Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Trans- Borneo (15 dagen / 14 nachten)

Tour-code
16358
€ 2.956,76
Routebeschrijving: Loajanan - Mahakam rivier - Mancong - Melak - Kersik Luway - Eheng - Atikop Hill - Trektocht - Putussibau - Pontianak

Deze reis brengt u van oost Kalimantan naar het westen van het eiland met een geweldige trektocht van maar liefst acht dagen! De reis begint met een overnachting op het water bij Lojanen op de Mahakam rivier. U bezoekt verschillende dorpjes waar u kennis kunt maken met de bevolking en u krijgt de gelegenheid om vanaf een gemotoriseerde kano dieren te spotten in een mangrove bos. Voordat u op trektocht gaat brengt u een bezoek aan het zwarte orchideeën bos en een traditioneel langhuis.  De trektocht begint in Tiong Ohang waar u op de boot stapt over de Mahakam  rivier. Vanaf de rivier heeft u aan de ene kant een geweldig zicht op het woud en aan de andere kant het ruwe gezicht van een hoge rotswand. Eenmaal op de bestemming reist u te voet verder het oerwoud in richting de Muller Range, Overnacht in tenten en beleef hoe het leven in het wild nu echt is. Reis vervolgens naar Tanjung Lokang op west Kalimantan.  Hier stapt u weer op de boot op de Kapuas rivier. Reis westelijk en breng een bezoek aan Putus Sibau, u krijgt hier een stadstocht waar u onder andere het equatoriale monument bezoekt, de reis eindigt in Pontianak.

Dag 1: Aankomst – Loajanan – Mahakam rivier (D)

Bij aankomst op de het internationale vliegveld brengt de gids u naar uw accommodatie in Lojanan. Hier stapt u aan boord van de cruiseboot en begint de tocht over de Mahakam rivier. De reis wordt ’s nachts doorgezet om op tijd bij de volgende bestemming te arriveren. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2: Mahakam rivier – Muara Muntai – Mancong – Melak (O, L, D)

Ontbijt op de boot. Bezoek Muara Muntai om de lokale bevolking met hun activiteiten bezig te zien. Stap aan boord van een gemotoriseerde kano om het Jempang meer over te steken richting Tanjung Isuy. Dit is het grootste vissersdorp van Kalimantan. Als het waterniveau het toelaat vaart u de mangrove in om ijsvogels, slangen, zoetwater adelaars, reigers en java-apen te spotten. Bij aankomst in Mancong wordt er een welkomstceremonie gehouden door de leider van Dayak, gevolgd door een traditionele dans. In de middag keert u terug naar de cruise boot. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Melak – Kersik Luwai – Eheng – Tering – Long Bagun (O, L, D)

’s Ochtends arriveert u in Melak, na het ontbijt bezoekt u de lokale markt om kennis te maken met het dorp. Vervolgens reist u door naar Kersik Luway om het prachtige zwarte orchideeën bos te bezichtigen. Vervolgens rijdt u door naar Eheng om het oude traditionele Dayak langhuis te bezoeken. De mensen die hier leven, leven nog echt van het land. Zo maken ze nog manden van rotan en jagen ze op wilde zwijnen als voedselbron. Hierna rijdt u door naar Tering om met een speedboot verder stroomopwaarts te gaan richting Long Bagun. ’s Middags bij aankomst reist u door naar de accommodatie voor het diner.

Dag 4: Long Bagun – Tiong Ohang (O, L, D)

Ontbijt bij Losmen, stap aan boord van de speedboot en ga verder stroomopwaarts. Onderweg komt u langs verschillende stroomversnellingen, rotswanden en een waterval. U arriveert ’s middags in Tiong Ohang. De rest van de dag is vrij te besteden in het dorp.

Dag 5: Tiong Ohang – Akitop heuvel, Muara Saite (O, L, D)

Stap aan boord van een gemotoriseerde kano om bij de startplaats van een trektocht te komen. Onderweg passeert u verschillende kleine stroomversnellingen. De overnachting is in de jungle.

Dag 6: Muara Saite – Muara Cuhuting (O, L, D)

Vervolg de trektocht door dicht regenwoud en over riviertjes. Overnachting in de jungle.

Dag 7: Muara Cuhuting – Muller Range. (O, L, D)

Vervolg de trektocht over de Muller Range, dit is dicht bij de grens tussen oost en west Borneo. Overnachting in de jungle.

Dag 8: Muller Range – Buah Kiu River (O, L, D)

Vervolg de trektocht door dicht regenwoud en over riviertjes. Overnachting in de jungle.

Dag 9: Buah Kiu River – Bungan Lea (O, L, D)

Vervolg de trektocht door dicht regenwoud en over riviertjes. Overnachting in de jungle.

Dag 10: Bungan Lea – Borokan (O, L, D)

Vervolg de trektocht door dicht regenwoud en over riviertjes. Overnachting in de jungle.

Dag 11: Borokan – Batu Bobo (O, L, D)

Vervolg de trektocht door dicht regenwoud en over riviertjes. Overnachting in de jungle.

Dag 12: Batu Bobo – Tanjung Lokang (O, L, D)

Vandaag is de laatste dag van de trektocht en gaat u richting Tanjung Lokang, het land van de Punan stam. Overnachting in het dorp.

Dag 13: Tanjung Lokang – Putus Sibau (O, L, D)

Na het ontbijt stapt u aan boord van een sloep op de Kapuas om stroomafwaarts te varen naar Putussibau. U passeert verschillende stroomversnellingen. Bij aankomst gaat u door naar het hotel voor de overnachting.

Dag 14: Putus Sibau – Pontianak (O, L, D)

Na het ontbijt gaat u door naar het vliegveld voor de vlucht naar Pontianak. Bij aankomst krijgt u een stadstocht met een bezoek aan het Equator Monument. Daarna gaat u naar het hotel voor de overnachting.

Dag 15: Pontianak – vertrek

Ontbijt bij het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden totdat u naar het vliegveld gebracht moet worden voor de vlucht.

 

Inclusief
-       Land, rivier en luchtvervoer (auto, binnenlandse vlucht, sloep, speedboot, OV boot)
-       Accommodatie gebaseerd op twee personen (hotel, herberg, lokaal huis, tent)
-       Maaltijden tijdens de reis
-       Engels sprekende gids & porter tijdens de trektocht
-       Toegangstickets en donatie
-       Tent en toebehoren
Exclusief
-        Internationale vluchten en vlucht van Jakarta naar Balikpapan
-        Wasserij, dranken en verzekeringen
-        Fooien, gids en porter
Meer informatie
tourcode 16358
Thema Jungle tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan, Oost Kalimantan, West Kalimantan
Minimum aantal deelnemers groepsreis 2
Maximum aantal deelnemers groepsreis 10
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan: Trans- Borneo (15 dagen / 14 nachten)
Uw waardering