Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Lange Bagun trektocht (7 dagen / 6 nachten)

Tour-code
16356
€ 937,02
Vertrekdatum
Reisschema: Balikpapan - Loajanan - Tanjung Isuy - Mancong - Melak - Tering village - Jungle trektocht - Loajanan - Balikpapan

Deze rondreis laat u het mooiste van Kalimantan zien. Kalimantan, vaak ook  simpelweg Borneo genoemd, is een van de grootste eilanden van Indonesie. U bezoekt het grootste vissersdorp van Kalimantan, in de buurt hiervan liggen verscheidene drijvende dorpen waar even langs gevaren wordt. Even verderop is een ondiep water waar u kunt varen om wat meer van de natuur te zien. Hier leven een heel aantal dieren die nergens anders te vinden zijn zoals de Java-aap. Maak kennis met de bevolking tijdens verschillende bezoeken aan dorpjes. Zo maakt u onder meer kennis met de ambachten die de bewoners beoefenen.  Maak ook kennis met de bewoners van een zogeheten langhuis. Dit is een groot huis dat door meerdere families bewoond wordt. Bijzonder hieraan is dat deze bewoners nog heel traditioneel leven. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan het dorpje Tering. De bijzondere cultuur van het eiland wordt hier voor u uitgebeeld in de Hudoq dans. Deze dans heeft als doel de oogst te beschermen van verschillende bedreigingen. In de dans worden deze geuit in de vorm van mensen en dieren. Kalimantan staat bekend om zijn prachtige natuur, er wordt als afsluiter dan ook een trektocht door het regenwoud gemaakt.

Rondreis Kalimantan: Lange Bagun trektocht (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1: Balikpapan – Loajanan – Mahakam rivier (L, D)

Bij aankomst bij de luchthaven van Balikpapan, wordt u met de gids per boot naar een cruise boot in Loajanen gebracht. Vervolgens wordt er een vaartocht de over de Mahakam rivier gemaakt. Maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 2: Muara Muntai – Tanjung Isuy - Mancong – Melak (O, L, D)

Ontbijt op de boot. Bezoek Muara Muntai om de lokale bevolking met hun activiteiten bezig te zien. Stap aan boord van een gemotoriseerde kano om het Jempang meer over te steken richting Tanjung Isuy. Dit is het grootste vissersdorp van Kalimantan. Als het waterniveau het toelaat vaart u de mangrove in om ijsvogels, slangen, zoetwater adelaars, reigers en java-apen te spotten. Bij aankomst in Mancong wordt er een welkomstceremonie gehouden door de leider van Dayak, gevolgd door een traditionele dans. In de middag keert u terug naar de cruise boot. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Melak – Tering (O, L, D)

Ontbijt op de boot. Bezoek Melak om de activiteiten van de bevolking te bewonderen. Reis door naar Kersik Luway bij het zwarte orchideeën bos. Het bos is gelegen in een prachtig beschermd natuurgebied. Daarna reist u door naar Pepas Eheng voor een bezoek aan het oude traditionele Dayak langhuis. Bewonder hoe de families het huis bewonen en wat ze er allemaal doen. Keer terug naar de boot om naar Tering te varen. Maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 4: Tering – Long Bagun (O, L, D)

Ontbijt op de boot, bezoek Tering om de bevolking te ontmoeten. Hierna voert de bevolking de speciale Hudoq dans op. Hudoq is een festival die door alle bevolkingsgroepen in de Dayak cultuur gevierd wordt. Volgens de traditionele gedachten van de Bahau, Busang, Modang, Ao’heng en Penihing zijn hudoqs bedreigingen voor de oogst. Het bestaat uit dertien bedreigingen waaronder ratten, leeuwen en kraaien. In het festival worden de hudoqs gesymboliseerd door gemaskerde dansers, deze maskers zijn gemaakt van Arecapalm en boomschors van een bananenboom. De dans is afgelopen als twee menselijk hudoqs tevoorschijn komen en de bedreigingen verjagen. De dans duurt zo’n één tot vijf uur. Ze bidden voor een goede groei van de oogst. Diner en overnachting aan boord. Hierna stapt u aan boord van een speedboot en vaart u naar Long Bagun. Bij aankomst in Long Bagun gaat u naar Losmen voor de accommodatie, maaltijden zijn verzorgd.

Dag 5: Long Bagun – stroomopwaarts – trektocht (O, L, D)

Na het ontbijt stapt u op een gemotoriseerde kano voor een cruise over de Mahakam rivier. Bij aankomst bij een waterval begint de trektocht door het tropische regenwoud. Aan het einde van de  middag keert u terug naar Long Bagun, de rest van de middag blijft u hier, overnachting in Losmen.

Dag 6: Long Bagun – stroomafwaarts (O, L, D)

’s Ochtend na het ontbijt vaart u per speedboot stroomafwaarts naar Tering, stap aan boord van de cruise boot en vervolg de reis stroomafwaarts. Maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 6: Lojanan – Balikpapan (O, L, D)

Bij aankomst in Lojanan reist u door naar Balikpapan. In Balikpapan gaat u direct naar het Aston Hotel voor  uw overnachting.

 
Inclusief
-       Land, rivier en luchtvervoer (auto, binnenlandse vlucht, sloep, speedboot, OV boot)
-       Accommodatie gebaseerd op twee personen (hotel, herberg, lokaal huis, tent)
-       Maaltijden tijdens de reis
-       Engels sprekende gids & porter tijdens de trektocht
-       Toegangstickets en donatie
Exclusief
-        Internationale vluchten en vlucht van Jakarta naar Balikpapan
-        Wasserij, dranken en verzekeringen
-        Fooien, gids en porter

 

More Information
tourcode 16-356
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan, Oost Kalimantan
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Borneo Kalimantan: Lange Bagun trektocht (7 dagen / 6 nachten)
Your Rating