Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)

Tour-code
14146 14D Zuid Sumatra
€ 1.079,00
Reisschema: Padang - Bukittinggi - Kersik Tuo - Bangko - Benkulu - Pagar Alam - Lahat - Palembang

De start van deze bijzondere rondreis is in Bukittinggi, waar we tijdens de stadstour de Sianok kloof en Fort de Kock bezoeken.
We maken gedurende drie dagen diverse trektochten door het Kerinci Seblat Nationale Park, waarbij we de exotische flora en fauna van dit prachtige park ontdekken. Ook een van de absolute highlights in deze tour is het bezoek aan de primitieve Kubu-stam, waarbij we een dag bij hen zullen doorbrengen. 
Er bestaat een kans dat de bijzondere Raflesia bloem in bloei is, als dat zo is, gaat u die bekijken. De volgende bestemming Is Bengkulu, bezoek hier het oude Marlborough fort en het prachtige Panjang strand. Vervolg de de reis langs verschillende dorpjes en markten, in Pagar Alam krijgt u een tour om de omgeving bekijken. U komt daarbij in aanraking met de landelijke bevolking, maar ook met megaliete stenen. De reis wordt afgesloten in Palembang met een bezoek aan het olifantenkamp. Geniet hierna nog even van een heerlijke vrije dag

Zuid Sumatra, van Medan naar Palembang - Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)

Dag 1 Vliegveld / Padang – Bukittinggi (-/-/-)

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Minangkabau in Padang maakt u kennis met de gids die u begeleidt naar Bukittinggi. Onderweg komen we de Anay vallei tegen, en we kunnen ook nog een stop maken bij het dorpje Pandai Sikate. Hier kunnen we zien hoe men volgens traditionele wijze hout bewerkt en hoe men traditioneel weeft. Zodra we aankomen in Bukittinggi maken we een stadstour, we bezoeken dan onder andere de Sianok kloof, Fort de Kock, het museum en de markt. Aan het einde van de dag kunt inchecken bij uw hotel.

Dag 2 Bukittinggi – Kersik Tuo (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we richting Kersik Tuo via Muara Labu. Onderweg komen we 2 meren tegen, het Diateas meer en het Dibawah meer, hier houden we een pauze. Tijdens onze route richting Kersik Tuo passeren we een aantal Minang Kabau dorpen tegen. Er kan gekozen worden om bij de Telun Berasap waterval te stoppen en even rond te kijken. Als u weer onderweg bent zult u nog een aantal mooie thee plantages tegenkomen bij Kayo Aro en bij Sei Penuh, dit ligt in Kerinci Seblat National Park.

Dag 3 Kersik Tuo – Kerinci Seblat Trektocht (O/L/D)

Aan het begin van de ochtend na het ontbijt rijden we naar de helling van de berg Tujuh (Gunung Tujuh). Hier zal de trektocht beginnen, tijdens deze tocht zult u veel van de natuur van het nationale park ontdekken. Tijdens deze tocht bestaat er een goede kans dat u interessante dieren tegenkomt. Zo kunt u zowel vogels, slangen, herten en muizen vinden, en misschien nog andere dieren ontdekken. U zult overnachten in de buurt van het Gunung Tujuh meer, de maaltijden worden door de gids verzorgd.

“Het deel van de jungle trekking kan in overleg met onze ervaren gids in Kerinci worden overlegd. Afhankelijk van de omstandigheden en de wensen kan er worden gekozen om een ander deel van je Jungle te bezoeken. Wanneer u bijvoorbeeld veel interesse heeft om de Sumatraanse tijger te zien kunnen we beter een trekking doen in het gebied Ladeh Panjang”

Dag 4 Kerinci Seblat Trektocht (O/L/D)

Na het ontbijt hervatten we onze trektoch door het Kerinci Seblat National Park. Deze dag gaan we een stuk dieper de jungle in. U zult weer overnachten in een tent, en de maaltijden worden weer door de gids verzorgd.

Dag 5 Kerinci Seblat Trektocht – Kersik Tuo (O/L/-)

Deze dag gaan we verder met onze trektocht in het Kerinci Seblat National Park. Aan het einde van de middag zullen we bij Kersik Tuo arriveren. Overnacht in het hotel.

Dag 6 Kerinci – Bangko (O/-/-)

Deze dag na het ontbijt rijden we naar Bangko via Sungai Penuh. Onderweg stoppen we bij het Kerinci meer, komen we langs verschillende dorpen, en de rivier de Batang Masai. Aan het einde van de middag komen we aan bij Bangko.

Dag 7 Bangko – Primitieve Kubu Stam (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we voor een 2 uur lange rit richting het Bukit Dua Belas National Park. In dit park leeft de primitieve Kubu stam, we maken een trektocht richting deze bevolking. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 8 Bangko – Bengkulu (O/-/-)

Deze dag rijden we richting Bengkulu, onderweg maken we een stop in de jungle. Er bestaat een kans dat de Raflesia bloem aan het bloeien is, als dat zo is gaan we ze bekijken. Aan het einde van de middag komen we aan in Bengkulu, check in bij uw hotel.

Dag 9 Bengkulu tour (O/-/-)

Na het ontbijt krijgt u een stadstour in Bengkulu. Zo zult u verschillende mooie plekken bezoeken zoals het oude Marlborough fort, het Panjang strand, het Soekarno huis en het museum. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 10 Bengkulu – Pagar Alam (O/-/-)

Vertrek uit Bengkulu om uw weg te vervolgen naar Pagar Alam. Tijdens u route zult u verschillende keren stoppen bij wat traditionele markten, dorpen en plantages. Aan het einde van de middag komen we aan bij Pagar Alam, u kunt dan inchecken bij het hotel dat op de helling van de Berg Dempo staat, in de buurt van een plantage.

Dag 11 Pagar Alam tour – Lahat (O/-/-)

Deze dag zult u een excursie krijgen in de buurt van Pagar Alam, zo zult u de megalieten stenen ontdekken en een plantage en thee fabriek bezoeken. ’s Middags stappen we in de auto om richting Lahat te rijden, zodra u daar aankomt, kunt u inchecken bij uw hotel.

Dag 12 Lahat – Palembang (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar Palembang, onderweg bezoeken we een olifantentrainingskamp bij Bukit Selera. Zodra we aan komen bij Palembang, kunt u inchecken bij het hotel.

Dag 13 Palembang vrij programma (O/-/-)

Deze dag heeft een vrij programma, er is voor deze dag een optionele tour beschikbaar. U kunt dan een tocht maken op de rivier de Musi.

Dag 14 Hotel – vliegveld (O/-/-)

Na het ontbijt bent u vrij van het programma, en kunt u naar behoefte vertrekken richting het vliegveld.

Opmerkingen

 1. De trektocht in de jungle op dag 3 is bespreekbaar met onze gids in Kerinci. Er zijn namelijk ook andere goede opties die u kunt gaan doen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Sumatraanse tijger gaan bekijken, of een trektocht maken naar het Ladeh Panjang gebied.
 2. De gebieden die gedurende deze toch worden bezocht hebben vaak beperkte en eenvoudige middelen voor toeristen. De accommodaties zijn soms zeer eenvoudig.
Inclusief:
 • Accommodatie
 • Auto met airconditioning
 • Maaltijden zoals aangegeven (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
 • Engels sprekende gids
 • Begeleiding
 • Entreebewijzen
 • Lokale gids
 • Tent
 • Kampeergerei en verfrissingen
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Lunches en diners voor zover niet vermeld in het programma
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
More Information
tourcode 14146
Gebied Zuidelijk Sumatra
Thema Jungle tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Sumatra
Groepsreis No
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Sumatra: Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)
Your Rating
We found other products you might like!