren met een groep gelijkgestemde reizigers.
Op de budget-accommodatie deelt u dezelfde truck en dezelfde uitrusting met uw medereizigers die de camping optie hebben geboekt. Elke landtruck heeft alles aan boord om volledig zelfvoorziend te zijn. Op deze reizen maken we gebruik van tweepersoonskamers die u deelt met een medereiziger, er is de mogelijkheid te upgraden met een éénpersoonstoeslag. De accommodatie is een budget accommodatie en kan van vestiging tot vestiging verschillen. We verblijven in accommodaties langs de route die zijn gespecialiseerd om langstrekkende reizigers te verzorgen.

Weest u zich bewust dat vele accommodaties in Afrika erg 'basic' kunnen zijn en vaak hebben ze een hoog 'onder de Afrikaanse hemel'-gehalte. Wanneer u deelneemt aan de 'Afrika-budget-accommodatie' trucksafaris zult u rond het kampvuur zitten met uw medereizigers en u zult de maaltijden met uw groep hebben. Alle dagelijkse werkzaamheden zoals schoonmaken, afwassen, veiligheidstaken maaltijdbereidingen en inkopen met de kok zullen met alle reizigers samen worden gedaan. Toch is er ruim voldoende tijd over om te relaxen, te genieten van het uitzicht, in de route ingebouwde rust periodes, wild waarneming en diverse activiteiten die worden aangeboden.