Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Juweeltjes van Sumatra van Medan tot Palembang (21 dagen/ 20 nachten)

Tour-code
14149 21D Medan Palembang
€ 1.572,83
Datum
Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Bangko - Surolangun - Bengkuk - Lahat - Palembang

Deze reis brengt u naar de leukste plekken op Sumatra. Begin in Medan met een stadstocht. Vervolg de reis naar Bukit Lawang. Onderweg komt u langs verschillende plantages waaronder een rubberplantage. De reis vervolgt zich langs de Sembahe rivier, bij aankomst in Brastagi krijgt u de gelegenheid even heerlijk over de markt te scharrelen. Reis door naar Samosir. Samosir is een eiland in het midden van een kratermeer. Het eiland is rijk aan cultuur, om hier een goede indruk van te krijgen wordt er een bezoek aan het Simanindo museum gemaakt. geniet hier nog even van na met uitzicht over het kratermeer bij Pangururan. Onderweg naar Sipirok worden opnieuw een paar plantages aangedaan, dit keer ananas, kruidnagel, rijst en koffie. Bukittinggi is bekend vanwege zijn beroemde Minangkabau cultuur. U blijft een paar dagen in de buurt van Bukittinggi om deze volledig te ervaren. Zo worden er stadstours, omgevingstours en kookcursussen gedaan. Breng een bezoek aan de bijzonder Kubu stam, kom er achter hoe het is om als nomadisch junglevolk te leven. Reis door richting Bengkulu, onderweg komt u langs verschillende leuke dorpjes en plekken. Bengkulu is een leuke stad om te bezoeken door de koloniale trekken die de het nog heeft. Breng onder meer een bezoek aan het oude Marlborough fort. Vervolg de reis naar Palembang met onderweg verschillende dorpjes die bezocht worden. De stad heeft nog veel traditionele trekken en is daardoor heel leuk om te zien, maak als afsluiting van de reis een korte rivier cruise over de Musi rivier.

Dag 1 Aankomst in Medan (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u door uw gids welkom geheten en begeleid naar uw hotel. In de middag vrij programma. 

Dag 2 Medan– City tour (O/-/-)

Deze dag brengen we een bezoek aan het paleis van de Sultan, de grote moskee van Medan, een Chinese tempel en het Kesawan gebied (het oude centrum) 

Dag 3 Medan – Bukit Lawang (O/-/-)

Deze dag rijden we richting Bukit Lawang, via Bohorok. Onderweg zullen we meerdere keren stoppen om bezienswaardigheden te gaan bekijken, zo zullen we naar een olie plantage gaan en een rubber plantage. Aan het einde van de rit zal u inchecken bij uw hotel. 

Dag 4: Bukit Lawang / Jungle trekking (O/-/-)

Na het ontbijt maken we een wandeling naar de jungle voor een jungletrekking om de natuur te ontdekken in Leuser Nationaal Park. Leuser Nationaal park is gelegen in het noordelijk deel van Sumatra en kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. U heeft hier de mogelijkheid om de Orang Oetan te zien in zijn natuurlijke omgeving, en ook andere soorten apen zoals de  Thomas Leaf Monkey, deze komt alleen maar in Noord-Sumatra voor. Ze noemen ze ook wel punky monkey, vanwege zijn hippe rechtopstaande kuif. Verder u kunt zien de langstaart Makaken, Gibbons, zwarte Gibbons en andere soorten flora en fauna van het tropische regenwoud. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur, waarna we terugkeren naar het hotel. De rest van de middag kunt u vrij besteden waarbij u kunt rondwandelen in de natuur of een wandeling kunt maken naar het dorp rondom het hotel.

Dag 5: Bukit Lawang – Brastagi  (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Brastagi via Sembahe en Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi brengen we een bezoek aan Lumbhini Park, met zijn duplicaat van Shwedagon Tempel. Hierna brengen we een bezoek aan de fruitmarkt, waar we inchecken in het hotel. 

Dag 6: Brastagi – Parapat – Samosir (O/-/-)

We rijden via Simarjarunjung naar Parapat. Onderweg brengen we een bezoek aan een traditioneel Batak Karo dorp in het gebied Dokan, en we zien de Sipiso-piso waterval. Ook gaan we een traditioneel Rumah Bolon (lang huis) bezichtigen, en het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen.
Bij aankomst in Parapat steken we per ferry het meer over naar het eiland Samosir.

Dag 7: Samosir tour (O/-/-)

Na het ontbijt maken we een excursie per auto of met de motor over het eiland Samosir. We bezoeken verschillende traditionele dorpjes van de Batak Toba bevolking:
- Ambarito: hier vindt u de stenen stoelen en tafels, dit was de ontmoetingsplek van de Sialagan Kings
- Simanindo: bezoek het Batak Toba museum en bekijk de prachtige traditionele dansen
- Pangururan: hier heeft u uitzicht op Lake Toba en de heetwaterbronnen
- Tomok: hier bevinden zich de oude graven van de Sidabutar Koningen.

Er is een mogelijkheid om te stoppen bij een school om de activiteiten van de jonge kinderen te zien, of om een bezoek te brengen aan het dorp waar traditionele handgeweven kleden worden vervaardigd. Op verzoek stoppen we ook bij schilderachtige plekken zoals graven of begraafplaatsen.
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel. 

Dag 8: Samosir – Sipirok (O/-/-)

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel. 

Dag 9: Sipirok – Bukittinggi (O/-/-)

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

Dag 10: Bukittinggi – Minangkabau tour (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Batusangkar via Pandai Sikat. In Pandai Sikat zullen we de traditionele weefkunst en houtbewerking zien. We nemen de mooi e route via het drop Koto Baru, dit dorp heeft een prachtig uitzicht over rijstvelden en het Singkarak meer. Eenmaal in Batusangkar zullen we de reis vervolgen naar Pagaruyung, hier bezoeken we de replica van het paleis van het Minangkabau koninkrijk. In de middag rijden we terug naar bukittingi via het Tabek Patah, onderweg zullen we het traditionele dorp Rao-Rao vinden, hier bezoeken we een traditonele watermolen om koffie te malen. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel.

Dag 11 Bukittinggi City Tour – Kookles (O/-/D)

Deze dag begint met een bezoek aan Sianok Canyon hier vindt u de Japanse tunnel. Na dit bezoek vervolgen we onze tocht door Fort de Kock te bezoeken, het museum en de markt. Bij de markt vindt u de Jam Gadang (Big Ben toren). Na deze bezoeken gaan we ons klaarmaken voor de kookles. Als alle kookspullen verzameld zijn, gaan we naar een kook plaats bij iemand van de lokale bevolking thuis. Hier zult u leren om Indonesisch eten klaar te kunnen maken, en dan in het bijzonder het traditionele Minangkabau voedsel. Het dinner zal hier ook plaats vinden, u zult genieten van uw eigen creaties.

Dag 12 – Bukittinggi – Bangko (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekt u naar Bangko. Onderweg zullen we een aantal mooie plaatsen passeren. Zo zullen we onder ander Lake Singkarak, de Sungai Dareh river, het tropisch regenwoud en het artistieke dorpje Muara Bungo passeren. Zodra u aankomt bij het hotel kun u inchecken.

Dag 13 – Bezoek aan de primitieve Kubu stam (O/-/-)

Deze dag brengen we een bezoek aan de primitieve Kubu stam, deze bevinden zich ongeveer twee uur rijden van het hotel in het Bukit Dua Belas National Park. Heb wat contact met de bevolking en kom er achter hoe het is om als nomadisch jungle volk te leven. Zo zult u net als dit volk er op uit gaan om voedsel te verzamelen. U zult gaan vissen, u zult wat fruit gaan verzamelen en u zult zelfs gaan jagen. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel.

Dag 14 Bangko – Lubuk Linggau (O/-/-)

U vertrekt vanuit Bangko naar de volgende plaats, Surolangun. Uw route gaat via Lubuk Linggau, onderweg zullen we een stop maken aan de Surolangun rivier. Onderweg bezoeken we ook nog een lokaal dorpje, hier zult u wat van het dagelijks leven meemaken. Als u dat wilt kunt u ook nog een bezoekje brengen aan de traditionele markt. Aan het einde van de middag komt u aan bij het hotel, check in en overnacht hier.

Dag 15: Lubuk Linggau – Bengkulu (Grage Horison hotel) (O/-/-)

Deze dag zullen we vertrekken naar de stad Bengkulu. Onderweg bezoeken het dorpje dat bekend staat om zijn frisse water, Curup. Ook zullen we een stop maken in de jungle om Raflesia bloem te kunnen bekijken (alleen mogelijk als deze bloeit). Aan het einde van de middag kunt u zich inchecken bij uw hotel

Dag 16: Bengkulu tour (O/-/-)

Na het ontbijt zullen we een city tour krijgen. Zo zullen wij het oude Marlborough fort bezoeken, en de twee stranden Panjang en Nala. We zullen ook nog een bezoek brengen aan het Soekarno huis, de markt en het museum. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 17: Bengkulu – Lahat (O/-/-)

Vertrek deze dag naar Lahat, onderweg zullen we het Pagar Alam gebied bezoeken. Zo zullen we bij verschillende traditionele dorpen stoppen, hier kunt u dan de markten bekijken en een bezoekje brengen aan de plantages. Zodra u aankomt bij Pagar Alam kunt u de verschillende megaliet stenen bekijken. U kunt hier ook de berg Dempo bezichtigen, u zult dan verschillende thee plantages aan de zijdes van de berg zien. Zodra u aankomt bij Lahat kunt u inchecken bij uw hotel.

Dag 18: Lahat – Palembang (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar Palembang. Onderweg maken we een stop bij Bukit Selero, hier vindt u een olifantentrainingskamp. Het zelfs mogelijk om een ritje te maken op deze olifanten. Zodra u weer op pad gaat zal er ook gestopt worden bij Muara Enim en Prabumulih. Bij deze plaatsen vindt u de oliebronnen van zuid – Sumatra. De zoektocht naar olie was al begonnen tijdens de Nederlandse bezetting. Aan het einde van de middag komen we aan bij Palembang, om in te kunnen checken bij uw hotel.

Dag 19: Palembang tour (O/-/-)

Deze dag zult u rondgeleid worden door Palembang, u zult dan de Ampera brug over de rivier de Musi zien. Verder deze dag zullen we een bezoekje brengen aan het Sultan Mahmud Badarudin Museum brengen. Hierna zullen we ook nog naar een Rumah Bari (een traditioneel Palembang huis) gaan en de markt.

Dag 20 Musi Rivier Tour (O/-/-)

Na het ontbijt krijgt u een excursie over de rivier de Musi. Zo zult u deze dag onder andere het drijvende huis vinden, en een bezoekje brengen aan Kemaro eiland. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel.

Dag 21 Vertrek (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u een vrij programma, met aansluitend transfer naar de luchthaven.

Inclusief:
 • Accommodatie op basis van tweepersoons kamers
 • Dagelijks ontbijt in het hotel, maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Traditionele massage in Medan
 • Kookles met diner in Bukittinggi
 • Tours
 • Transfers en vervoer met AC auto
 • Jungle trekking bij Bukit Lawang (3 uur)
 • Motor en/of auto op Samosir eiland
 • Bezoek aan de primitieve Kubu stammen
 • Boottocht op de Musi Rivier
 • Entreetickets
 • Engels sprekende gids
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
Meer informatie
tourcode 14149
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Noord Sumatra; Zuid Sumatra
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra: Juweeltjes van Sumatra van Medan tot Palembang (21 dagen/ 20 nachten)
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!