Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Prive rondreizen Sumatra

Avontuurlijk en authentiek Sumatra

Met zo'n 1800 kilometer lengte is het eiland Sumatra één van de grotere eilanden van Indonesie. Toeristisch gezien is het na Java en Bali de derde bestemming, maar toch kunt u hier dagen rondreizen zonder toeristen te zien. Het meest bereisde deel is het noorden met Leuser National park, het toba- kratermeer met het eiland Samosir en de Batak cultuur.
De meeste reizen gaan dan ook van de hoofdstad Medan tot halverwege Sumatra, waar u vertrekt vanaf Padang. Deze reis kunt u maken in 12 dagen. Wanneer u minder tijd heeft kunt u ook weer vanaf Medan vertrekken en een kleiner gebied bekijken.

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1-10 van 12

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 1. Rondreis Sumatra: Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra (14 dagen/ 13 nachten)
  € 774,00
  Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Sinabung - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Puncak Lawang - Bukittinggi - Padang

  Deze fantastische tour is een mix van cultuur en avontuur! 
  In Medan bezoeken we het paleis van de Sultan en de Grote Moskee. We wandelen langs de oevers van de rivier en steken over per traditionele kano. We beklimmen de helling van de Sinabung vulkaan, waar we op de top genieten van een geweldig panoramisch uitzicht.
  In de jungle zoeken we de Orang Oetans op en zien hoe ze gevoederd worden. Per ferry varen we over naar het eiland Samosir in het Tobameer. We bezoeken diverse traditionele Sumatraanse dorpjes, waarbij we kennis maken met de lokale bevolking en inzicht krijgen in het dagelijks leven op Sumatra. We bekijken het fabricageproces van palmolie, en zien de bevolking aan het werk op de ananas-, kruidnagel-, koffie- en rubberplantages.

  Meer info
 2. Venture travels rondreis Sumatra Medan en Leuser nationaal park 4 dagen 3 nachten
  € 254,00
  Reisschema: Medan – Bukit Lawang – Leuser Nationaal park – Bukit Lawang – Medan.

  Deze korte tocht is een prachtige beleving van de oorsponkelijke natuur van Sumatra. Kampeer in het prachtige Leuser Nationaal park waar u in de morgen wordt gewekt door de geluiden van de jungle. Rondom u heen kunt u diverse soorten apen tegenkomen, waaronder natuurlijk de tot de verbeelding sprekende Orang Oetans. De geuren en geluiden van het tropisch regenwoud zijn niet te beschrijven, die moet u ervaren zoals het hele land Indonesië. Geniet van de prachtige natuur op deze korte tocht door de jungle.

  Meer info
 3. Venture travels Rondreis Sumatra - Medan - Bukit Lawang - trekking - Sibayak vulkaan 12D-11N
  € 744,00
  Reisschema: Medan – Tangkahan – Bukit Lawang – Leuser Nationaal Park – Bukit Lawang – Brastagi – Sibayak vulkaan – Brastagi – Samosir - Medan

  Deze veelzijdige tocht laat u vele bezienswaardigheden zien van het noorden van Sumatra met vele plaatsen in de jungle. U overnacht midden in de jungle bij het plaatsje aan de rivier, Tangkahan. Van hier uit maakt u diverse tochten in de jungle. Per Jeep gaat u naa Bukit Lawang, vanwaar u een hele dat het tropisch regenwoud ingaat bij het Leuser nationaal park. Vanuit Bukit Lawang gaat u naar de rivier Wampu waar u kunt raften op de rivier en de stroomversnellingen. U brengt een bezoek aan de gouden duplicaattempel van Shwedagon bij Brastagi. Bij Brastagi beklimt u de de Sebayak vulkaan. U maakt kennis met de Batak cultuur, per veerboot gaat u over het enorme Toba meer naar het eiland Samosir. Op Samosir zult u een tocht over het eiland maken en de bijzondere cultuur van de Toba Batak leren kennen. Vanaf Samosir keert u terug naar de luchthaven van Medan.

  Meer info
 4. Rondreis Sumatra: Ontdek mooi Sumatra van Medan tot Padang (13 dagen / 12 nachten)
  € 729,00
  Medan – Tangkahan – Bukit Lawang – Brastagi – Samosir – Sipirok – Bukittinggi – Minangkabau - Padang

  Bij aankomst wordt reis begonnen met een stadstour door de stad Medan. Dit is de hoofdstad van Sumatra. Tijdens de tocht maakt u kennis met het paleis van de Sultan en de Chinese Tempel in de stad. Vervolg de reis naar Tangkahan. In de buurt van Tangkahan ligt een olifanten oord. Maak de gigantische beesten van dichtbij mee tijdens het voeren. Misschien is het wel mogelijk om een ritje op de rug van een olifant te maken. In de buurt is er de mogelijkheid om te tuben, aan het einde van dit avontuur komt u onder een prachtige waterval waar een heerlijke duik kan worden genomen. Geniet van het fantastische uitzicht tijdens de doorreis naar Bukit Lawang. Hier start een prachtige wandeling door het oerwoud. Onderweg komt u de mooiste bomen, planten en dieren tegen, misschien zelfs Orang Oetan. Vervolg de reis naar Brastagi, maak kennis met het plaatsje en reis door naar het bijzondere Samosir eiland. Het eiland ligt in het midden van een oeroude krater en is alleen per boot te bereiken. Samosir biedt de mogelijkheid tot een veelvoud aan activiteiten, denk hierbij bijvoorbeeld aan varen, wandelen en attracties in de omgeving bezoeken. Vervolg de reis naar Sipirok, tijdens de rit wordt onderweg gestopt voor een bezoek aan verschillende plantages. Ontdek hoe de boeren het land bewerken en wat het leven op een Sumatraanse plantage inhoud. In Sipirok krijgt u de mogelijkheid om de bijzonder rijst terrassen te bezoeken. Reis door naar Bukittinggi voor de bijzondere Minangkabau cultuur. Maak kennis met de mensen en bewonder de oude bouwstijl. Sluit de reis af met een fietstocht bij Bukittinggi en verschillende dorpjes in de omgeving daarvan waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking.

  Meer info
 5. Rondreis Sumatra: Fantastisch Sumatra & relaxen op Cubadak Island ( 19 dagen/ 18 nachten)
  € 1.424,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang - Cubadak Island - Padang

  Een indrukwekkende tour met als afsluiting een paar heerlijke relaxdagen op het eiland Cubadak. De tour begint bij Tangkahan met een rit op een olifant, en steekt u de rivier over per traditionele kano. Ga naar de stad Medan waar u het paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese Tempel bezoekt. Maak vervolgens een tocht door de jungle en zien hoe de orang oetans gevoederd worden. Deze reis doet ook enige een peper-, vanille-, kardemom-, en kaneel plantages aan. Onderweg wordt regelmatig gestopt bij traditionele dorpjes waar u inzicht krijgt in het leven van de lokale bevolking. Bekijk onder andere hoe het traditionele handweverij en houtsnijwerk wordt uitgevoerd.

  De reis wordt vervolgd naar Samosir eiland wat in het midden van een eeuwenoud kratermeer ligt. De voormalige vulkaan is lang geleden ontploft, waarbij uiteindelijk het eiland ontstond. Het eiland kent wat vulkanische activiteit in de vorm van heetwaterbronnen. U krijgt de gelegenheid om hier even heerlijk in te badderen. Tijdens deze uitstap worden er verschillende activiteiten op het eiland gedaan, waaronder het bezoeken van plantages, het maken van avontuurlijke uitstapjes of gewoon even heerlijk relaxen in zon.

  Meer info
 6. Rondreis Sumatra: Noord Sumatra Natuur & Tropisch Avontuur (9 dagen/ 8 nachten)
  € 484,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Medan

  Dit is avontuur! Een olifant wassen en een rit maken op dit machtige dier, en met een luchtband de rivier afdrijven tot aan een waterval! Ontmoet de lokale bevolking en zie hoe hun dagelijks leven er uit ziet. Bezoek diverse steden en dorpjes, en ontdek wat deze plaatsen zo bijzonder maakt. Help de arbeiders op een plantage en zie hoe traditionele producten vervaardigd worden. Loop over de fruitmarkt in Brastagi en ontdek welke vruchten deze prachtige streek biedt.

  De reis begint in Medan waar een stadstour gemaakt wordt naar het paleis van de sultan, de grote moskee en de chinese tempel. Reis door naar Tangkahan, maak hier kennis met olifanten en maak er eventueel een ritje op. Ga avontuurlijk verder door op tubes de rivier af te gaan, vervolg de reis naar de Fantastic Buluh Waterfall om even een heerlijke duik te nemen. Reis door naar Bukit Lawang met een paar tussenstops bij een paar interessante plaatsen. Bij Bukit Lawang gaat u te voet de jungle in. Maak kennis met de mooie omgeving en kom in aanraking met orang oetan. De reis wordt vervolgt met een bezoek aan Brastagi, daar wordt de gelegenheid gegeven om op het gemak door de stad te lopen. Vanuit Brastagi gaat de reis verder naar Samosir eiland op het midden van het Toba meer. Het eiland is alleen per boot te bereiken. Op Samosir wordt een bezoek gebracht aan verschillende attracties zoals de warmwaterbronnen, het Batak Toba museum en Pangururan. Deze laatste biedt een prachtig uitzicht over het meer. De reis sluit af met een aantal bezoeken aan plantages.

  Meer info
 7. Rondreis Sumatra Groot avontuur op Sumatra van Medan tot Padang inclusief Kerinci Seblat Nationaal park (16 dagen/ 15 nachten)
  € 899,00
  Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Kersik Tuo (Kerinci Seblat National Park) - Padang

  Een tour vol avontuur! We gaan olifantrijden, en zien hoe deze dieren gewassen worden. We bezoeken rubber- en cacaoplantages en een palmoliefabriek. We steken per traditionele kano de rivier over en zien hoe de Orang Oetans gevoederd worden. Ook nemen we een kijkje in een traditioneel Indonesisch lang huis met rieten kap, en steken Lake Toba over per ferry naar het eiland Samosir, om daar een motortour over het eiland te maken. 
  Prachtig om te zien zijn ook de ananaskwekerijen en de koffieplantages. Proef de sfeer op de lokale fruitmarkt, en geniet van de warmwaterbronnen bij Sipholon. We kruisen de evenaar bij Bonjol, en bezoeken het schitterende Kerinci Seblat National Park.

  Meer info
 8. Rondreis Sumatra: Sumatra over land van Medan tot Padang (10 dagen/ 9 nachten)
  € 534,00
  Reisschema: Medan - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang

  Een culturele tour waarbij u een compleet beeld krijgt van het leven op Sumatra. De tour start in Medan, de hoofdstad van dit prachtige groene eiland. Deze stad herbergt heel veel cultuur, tradities en bezienswaardigheden. Een ander hoogtepunt van deze tour is het eiland Samosir, dat midden in het Tobameer ligt. In Bukittinggi maken we kennis met de geschiedenis van de Minangkabau-cultuur, waarbij we de diverse eigenaardigheden van deze bijzondere cultuur ontdekken.

  Meer info
 9. Rondreis Sumatra: Juweeltjes van Sumatra van Medan tot Palembang (21 dagen/ 20 nachten)
  € 1.234,00
  Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Bangko - Surolangun - Bengkuk - Lahat - Palembang

  Deze reis brengt u naar de leukste plekken op Sumatra. Begin in Medan met een stadstocht. Vervolg de reis naar Bukit Lawang. Onderweg komt u langs verschillende plantages waaronder een rubberplantage. De reis vervolgt zich langs de Sembahe rivier, bij aankomst in Brastagi krijgt u de gelegenheid even heerlijk over de markt te scharrelen. Reis door naar Samosir. Samosir is een eiland in het midden van een kratermeer. Het eiland is rijk aan cultuur, om hier een goede indruk van te krijgen wordt er een bezoek aan het Simanindo museum gemaakt. geniet hier nog even van na met uitzicht over het kratermeer bij Pangururan. Onderweg naar Sipirok worden opnieuw een paar plantages aangedaan, dit keer ananas, kruidnagel, rijst en koffie. Bukittinggi is bekend vanwege zijn beroemde Minangkabau cultuur. U blijft een paar dagen in de buurt van Bukittinggi om deze volledig te ervaren. Zo worden er stadstours, omgevingstours en kookcursussen gedaan. Breng een bezoek aan de bijzonder Kubu stam, kom er achter hoe het is om als nomadisch junglevolk te leven. Reis door richting Bengkulu, onderweg komt u langs verschillende leuke dorpjes en plekken. Bengkulu is een leuke stad om te bezoeken door de koloniale trekken die de het nog heeft. Breng onder meer een bezoek aan het oude Marlborough fort. Vervolg de reis naar Palembang met onderweg verschillende dorpjes die bezocht worden. De stad heeft nog veel traditionele trekken en is daardoor heel leuk om te zien, maak als afsluiting van de reis een korte rivier cruise over de Musi rivier.

  Meer info
 10. Rondreis Sumatra: Zuid Sumatra, Kerinci Seblat & Kubu-stam (14 dagen/ 13 nachten)
  € 874,00
  Reisschema: Padang - Bukittinggi - Kersik Tuo - Bangko - Benkulu - Pagar Alam - Lahat - Palembang

  De start van deze bijzondere rondreis is in Bukittinggi, waar we tijdens de stadstour de Sianok kloof en Fort de Kock bezoeken.
  We maken gedurende drie dagen diverse trektochten door het Kerinci Seblat Nationale Park, waarbij we de exotische flora en fauna van dit prachtige park ontdekken. Ook een van de absolute highlights in deze tour is het bezoek aan de primitieve Kubu-stam, waarbij we een dag bij hen zullen doorbrengen. 
  Er bestaat een kans dat de bijzondere Raflesia bloem in bloei is, als dat zo is, gaat u die bekijken. De volgende bestemming Is Bengkulu, bezoek hier het oude Marlborough fort en het prachtige Panjang strand. Vervolg de de reis langs verschillende dorpjes en markten, in Pagar Alam krijgt u een tour om de omgeving bekijken. U komt daarbij in aanraking met de landelijke bevolking, maar ook met megaliete stenen. De reis wordt afgesloten in Palembang met een bezoek aan het olifantenkamp. Geniet hierna nog even van een heerlijke vrije dag

  Meer info

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1-10 van 12

Pagina:
 1. 1
 2. 2