Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

SGR en Calamiteitenfonds

SGR

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

"Venture-travels" en "Westland-groepsrondreizen" (KvK nr. 27 269 971) zijn aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Volgens onderstaande voorwaarden is bij onze overeenkomsten de garantieregeling van SGR van toepassing. U kunt de voorwaarden van SGR vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.”

Producten en diensten gedekt onder de SGR-garantieregeling

De SGR-garantieregeling dekt reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer (met uitzondering van luchtvervoer) en overeenkomsten van verblijf die met of via SGR deelnemers zijn afgesloten.

Hieronder vallen ondere andere:

 • Een pakketreis van een reisorganisatie
 • De huur van een vakantiehuis
 • Hotelovernachtingen
 • Bus-, trein-, en ferrytickets

Producten en diensten niet gedekt onder de SGR-garantieregeling

Niet gedekt onder de SGR-garantieregeling, zijn onder andere:

 • Losse overeenkomsten van luchtvervoer
 • Losse overeenkomsten van autohuur
 • Losse entreekaarten (bijvoorbeeld pretparken, concerten en sportwedstrijden)
 • Opleidingen (cursussen en seminars)
 • Tegoedbonnen (bijvoorbeeld reischeques, vakantiebonnen en andere waardebonnen) waar nog geen reis mee is geboekt
 • Borgsommen

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

"Venture-travels" en "Westland-groepsrondreizen" (KvK nr. 27 269 971) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in ons programma / op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren
 • Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Volgens de voorwaarden van het Calamiteitenfonds is bij onze overeenkomsten de garantieregeling van het Calamiteitenfonds van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden op www.calamiteitenfonds.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt Calamiteitenfonds deze voorwaarden toe.