Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Tiong Ohang stroomversnellingen (9 dagen / 8 nachten)

Tour-code
16357
€ 1.171,59
Balikpapan - Samarinda - Mancong/Tangjung Isuy - Melak - Kersik Luwai - Pepas Eheng - Tiong Ohang - Samarinda - Balikpapan

Deze reis naar Kalimantan richt zich op de veelzijdigheid van het land. Bezoek de langhuizen in Dayak en Pepas Eheng. Dit zijn allebei onbekende dorpjes die niet op de kaart staan. De omgeving is hier over het algemeen onbekend voor buitenstaanders. De mensen hier leven nog volledig volgens de oude gebruiken. Zo krijgt u bijvoorbeeld de vaardigheden van het rotan weven aangeleerd. Centraal in deze reis is de Mahakam rivier, alle tochten worden vanaf deze rivier georganiseerd. Reizen over het water is in de omgeving op Kalimantan verreweg de beste manier van reizen. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en u maakt er een tocht met een speedboot overheen. Kalimantan is voor een heel groot deel bedekt met woud, u maakt een trektocht en een vaartocht waarbij u hier veel van meekrijgt. Tijdens de vaartocht spot u misschien zelfs een wilde java-aap.

Dag 1: Balikpapan – Samarinda (D)

Bij aankomst op het internationale vliegveld maakt u kennis met de gids en wordt u naar Samarinda gebracht. Bij aankomst gaat u naar uw hotel om te accommoderen. Diner bij een lokaal restaurant.

 

Dag 2: Samarinda – Kuyung – Mahakam River – Muara Muntai – Mancong – Tg. Isuy (O, L, D)

Na het ontbijt rijdt u naar Kuyung om op de gemotoriseerde kano naar Muara Muntai te stappen. Bij aankomst krijgt u de gelegenheid kennis te maken met de bevolking. Stap daarna weer aan boord, als het waterniveau het toelaat vaart u via de  Ohong rivier naar het Jempang meer. Langs de rivier leven neusapen, java-apen, ijsvogels, reigers, zoetwater adelaars en soms worden er ook slangen gespot. Met wat geluk ziet u ze allemaal. Bij aankomst in Dayak brengt u een bezoek aan het langhuis en ziet u hoe de families in het langhuis wonen. s ‘Middags vervolgt u de reis naar het Tanjung eiland, het vaderland van de Dayak Banuaq, overnachting bij het langhuis.

 

Dag 3: Tanjung Isuy – Muara Pahu – Melak – Kersik Luwai – Pepas Eheng – Barong (O, L, D)

’s Ochtends na het ontbijt verlaat u Muara Pahu om wilde rivier dolfijnen te spotten. Daarna vervolgt de reis stroomopwaarts naar Melak. Arriveer in Melak en reis per uit naar Kersik Luway voor een bezoek aan het Zwarte Orchideeën bos. Vervolg de rit daarna na Pepas Eheng, dit land behoort bij het dorpje Banuaq Dayak. Breng een bezoek aan het oude Dayak Langhuis waar een stam nog steeds volgens de oude gebruiken leeft. Het langhuis is groot genoeg om verschillende families een onderdak te bieden. Een bijzondere vaardigheid van dit volk is het maken van Rotan manden. U blijft hier een poosje om te zien hoe ze dit doen, waarna u doorreist naar Tering voor een boottocht naar Long Bagun. ’s Middags bij aankomst in Long Bagun gaat u door naar uw accommodatie. Maaltijden bij lokale restaurants.

 

Dag 4: Barong Tongkok – Tering – Long Bagun (B, L, D)

Na het ontbijt vertrekt u per auto naar Tering waar u op de speedboot verder stroomopwaarts naar Long Bagun vaart. Bij aankomst in Long Bagun gaat u door naar de accommodatie.

 

Dag 5: Long Bagun  - Tiong Ohang (O, L, D)

Na het ontbijt vertrekt u van Long Bagung per speedboot stroomopwaarts over de Mahakam rivier. Onderweg komt u langs verschillende stroomversnellingen en een prachtige omgeving. Aan de ene kant van de rivier is het prachtige oerwoud, aan de  andere een geweldige rotswand. ’s Middags komt u aan in Tiong Ohang en gaat u naar uw accommodatie voor de overnachting.

 

Dag 6: Tion Ohang – Jungle Trek (O, L, D)

’s Ochtends na het ontbijt begint de trektocht door het regenwoud vergezeld door een lokale gids uit het dorpje Dayak. Na de lunch bent u terug bij Tiong Ohang en kunt de middag gebruiken om de lokale bevolking te ontmoeten.

 

Dag 7: Tiong Ohang – Long Bagun (O, L, D)

‘s Morgens na het ontbijt vertrekt u per speedboot naar Long Bagun. Bij aankomst gaat u door naar de herberg en is de rest van de dag vrij te besteden. Maaltijden worden voorzien.

 

Dag 8: Long Bagun – Mahakam rivier – Samarinda (O, L)

Na het ontbijt vertrekt per openbare boot naar Samarinda. De tocht duurt een dag en een nacht. Maaltijden en overnachting zijn op de boot.

 

Dag 9: Samarinda – Balikpapan – Departure

Bij aankomst in Loajanan wordt u per auto naar Balikpapan gebracht. Daar wordt u vervolgens weer naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht.

 

Inclusief
-        Land, rivier en luchtvervoer (auto , sloep, speedboot, openbare boot en gemotoriseerde kano)
-        Accommodatie gebaseerd op tweepersoons accommdatie (hotel, herberg, lokaal huis, tent)
-        Maaltijden tijdens de reis
-        Engels sprekende gids & porter tijdens de trektocht
-        Toegangstickets en donatie
Exclusief
-        Internationale vluchten en vlucht van Jakarta naar Balikpapan
-        Wasserij, dranken en verzekeringen
-        Fooien, gids en porter
Meer informatie
tourcode 16357
Thema Jungle tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan, Oost Kalimantan
Minimum aantal deelnemers groepsreis 2
Maximum aantal deelnemers groepsreis 10
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan: Tiong Ohang stroomversnellingen (9 dagen / 8 nachten)
Uw waardering