Venture travels Verre rondreizen specialist voor Azie en Afrika

Prive rondreizen Sumatra

Avontuurlijk en authentiek Sumatra

Met zo'n 1800 kilometer lengte is het eiland Sumatra één van de grotere eilanden van Indonesie. Toeristisch gezien is het na Java en Bali de derde bestemming, maar toch kunt u hier dagen rondreizen zonder toeristen te zien. Het meest bereisde deel is het noorden met Leuser National park, het toba- kratermeer met het eiland Samosir en de Batak cultuur.
De meeste reizen gaan dan ook van de hoofdstad Medan tot halverwege Sumatra, waar u vertrekt vanaf Padang. Deze reis kunt u maken in 12 dagen. Wanneer u minder tijd heeft kunt u ook weer vanaf Medan vertrekken en een kleiner gebied bekijken.

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

8 item(s)

 1. Sumatra: Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra (14 dagen/ 13 nachten)
  € 774,00
  Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Sinabung - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Puncak Lawang - Maninjau - Padang

  Deze fantastische tour is een mix van cultuur en avontuur!
  In Medan bezoeken we het paleis van de Sultan en de Grote Moskee. We wandelen langs de oevers van de rivier en steken over per traditionele kano. We beklimmen de helling van de Sinabung vulkaan, waar we op de top genieten van een geweldig panoramisch uitzicht.
  In de jungle zoeken we de Orang Oetans op en zien hoe ze gevoederd worden. Per ferry varen we over naar het eiland Samosir in het Tobameer. We bezoeken diverse traditionele Sumatraanse dorpjes, waarbij we kennis maken met de lokale bevolking en inzicht krijgen in het dagelijks leven op Sumatra. We bekijken het fabricageproces van palmolie, en zien de bevolking aan het werk op de ananas-, kruidnagel-, koffie- en rubberplantages.

  Meer info
 2. Sumatra: Fantastisch Sumatra & relaxen op Cubadak Island ( 19 dagen/ 18 nachten)
  € 1.459,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang - Cubadak Island - Padang

  Een indrukwekkende tour met als afsluiting een paar heerlijke relaxdagen op het eiland Cubadak.
  Tijdens de tour gaan we o.a. rijden op een olifant, en steken de rivier over per traditionele kano. We gaan naar de stad Medan waar we het paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese Tempel bezoeken. We maken een tocht door de jungle en zien hoe de orang oetans gevoederd worden. We bezoeken een peper-, vanille-, kardemom-, en kaneeltuin. Onderweg stoppen we regelmatig bij traditionele dorpjes waar we inzicht krijgen in het leven van de lokale bevolking. We zien o.a. het traditionele handweven en houtsnijwerk.
  We maken een motortour op Samosir Island, we bezoeken de Haran vallei die bekend is om zijn echo's, en zien het planten en/of oogsten van rijst, en we kunnen proeven van lokale snacks zoals gebakken banaan en gebakken tapioca. Op dag 16 steken we over naar Cubadak Island waar mogelijkheden zijn voor snorkelen, picknicken, kanoen of zeilen of gewoon heerlijk relaxen in de zon.

  Meer info
 3. Sumatra: Groot avontuur op Sumatra (16 dagen/15 nachten)
  € 984,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Kersik Tuo (Kerinci Seblat National Park) - Padang

  Een tour vol avontuur! We gaan olifantrijden, en zien hoe deze dieren gewassen worden. We bezoeken rubber- en cacaoplantages en een palmoliefabriek. We steken per traditionele kano de rivier over en zien hoe de Orang Oetans gevoederd worden. Ook nemen we een kijkje in een traditioneel Indonesisch lang huis met rieten kap, en steken Lake Toba over per ferry naar het eiland Samosir, om daar een motortour over het eiland te maken.
  Prachtig om te zien zijn ook de ananaskwekerijen en de koffieplantages. Proef de sfeer op de lokale fruitmarkt, en geniet van de warmwaterbronnen bij Sipholon. We kruisen de evenaar bij Bonjol, en bezoeken het schitterende Kerinci Seblat National Park.

  Meer info
 4. Sumatra: Juweeltjes van Sumatra (21 dagen/ 20 nachten)
  € 1.339,00
  Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Bangko - Surolangun - Bengkuk - Lahat - Palembang

  Een greep uit de highlights van deze fantastische 21-daagse tour: In het prachtige Medan bezoeken we het paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese Tempel. We proeven de sfeer op de fruitmarkt in Brastagi, en komen op ananas-, kruidnagel- en koffieplantages. In Sipoholon zijn de warmwaterbronnen, en onderweg kunnen we apen zien die kokosnoten uit de bomen halen.
  We steken Lake Toba over per ferry naar het eiland Samosir, waar we een tour over het eiland maken per auto of motor.
  Traditioneel op Sumatra is de weefkunst en houtbewerking, waarvan we het nodige te zien krijgen. In Bukittinggi bezoeken we het machtige Fort De Kock, en bij de markt vinden we de Jam Gadang (Big Ben toren). We krijgen een les in traditioneel Indonesisch koken bij de bevolking thuis. In Palembang genieten we van een heerlijke dag op de rivier.

  Meer info
 5. Sumatra: Noord Sumatra Natuur & Tropisch Avontuur (9 dagen/ 8 nachten)
  € 489,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Medan

  Dit is avontuur! Een olifant wassen en een rit maken op dit machtige dier, en met een luchtband de rivier afdrijven tot aan een waterval! Ontmoet de lokale bevolking en zie hoe hun dagelijks leven er uit ziet. Bezoek diverse steden en dorpjes, en ontdek wat deze plaatsen zo bijzonder maakt. Help de arbeiders op een plantage en zie hoe traditionele producten vervaardigd worden. Loop over de fruitmarkt in Brastagi en ontdek welke vruchten deze prachtige streek biedt.

  Meer info
 6. Sumatra: Ontdek mooi Sumatra (13 dagen / 12 nachten)
  € 754,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Padang

  Ontdek Medan en zie hoe een gewone Sumatraanse dag er uit ziet! Een absoluut highlight is het rijden op een olifant en het wassen van deze machtige dieren. We trekken per jeep de Sumatraanse jungle in met zijn vele soorten exotische flora en fauna. We voeren de Orang Oetans en gaan te voet dieper de jungle in.
  Ook maken we kennis met de lokale bevolking en zien hoe het alledaagse leven er op Sumatra uit ziet. We kunnen hen ook een handje helpen bij het werk op de plantage. Bij het bezoeken van de diverse dorpjes ontdekken we wat er zo bijzonder is aan een Sumatraans dorpje. We wandelen door een authentieke Sumatraanse tuin en bezoeken het paleis van het aloude Minangkabau Koninkrijk.Ook is het fascinerend om te zien hoe de traditionele produkten van dit prachtige groene eiland vervaardigd worden.

  Meer info
 7. Sumatra: Rondreis over land (10 dagen/ 9 nachten)
  € 589,00
  Reisschema: Medan - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang

  Een culturele tour waarbij u een compleet beeld krijgt van het leven op Sumatra. De tour start in Medan, de hoofdstad van dit prachtige groene eiland. Deze stad herbergt heel veel cultuur, tradities en bezienswaardigheden. Een ander hoogtepunt van deze tour is het eiland Samosir, dat midden in het Tobameer ligt. In Bukittinggi maken we kennis met de geschiedenis van de Minangkabau-cultuur, waarbij we de diverse eigenaardigheden van deze bijzondere cultuur ontdekken.

  Meer info
 8. Sumatra: Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)
  € 929,00
  Reisschema: Padang - Bukittinggi - Kersik Tuo - Bangko - Benkulu - Pagar Alam - Lahat - Palembang

  De start van deze bijzondere rondreis is in Bukittinggi, waar we tijdens de stadstour de Sianok kloof en Fort de Kock bezoeken.
  We maken gedurende drie dagen diverse trektochten door het Kerinci Seblat Nationale Park, waarbij we de exotische flora en fauna van dit prachtige park ontdekken. Ook een van de absolute highlights in deze tour is het bezoek aan de primitieve Kubu-stam, waarbij we een dag bij hen zullen doorbrengen.
  We bezoeken diverse plantages, een theefabriek en traditionele Sumatraanse dorpjes. We zien de bevolking bezig met het traditionele houtbewerken en handweven. We bezoeken Bengkulu, met zijn Marlborough Fort, het Panjang strand en het Soekarno huis.

  Meer info

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

8 item(s)