Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Sumatra: Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)

Meer afbeeldingen

Sumatra: Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)
€ 999,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Padang - Bukittinggi - Kersik Tuo - Bangko - Benkulu - Pagar Alam - Lahat - Palembang

De start van deze bijzondere rondreis is in Bukittinggi, waar we tijdens de stadstour de Sianok kloof en Fort de Kock bezoeken.
We maken gedurende drie dagen diverse trektochten door het Kerinci Seblat Nationale Park, waarbij we de exotische flora en fauna van dit prachtige park ontdekken. Ook een van de absolute highlights in deze tour is het bezoek aan de primitieve Kubu-stam, waarbij we een dag bij hen zullen doorbrengen.
We bezoeken diverse plantages, een theefabriek en traditionele Sumatraanse dorpjes. We zien de bevolking bezig met het traditionele houtbewerken en handweven. We bezoeken Bengkulu, met zijn Marlborough Fort, het Panjang strand en het Soekarno huis.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)

 

Dag 1 Vliegveld / Padang – Bukittinggi

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Minangkabau in Padang maakt u kennis met de gids die u begeleidt naar Bukittinggi. Onderweg komen we de Anay vallei tegen, en we kunnen ook nog een stop maken bij het dorpje Pandai Sikate. Hier kunnen we zien hoe men volgens traditionele wijze hout bewerkt en hoe men traditioneel weeft. Zodra we aankomen in Bukittinggi maken we een stadstour, we bezoeken dan onder andere de Sianok kloof, Fort de Kock, het museum en de markt. Aan het einde van de dag kunt inchecken bij uw hotel.

 

Dag 2 Bukittinggi – Kersik Tuo (o)

Na het ontbijt vertrekken we richting Kersik Tuo via Muara Labu. Onderweg komen we 2 meren tegen, het Diateas meer en het Dibawah meer, hier houden we een pauze. Tijdens onze route richting Kersik Tuo passeren we een aantal Minang Kabau dorpen tegen. Er kan gekozen worden om bij de Telun Berasap waterval te stoppen en even rond te kijken. Als u weer onderweg bent zult u nog een aantal mooie thee plantages tegenkomen bij Kayo Aro en bij Sei Penuh, dit ligt in Kerinci Seblat National Park.

 

Dag 3 Kersik Tuo – Kerinci Seblat Trektocht (o,l,d)

Aan het begin van de ochtend na het ontbijt rijden we naar de helling van de berg Tujuh (Gunung Tujuh). Hier zal de trektocht beginnen, tijdens deze tocht zult u veel van de natuur van het nationale park ontdekken. Tijdens deze tocht bestaat er een goede kans dat u interessante dieren tegenkomt. Zo kunt u zowel vogels, slangen, herten en muizen vinden, en misschien nog andere dieren ontdekken. U zult overnachten in de buurt van het Gunung Tujuh meer, de maaltijden worden door de gids verzorgd.

 

Dag 4 Kerinci Seblat Trektocht (o,l,d)

Na het ontbijt hervatten we onze trektoch door het Kerinci Seblat National Park. Deze dag gaan we een stuk dieper de jungle in. U zult weer overnachten in een tent, en de maaltijden worden weer door de gids verzorgd.

 

Dag 5 Kerinci Seblat Trektocht – Kersik Tuo (o,l)

Deze dag gaan we verder met onze trektocht in het Kerinci Seblat National Park. Aan het einde van de middag zullen we bij Kersik Tuo arriveren. Overnacht in het hotel.

 

Dag 6 Kerinci – Bangko (o)

Deze dag na het ontbijt rijden we naar Bangko via Sungai Penuh. Onderweg stoppen we bij het Kerinci meer, komen we langs verschillende dorpen, en de rivier de Batang Masai. Aan het einde van de middag komen we aan bij Bangko.

 

Dag 7 Bangko – Primitieve Kubu Stam (o)

Na het ontbijt vertrekken we voor een 2 uur lange rit richting het Bukit Dua Belas National Park. In dit park leeft de primitieve Kubu stam, we maken een trektocht richting deze bevolking. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

 

Dag 8 Bangko – Bengkulu (o)

Deze dag rijden we richting Bengkulu, onderweg maken we een stop in de jungle. Er bestaat een kans dat de Raflesia bloem aan het bloeien is, als dat zo is gaan we ze bekijken. Aan het einde van de middag komen we aan in Bengkulu, check in bij uw hotel.

 

Dag 9 Bengkulu tour (o)

Na het ontbijt krijgt u een stadstour in Bengkulu. Zo zult u verschillende mooie plekken bezoeken zoals het oude Marlborough fort, het Panjang strand, het Soekarno huis en het museum. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

 

Dag 10 Bengkulu – Pagar Alam (o)

Vertrek uit Bengkulu om uw weg te vervolgen naar Pagar Alam. Tijdens u route zult u verschillende keren stoppen bij wat traditionele markten, dorpen en plantages. Aan het einde van de middag komen we aan bij Pagar Alam, u kunt dan inchecken bij het hotel dat op de helling van de Berg Dempo staat, in de buurt van een plantage.

 

Dag 11 Pagar Alam tour – Lahat (o)

Deze dag zult u een excursie krijgen in de buurt van Pagar Alam, zo zult u de megalieten stenen ontdekken en een plantage en thee fabriek bezoeken. ’s Middags stappen we in de auto om richting Lahat te rijden, zodra u daar aankomt, kunt u inchecken bij uw hotel.

 

Dag 12 Lahat – Palembang (o)

Na het ontbijt vertrekken we naar Palembang, onderweg bezoeken we een olifantentrainingskamp bij Bukit Selera. Zodra we aan komen bij Palembang, kunt u inchecken bij het hotel.

 

Dag 13 Palembang vrij programma (o)

Deze dag heeft een vrij programma, er is voor deze dag een optionele tour beschikbaar. U kunt dan een tocht maken op de rivier de Musi.

 

Dag 14 Hotel – vliegveld (o)

Na het ontbijt bent u vrij van het programma, en kunt u naar behoefte vertrekken richting het vliegveld.

 

Opmerkingen
De trektocht in de jungle op dag 3 is bespreekbaar met onze gids in Kerinci. Er zijn namelijk ook andere goede opties die u kunt gaan doen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Sumatraanse tijger gaan bekijken, of een trektocht maken naar het Ladeh Panjang gebied.
Inclusief:
- Accommodatie
- Auto met airconditioning
- Maaltijden zoals aangegeven (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
- Engels sprekende gids
- Begeleiding
- Entreebewijzen
- Lokale gids
- Tent
- Kampeergerei en verfrissingen
Exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchtvaarttarieven
- Vliegveld belastingen
- Verzekeringen
- Giften
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14146
Inclusief vlucht Nee
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Reisduur in dagen 14
Thema Diversen, combinatie tochten
Gebied van avontuur en trekking Sumatra
Gebied Sumatra
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.