Rondreis Borneo Kalimantan: Zuid Kalimantan - Bamboe rafting en drijvende markt - 4 dagen - 3 nachten

Tour-code
18383
€ 369,00

Reisschema: Martapura – Kandangan – Loksado – Beratus berg – Loksado – Cempaka – Banjarmasin – Marthapura.

Deze tocht laat u het echte leven van Borneo zien. Na aankomst gaat u meteen een stuk het binnenland in waar u de volgende dag een prachtige trekking door de jungle zult hebben met schitterende uitzichten. De volgende dag kunt u raften op de rivier en later op de dag zult u kennismaken met de bevolking van Zuid Kalimantan en kunt u zien hoe de diamantstenen worden gevonden door de dorpelingen.
Op een originele Klotok boot zult u in de vroege morgen de bewoners bezig zien langs de rivier en daarna kunt u op de drijvende markt bij Banjarmasin zien hoe de handel wordt verkocht. Deze korte tocht eindigt bij de luchthaven van Martapura waar u naar uw volgende bestemming kunt reizen.

Dag 1: Martapura – Kandangan - Loksado (-/-/D)

U komt aan op de luchthaven Syamsuddin Noor in Martapura in het zuiden van Kalimantan. Hier wordt u welkom geheten door uw gids en rijdt u met de auto naar Kandangan. Hierna gaat u door naar uw accommodatie voor die nacht, Meratus Resort Loksado. Hier heeft u diner en overnachting.

Dag 2: Loksado – Beratus berg jungle tocht (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekt u vanaf Wisma voor een wandeltocht naar de berg Beratus. Hier start de tocht door de jungle, waar u de hele dag trekking zult doen. Onderweg heeft u prachtige uitzichten naar de berg en de omgeving.
In de middag keert u terug naar Loksado voor de overnachting.

Dag 3: Loksado – Bamboe rafting – Cempaka – Banjarmasin (O/L/D)

In de morgen nat het ontbijt start gaat u bamboe raften langs de Amandit rivier. Gedurende zo’n 2 ½ uur zult u een geweldige ervaring opdoen. U komt aan in Muara Tanuhi waar u wat kunt rusten en waar u de lunch zult hebben. Hierna rijden we per auto door naar Cempaka. We komen langs de stad Martapura die bekend is als ‘Diamant stad’. Na aankomst in Cempak kunt u zien hoe de lokale mensen op zoek naar de stenen in grotten en holen. In de middag rijden we naar Banjarmassin voor diner en de overnachting.

Dag 4: Banjarmasin – Drijvende markt – Martapura(O/-/-)

Vandaag moet u vroeg op. Om 5.30 uur vertrekt u om met de Klotok boot, een klein houseboot. Met deze boot vaart u de Barito rivier op. U kunt hier in de vroege morgen het dagelijks leven van de mensen langs de rivier zien, waarna u door vaart naar de drijvende markt. Op deze bijzondere markt ziet u hoe de kooplui en de klant zaken doen op de klotok. Na deze bijzondere ervaring keert u terug naar het hotel voor het ontbijt, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de volgende bestemming.

Inclusief:
  • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
  • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
  • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
  • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
  • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:

  • Internationale en binnenlandse vluchten.
  • Maaltijden niet genoemd in het programma.
  • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Meer informatie
tourcode 18383
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - zuid Kalimantan Borneo
Reisduur in dagen 4
Minimum aantal deelnemers groepsreis 2
Maximum aantal deelnemers groepsreis 8
Internationale vlucht niet inbegrepen