Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra – Medan - Bukit Lawang - Sebayak vulkaan avontuur - 12 dagen – 11 nachten

Tour-code
18388 Sebayak vulkaan avontuur 12D
€ 943,20
Reisschema: Medan – Tangkahan – Bukit Lawang – Leuser Nationaal Park – Bukit Lawang – Brastagi – Sibayak vulkaan – Brastagi – Samosir - Medan

Deze veelzijdige tocht laat u vele bezienswaardigheden zien van het noorden van Sumatra met vele plaatsen in de jungle. U overnacht midden in de jungle bij het plaatsje aan de rivier, Tangkahan. Van hier uit maakt u diverse tochten in de jungle. Per Jeep gaat u naa Bukit Lawang, vanwaar u een hele dat het tropisch regenwoud ingaat bij het Leuser nationaal park. Vanuit Bukit Lawang gaat u naar de rivier Wampu waar u kunt raften op de rivier en de stroomversnellingen. U brengt een bezoek aan de gouden duplicaattempel van Shwedagon bij Brastagi. Bij Brastagi beklimt u de de Sebayak vulkaan. U maakt kennis met de Batak cultuur, per veerboot gaat u over het enorme Toba meer naar het eiland Samosir. Op Samosir zult u een tocht over het eiland maken en de bijzondere cultuur van de Toba Batak leren kennen. Vanaf Samosir keert u terug naar de luchthaven van Medan.

Dag 1: Medan (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u door uw gids welkom geheten en begeleid naar uw hotel. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of op eigen gelegenheid een wandeling in de omgeving maken. Overnachting is in Le Polonia Hotel / Hermes Place hotel of gelijkwaardig.

Dag 2:Medan – Tangkahan (O/-/-)

We beginnen de dag met een stadstour in Medan.  U zult een bezoek brengen aan de grote moskee,  het paleis van de Sultan en de Chinese tempel. Hierna rijden we naar Tangkahan, onderweg komen we langs de dorpjes Binjai en Batang Serangan. In de middag zullen we aankomen in Tangkahan voor de overnachting in het (eenvoudige) guesthouse. De overnachting is in Mega Inn.

Dag 3: Tangkahan – Olifant wassen en rivier safari (O/L/-)

We maken een wandeling naar de plaats waar we kunnen zien hoe de olifanten gewassen worden. U kunt hier zelf bij helpen, waarna de olifanten te eten krijgen. Na een korte rust gaan we terug naar de rivier om te genieten van tubing, met een grote luchtband de rivier afdrijven. Een stop zal worden gemaakt bij de fantastische Buluh waterval waar u heerlijk kunt zwemmen en een natuurlijke douche kunt nemen onder de waterval. Later in de middag maken we kennis met de lokale bevolking, waarbij u een beeld krijgt van het dagelijks leven van deze mensen. Aan het einde van de middag keren we terug naar het guesthouse. U kunt wat rusten of een bezoek brengen aan de warmwater bronnen en de watervallen die vlakbij het guesthouse zijn gelegen.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang (O/-/-)

We rijden naar Bukit Lawang per jeep. Onderweg stoppen we bij diverse plantages, bv. rubber-, cacao en palmolie plantages. Bij aankomst in Bukit Lawang check in bij het hotel, en de rest van de dag vrij programma. De overnachting is in Bukit Lawang Cottages of het Rindo Alam hotel.

Dag 5: Bukit Lawang –trekking Leuser Nationaal park (O/L/-)

Na het ontbijt gaan we op weg voor een trekking in de jungle. Het Leuser Nationaal park is een uitgestrekt beschermd gebied waar het tropisch regenwoud bewaard is gebleven. Tijdens de tocht heeft u de mogelijkheid om de Orang Oetan te zien in zijn natuurlijke leefomgeving. Naast de Orang Oetan kunt u diverse andere dieren tegenkomen waaronder Thomas leaf apen, langstaart Makaken, Gibbons, zwarte Gibbons en andere soorten flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de loop van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 6: Bukit Lawang – rafting (O/L/-)

Na het ontbijt rijden we met een minibus naar de Wampu rivier. Hier gaan we naar het startpunt van de wild water rafting voor vandaag. Dit is een uitstekende mogelijkheid om vogels te zien en wildleven. Tijdens het raften komt u twee middelzware stroomversnellingen tegen. Uiteindelijk komt u aan op de rivieroever bij een waterval. Hier kunt u douchen en de lunch gebruiken. In de middag gaan we terug naar het hotel, onderweg zullen we nog een stop hebben voor koffie.

Dag 7: Bukit Lawang – Brastagi (O/-/-)

We rijden naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. We passeren Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi bezoeken Lhumbini park met de duplicaat van de gouden Shedagon pagode, we bezoeken ook de fruitmarkt en Gundaling Hill. Hierna check-in bij het hotel. De overnachting is bij Sinabung Hills, Sibayak int. Hotel, Grand Mutiara Hotel of gelijkwaardig.

Dag 8: Brastagi – Sibayak vulkaan (O/-/-)

Al vroeg in de morgen hebben we ontbijt, waarna we naar de hellig van de Sibayak vulkaan rijden. Daar aangekomen starten we met de beklimming van de Sibayak vulkaan, waar we rond het middaguur op de top zullen aankomen. Hier kunt u wat uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht. Via een andere route zullen we weer afdalen richting Brastagi waar we zullen aankomen bij de heetwaterbronnen bij Lau Debuk-Debuk. Als u wilt kunt u een zwemmen in het warme water van het zwembad. Hierna keren we terug naar het hotel in Brastagi.

Dag 9:Brastagi – Parapat – Samosir (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Parapat. We bezoeken het traditionele Batak dorp Karo bij Dokan. Daarna stoppen we bij de Sipiso-piso waterval en Rumah Bolon (traditioneel Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het paleis van de aloude Batak Simalungan koningen. Bij Simarjarunjung stoppen we om van het panoramische uitzicht over Lake Toba te genieten. We steken vanuit Parapat per veerboot over naar het eiland Samosir, waar ons volgende hotel zich bevindt. De overnachting is in Tabo Cottage, Toledo Inn of Samosir Villa.

Dag 10: Samosir excursie (O/-/-)

Vandaag maken we per auto een excursie op het eiland Samosir. Be bezoeken diverse Batak – Toba dorpen:
- Ambarita: de stenen tafels en stoelen, de oude ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen.
- Simanindo: traditionele Batak Toba dans en museum.
- Pangururan: uitzicht over het prachtige Toba meer en de warmwaterbronnen.
- Tomok: de oude tombe van de Sidabutar koningen.
We kunnen een school bezoeken en de kinderen bezig zien, of het traditioneel met de hand weven van kleden bekijken. Onderweg stoppen we op diverse bijzondere plaatsen, zoals de oude graven. In de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 11: Samosir vrij programma (O/-/-)

Deze dag heeft u een vrij programma. U kunt zwemmen in het Toba meer, genieten van de zon, relaxen, een wandeling maken naar het dorp of een fietstocht maken.

Dag 12: Samosir – Medan luchthaven (O/-/-)

Na het ontbijt gaan we met de veerboot terug naar Parapat. Hierna rijden we naar Medan, via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg zullen we op diverse interessante plaatsen stoppen. Na aankomst in Medan gaan we direct door naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share).
 • Ontbijt dagelijks in het hotel zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Privé vervoer met AC auto of bus, afhankelijk van de grootte van de groep.
 • Privé chauffeur
 • Gids (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Olifant wassen en voederen bij Tangkahan.
 • Tubing bij Tangkahan met picnic lunch.
 • Lokale Jeep voor transfer van Tangkahan naar Bukit Lawang.
 • Volledige dag jungle trekking bij Bukit Lawang met lokale gids bij de jungle trekking en permits.
 • Wild water rafting bij de Wampu rivier.
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
 • Camera permit bij Bukit lawang.
 • Olifant rijden bij Tangkahan.
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 18388
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Sumatra
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Sumatra
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra – Medan - Bukit Lawang - Sebayak vulkaan avontuur - 12 dagen – 11 nachten
Uw waardering