Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan – Cross Borneo Challenge - 18 dagen – 17 nachten

Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Pontianak – Putus Sibau – Bangan rivier – Tanjung Lokan – Berakan – Puhun Pisun – Ulang Tahun – Lupan Tanah – Müller gebergte – Kupan Tanah – Muara Cuhuting – Pangkal Buluh – Mahakam rivier – Tiong Ohang – Long Bagun – Melak – Kerksik Luwai – Melak – Muara Muntai – Balikpapan – BOSF – Balikpapan.

Deze tocht is volledig verzorgd en biedt u een uniek kans deel uit te maken van een tocht die u een fysiek en mentale uitdaging zal geven. U krijgt een geweldig inzicht in alle facetten van het leven op Borneo wat een onvergetelijk verschil zal maken in het begrip dat u zult hebben voor de magnifieke Orang Oetan soorten die op Borneo voorkomen. Door deze Cross Borneo Challenge te volbrengen zult u begrip krijgen voor benarde situatie van de Orang Oetan, als boegbeeld voor vele andere bedreigde dieren, evenals het continue vernietigen van hun regenwoud habitat. Een deel van uw reissom zal direct gedoneerd worden aan het Orang Oetan project om bij te dragen aan hun overleving.

De Cross Borneo Challenge is volledig verzorgd. Er zal een gids meereizen, evenals assistenten en dragers voor uw bagage, eten en tenten. U zult diverse delen door de jungle trekken, wat deze tocht, hoewel soms zwaar, tot een ware uitdaging zal maken. De tocht zal een overgetelijke ervaring zijn voor ieder die hem heeft volbracht. De professionele leiding staat garant voor een veilige en succesvolle tocht.

Dag 1: Pontianak (-/-/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Pontianak wordt u welkom geheten. Wanneer uw bagage compleet is brengen we een bezoek aan het Equator monument. Het monument geeft de plaats aan waar de evenaar loopt en vormt de scheiding tussen het noordelijk en het zuidelijk halfrond. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor diner en overnachting.

Dag2: Pontianak – Putus Sibau (vlucht) (O/L/D)

Na het ontbijt kunt u uitchecken bij het hotel en wordt u naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Putus Sibau. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Hier kunt u wat rusten en voorbereiden voor de komende tocht, die soms zwaar kan zijn. Maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 3: Putus Sibau – Kapuas rivier – Bongan rivier (O/L/D)

Vandaag begint de werkelijk tocht door de jungle. U gaat aan boord van de Long boot en vaart de rivier Kapuas op richting Tanjung Lokang. Deze tocht duurt meestal zo’n twee dagen. De overnachting is op de rivierover waar een tentenkamp wordt opgezet.

Dag 4: Bongan rivier – Tanjung Lokang (O/L/D)

We vervolgen de weg met de boot. Na aankomst in Tanjung Lokang kunt u inchecken in een eenvoudig guesthouse als accommodatie voor die dag. In de middag kunt u rondkijken in het dorp. U kunt de dagelijkse activiteiten van de Punan Dayak Stam zien. Verder kunt u zich voorbereiden op de trektocht van de volgende dag.

Dag 5: Tanjung Lokang – Nanga Taran – Berakan (O/L/D)

Vroeg in de  morgen staan we op voor het ontbijt, waarna u gaan boord gaat van de gemotoriseerde kano om verder de Bungan rivier op te varen. Onderweg komt u deverse stroomversnellingen tegen. Vanaf hier gaat uw tocht dieper de jungle in naar Berakan. Aangekomen in Berakan wordt voordat het donker wordt een tentekamp opgezet voor de overnachting. Maaltijden zijn onderweg verzorgd.

Dag 6: Berakan – Puhun Pisun (O/L/D)

Vandaag vervolgen we de tocht naar Puhun Pisun Onderweg door de jungle kunt u diverse dieren tegenkomen in mensen die met hun dagelijkse bezigheden bezig zijn, de lokale bevolking is soms op zoek naar goud op de traditionele manier of met eenvoudige machines. De tocht naar Puhun Pisun duurt zo’n 6 tot 7 uur. Bij aankomst in het gebied wordt het tentenkamp opgezet.

Dag 7: Puhun Pisun – Ulang Tahun (O/L/D)

Na het ontbijt lopen we ver het Muller gebergte in. Het Muller gebergt is een groot berggebied centraal gelegen op het eiland Borneo. De tocht neemt de hele dag in beslag en voordat de nacht valt wordt het tentenkamp opgezet.

Dag 8: Ulang Tahun – Kupan Tanah (Muller gebergte) (O/L/D)

Vandaag vervolgen we de trektocht door het Muller gebergte en zullen we de grens passeren tussen West- en Oost Borneo. Zoals gebruikelijk wordt het tentenkamp opgezet voor de overnachting.

Dag 9: Kupan Tanah – Muara Cuhuting (O/L/D)

We vervolgen de tocht door en langs de kreek. Het gebied is rotsachtig, glad, nat en soms modderig. U moet hier extra voorzichtig zijn tijdens de trekking. In de middag komen we aan in Muar Cuhuting waar we de tenten opzetten, de maaltijd zullen klaarmaken, waarna u de tijd heeft te rusten.

Dag 10: Muara Cuhuting – Muara Saite (Pangkal Buluh) (O/L/D)

Vandaag start de trekking naar uw laatste tentenkamp. In de middag zullen we aankomen in Muara Saite (Pangkal Buluh) en de assistenten zullen de tenten opbouwen en het laatste diner in de jungle bereiden. Hier kunt u zwemmen in de kreek om u op te frissen na de tocht in de jungle voor de laatste overnachting in het tentenkamp.

Dag 11: Pangkal Buluh – Mahakam rivier – Tiong Ohang (O/L/D)

Na het ontbijt hebben we nog een paar uur trekking voordat we aankomen bij de over van de Mahakan rivier. Daar ligt een gemotoriseerde kano te wachten die ons snel naar het dorpje Tiong Ohang brengt. Hier kunt u inchecken bij een eenvoudige accommodatie voor de overnachting. Na de lunch kunt u rondkijken en de activiteiten van de Dayak bevolking zien en meemaken.

Dag 12: Tiong Ohang – Long Bagun (O/L/D)

Na het uitchecken gaan we aan boord van een openbare speedboot en varen de Mahakm rivier af. We komen diverse stroomversnellingen en watervallen tegen. We komen aan in Long Bagun, waar we inchecken bij Losmen Pole Wali, een eenvoudige accommodatie voor de overnachting.

Dag 13: Long Bagun – Tering – Barong Tongkok – Melak (O/L/D)

We vervolgen de weg met de speedboot verder de rivier af naar Tering. Vandaar vervolgen we de weg naar Baron, waar we zullen overnachten.

Dag 14: Melak – Eheng – Jantur Inar – Kerksik Luwai – Melak (O/L/D)

In de morgen rijden we naar Eheng waar u de zogenaamde Long House kunt zien. Lange huizen waarin soms meerdere families leven. In Eheng zijn nog zo’n 20 famlies die in het long house wonen. Hierna gaan we direct door naar Jantur Inar, een waterval dichtbij Eheng Long House. Vervolgens brengen we een bezoek aan het orchideeënbos bij Kersik Luwai. De overnachting is op een privé woonboot.

Dag 15: Melak – Muara Muntai – Jantur Inar – Mancong – Muara Muntai (O/L/D)

We varen van Muara Muntai met een gemotoriseerde kano naar Mancong, waarbij we het vissersdorp Jantur Inar zullen passeren. Hier kunt u zien hoe de vissers leven en werken. We gaan verder naar Mancong over het enorme Jempang meer en de Ohong rivier. Hier kunt u neusapen zien, ijsvogels en vele andere dieren. Wanneer u bent aangekomen in Mancong is er een welkomst dans van de Dayak. U kunt zelf proberen de Sumpit te blazen, een grote blaaspijp of hoorn. Hierna keren we terug naar de woonboot voor de overnachting.

Dag 16: Muara Muntai – Tenggarong – Samarinda – Balikpapan (O/L/D)

Vroeg in de morgen zullen we aankomen bij Tenggarong (Kutai Keranegara), na het ontbijt zullen be het eerste en oudste Hindoe koninkrijk van Indonesië bezoeken. Hierna vervolgen we de weg naar Samarinda met een openbare house boot en daarna rijden we naar Balikpapan. Onderweg naar Balikpapan maken we een stop bij het opvangtehuis voor de Honingbeer, een typische en bedreigde soort die op Borneo voorkomt. U kunt daar kennismaken met de honingbeer, die tevens het symbool is van de stad Balikpapan. Hierna gaan we door naar Balikpapan waar we per boot het Mangrove centrum zullen bezoek. Hier kunnen we ook de bijzondere neusaap tegenkomen. De overnachting is in een hotel in Balikpapan.

Dag 17: Balikpapan – BOSF (Borneo Orangutan Survival Foundation) (O/L/D)

Vroeg in de morgen rijden we naar Samboja (ca. 1 uur en 20 minuten ) om BOSF, de Borneo Orang Oetan Overlevings Stichting, te bezoeken. Hier krijgt u informatie en onderricht over de Orang Oetan en kunt u kennesmaken met hun levenswijze in de natuur. De lunch is in Samboja Lodge. Na het bezoek aan het BOSF rijden we naar Bukit Bangkirai (Canopy brug) en vervolgens terug naar Balikpapan voor de overnachting in hetzelfde hotel.

Dag 18 Balikpapan – Airport (O/-/-)

Na het ontbijt in het hotel brengen we een bezoek aan de traditionele markt waar u wat souvenirs kunt kopen als u wilt. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht en neemt u afscheid van uw begeleiders tijdens de tocht op Borneo Kalimantan.

Einde van het programma.

Accommodatie:
 • Hotels, homestay, lodges, tenten.
Vervoer:
 • Bus (Van), auto, rivierboot, rafts, kano’s, trekking.
Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share).
 • Alle maaltijden zoals genoemd in het programma (O/L/D = ontbijt / lunch / diner).
 • Alle vervoer over land en over water zoals vermeld in het programma.
 • Entreegelden, Permits (op sommige plaatsen), donaties.
 • Gids.
 • Dragers.
 • Muskieten net, tenten en hangmat.
 • Eerste hulp koffer.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma, (alcoholische) dranken.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 13384
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan – Cross Borneo Challenge - 18 dagen – 17 nachten
Uw waardering