Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Zuid Kalimantan - Bamboe rafting en drijvende markt - 4 dagen - 3 nachten

Reisschema: Martapura – Kandangan – Loksado – Beratus berg – Loksado – Cempaka – Banjarmasin – Marthapura.

Deze tocht laat u het echte leven van Borneo zien. Na aankomst gaat u meteen een stuk het binnenland in waar u de volgende dag een prachtige trekking door de jungle zult hebben met schitterende uitzichten. De volgende dag kunt u raften op de rivier en later op de dag zult u kennismaken met de bevolking van Zuid Kalimantan en kunt u zien hoe de diamantstenen worden gevonden door de dorpelingen.
Op een originele Klotok boot zult u in de vroege morgen de bewoners bezig zien langs de rivier en daarna kunt u op de drijvende markt bij Banjarmasin zien hoe de handel wordt verkocht. Deze korte tocht eindigt bij de luchthaven van Martapura waar u naar uw volgende bestemming kunt reizen.

Dag 1: Martapura – Kandangan - Loksado (-/-/D)

U komt aan op de luchthaven Syamsuddin Noor in Martapura in het zuiden van Kalimantan. Hier wordt u welkom geheten door uw gids en rijdt u met de auto naar Kandangan. Hierna gaat u door naar uw accommodatie voor die nacht, Meratus Resort Loksado. Hier heeft u diner en overnachting.

Dag 2: Loksado – Beratus berg jungle tocht (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekt u vanaf Wisma voor een wandeltocht naar de berg Beratus. Hier start de tocht door de jungle, waar u de hele dag trekking zult doen. Onderweg heeft u prachtige uitzichten naar de berg en de omgeving.
In de middag keert u terug naar Loksado voor de overnachting.

Dag 3: Loksado – Bamboe rafting – Cempaka – Banjarmasin (O/L/D)

In de morgen nat het ontbijt start gaat u bamboe raften langs de Amandit rivier. Gedurende zo’n 2 ½ uur zult u een geweldige ervaring opdoen. U komt aan in Muara Tanuhi waar u wat kunt rusten en waar u de lunch zult hebben. Hierna rijden we per auto door naar Cempaka. We komen langs de stad Martapura die bekend is als ‘Diamant stad’. Na aankomst in Cempak kunt u zien hoe de lokale mensen op zoek naar de stenen in grotten en holen. In de middag rijden we naar Banjarmassin voor diner en de overnachting.

Dag 4: Banjarmasin – Drijvende markt – Martapura(O/-/-)

Vandaag moet u vroeg op. Om 5.30 uur vertrekt u om met de Klotok boot, een klein houseboot. Met deze boot vaart u de Barito rivier op. U kunt hier in de vroege morgen het dagelijks leven van de mensen langs de rivier zien, waarna u door vaart naar de drijvende markt. Op deze bijzondere markt ziet u hoe de kooplui en de klant zaken doen op de klotok. Na deze bijzondere ervaring keert u terug naar het hotel voor het ontbijt, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de volgende bestemming.

Inclusief:
  • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
  • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
  • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
  • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
  • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:

  • Internationale en binnenlandse vluchten.
  • Maaltijden niet genoemd in het programma.
  • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Meer informatie
tourcode 18383
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - zuid Kalimantan Borneo
Minimum aantal deelnemers groepsreis 2
Maximum aantal deelnemers groepsreis 8
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan: Zuid Kalimantan - Bamboe rafting en drijvende markt - 4 dagen - 3 nachten
Uw waardering