Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rondreis Borneo Kalimantan: Mahakam rivier en Orang Oetan wildleven - 5 dagen / 4 nachten

Meer afbeeldingen

Rondreis Borneo Kalimantan: Mahakam rivier en Orang Oetan wildleven - 5 dagen / 4 nachten
€ 439,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Balikpapan – Tanjung Isuy – Kota Bangun – Sangata Kamp Kakap – Kutai Nationaal park – Sangata Kamp Kalap – Balikpapan.

Deze avonturentocht laat u een aantal prachtige plaatsen zien in het oorspronkelijke deel van de jungle. U vaart met een gemotoriseerde kano de Hahakam rivier. Een onvergetelijke ervaring is een overnachting in een echte Longhouse, de bewoning van de Dayak stammen. Bij een bezoek aan de Dayak stam zult u worden verwelkomd door het stamhoofd en een traditionele welkomst dans zien. Tijdens een tocht door de jungle kunt u vele prachtige exotische dieren zien zoals Orang Utans, prachtige vogels, slangen en bijzondere insecten. Per auto keert u uiteindelijk weer terug naar Balikpapan.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1, BALIKPAPAN – MAHAKAM RIVIER (- / L / D)

We vetrekken vanaf Balikpapan per auto naar Kota Bangun, ongeveer 4 tot 5 uur rijden. Bij aankomst gaan we aan boord van een gemotoriseerde privé kano waarna we direct de Mahakam rivier opvaren naar Tanjung Isuy. Onderweg hebben we lunch. Diner en overnachting is in een traditioneel Dayak Long House.

 

Dag 2, TANJUNG ISUY – MANCONG – MUARA MUNTAI – KOTA BANGUN (O / L / D)

In de morgen na het ontbijt vertrekken we met de gemotoriseere kano over het enorme Jempang meer richting Mancong, het gebied van Benuaq Dayak stammen. Bij aankomst in het dorpje Mancong zal een welkomst ceremonie worden gehouden door het hoofd van de Dayak stam, gevolgd door een traditionele dans door de bevolking. U kunt hier het grote Longhouse zien van de Benuaq Dayak stam, met de totempaal voor het Longhouse.
Hierna keren we terug naar Muara Mutai. Onderweg maken we een stop om de levenswijze te zien van de Kutai bevolking. Gedurende de tocht over de Ohong rivier zult u apen zien, prachtige vogels en ook wel slangen. We varen verder de rivier af naar Kota Bangun voor uw maaltijd en accommodatie.

Dag 3, KOTA BANGUN- SAMARINDA – SANGATA – KUTAI NATIONAL PARK (O / L / D)

Vandaag rijden we naar Sangata. We passeren de stad Samarinda, de hoofdstad van Oost Kalimantan, waarna we de rit vervolgen naar Sangata. Aangekomen in Sangat wisselen we de auto voor een gemotoriseerde kano en varen de rivier op naar Kamp Kapak waar we zullen overnachten en de maaltijd zullen hebben. Wanneer het niet regent kunnen we in de avond een korte trektocht in het regenwoud maken om insecten te zien en de beroemde Tarantula. De overnachting is in het eenvoudige maar avontuurlijke kamp.

 

Dag 4, KUTAI NATIONAAL PARK – ORANG UTAN (O / L / D)

Vroeg in de morgen vertrekken we voor een trektocht in het regenwoud om het wildleven en de Orang Utan te zien. Na de tocht keren we terug naar het kamp voor de lunch. Na de lunch gaan we opnieuw naar het regenwoud om meet Orang Utans te zien en ander wildleven. De overnachting is weer in het kamp.

 

Dag 5, SANGATA – BALIKPAPAN (O / L / -)

Na het ontbijt heeft rijden we met de auto terug naar Balikpapan. De lunch is in een lokaal restaurant onderweg.

Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18380
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan
Reisduur in dagen 5
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.