Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Ontdek mooi Sumatra van Medan tot Padang (13 dagen / 12 nachten)

Tour-code
20138 13D Medan naar Padang
€ 955,55
Datum start Medan
Medan – Tangkahan – Bukit Lawang – Brastagi – Samosir – Sipirok – Bukittinggi – Minangkabau - Padang

Bij aankomst wordt reis begonnen met een stadstour door de stad Medan. Dit is de hoofdstad van Sumatra. Tijdens de tocht maakt u kennis met het paleis van de Sultan en de Chinese Tempel in de stad. Vervolg de reis naar Tangkahan. In de buurt van Tangkahan ligt een olifanten oord. Maak de gigantische beesten van dichtbij mee tijdens het voeren. Misschien is het wel mogelijk om een ritje op de rug van een olifant te maken. In de buurt is er de mogelijkheid om te tuben, aan het einde van dit avontuur komt u onder een prachtige waterval waar een heerlijke duik kan worden genomen. Geniet van het fantastische uitzicht tijdens de doorreis naar Bukit Lawang. Hier start een prachtige wandeling door het oerwoud. Onderweg komt u de mooiste bomen, planten en dieren tegen, misschien zelfs Orang Oetan. Vervolg de reis naar Brastagi, maak kennis met het plaatsje en reis door naar het bijzondere Samosir eiland. Het eiland ligt in het midden van een oeroude krater en is alleen per boot te bereiken. Samosir biedt de mogelijkheid tot een veelvoud aan activiteiten, denk hierbij bijvoorbeeld aan varen, wandelen en attracties in de omgeving bezoeken. Vervolg de reis naar Sipirok, tijdens de rit wordt onderweg gestopt voor een bezoek aan verschillende plantages. Ontdek hoe de boeren het land bewerken en wat het leven op een Sumatraanse plantage inhoud. In Sipirok krijgt u de mogelijkheid om de bijzonder rijst terrassen te bezoeken. Reis door naar Bukittinggi voor de bijzondere Minangkabau cultuur. Maak kennis met de mensen en bewonder de oude bouwstijl. Sluit de reis af met een fietstocht bij Bukittinggi en verschillende dorpjes in de omgeving daarvan waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking.

Rondreis Sumatra: ontdek mooi Sumatra van Medan tot Padang )13 dagen-12 nachten)

Dag 1: Luchthaven – Medan (-/-/-)

Na aankomst op de luchthaven van Medan wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger. U wordt naar uw hotel in Medan gebracht, de rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 2: Medan – Tangkahan (O/-/-)

Na het ontbijt bezoeken we de stad Medan met een bezoek aan het paleis van de Sultan, de grote morkee en de Chinese tempel. Daarna rijden we naar Tangkahan via Binjai en Tanjung Pura. Onderweg bezoeken we diverse dorpen waar u de mensen bezig ziet met de dagelijkse activiteiten. Wanneer we aankomen in Tangkanhan, een deel van het Leuser Nationaal park, kunt u inchecken bij de eenvoudige accommodatie. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en u kunt de omgeving van de guesthouse verkennen.

Dag 3: Tanghahan - olifant wassen & riviersafari (O/L/-)

We maken een wandeling naar de plaats waar de verzamelplaats voor de olifanten, waarna u kunt helpen bij het wassen en voederen van de olifanten. Na het voederen gaan we terug naar de rivier om te genieten van tubing, met een grote luchtband de rivier afdrijven. Een stop zal worden gemaakt bij de fantastische Buluh waterval waar u heerlijk kunt zwemmen en een natuurlijke douche kunt nemen onder de waterval. Later in de middag kome we terug in het dorp waar u kennis kunt maken met de bevolking, waarbij u een beeld krijgt van het dagelijks leven van deze mensen. Ook kunt u gewoon even relaxen of een bezoekje brengen aan de waterval of de heetwaterbronnen in de buurt.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang per Jeep (O/-/-)

We rijden naar Bukit Lawang per jeep. Onderweg stoppen we bij diverse plantages, bv. rubber-, cacao en palmolie plantages. We komen langs een school en de palmoliefabriek (niet te bezichtigen) Bij aankomst in Bukit Lawang check in bij het hotel, en de rest van de dag vrij programma.

Dag 5: Bukit Lawang – Trekking (O/-/-)

Na het ontbijt lopen we naar de jungle voor een trekking in de jungle waar we op ontdekking gaan in het Leuser Nationaal park met als zijn flora en fauna. U heeft de kans om Oerang oetans te zien in hun natuurlijke omgeving, maar ook andere soorten apen zoals Thomas leaf apen, langstaart makaken, gibbons, zwarte gibbons en andere dieren. De tocht duurt ongeveer 3 uur. 
Na afloop van de tocht keren we terug naar het hotel en heeft u de middag vrij te besteden. U kunt genieten van de natuur van Bukit Lawang, naar het dorp lopen of een wandeling rondom het hotel maken.

 Dag 6: Bukit Lawang – Brastagi (O/-/-)

We rijden naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. We passeren Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi bezoeken Lhumbini park met de duplicaat van de gouden Shedagon pagode, we bezoeken ook de fruitmarkt en Gundaling Hill. Hierna check-in bij het hotel.

Dag 7: Brastagi – Samosir (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Samosir. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken Rumah Bolon (traditioneel Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het paleis van de aloude Batak Simalungan koningen. Bij Simarjarunjung stoppen we om van het panoramische uitzicht over Lake Toba te genieten. We steken vanuit Parapat per veerboot over naar het eiland Samosir, waar ons volgende hotel zich bevindt.

Dag 8: Samosir – excursie per auto (O/-/-)

Na het ontbijt maken we een excursie per auto over het eiland Samosir. We bezoeken verschillende traditionele dorpjes van de Batak Toba bevolking;
- Ambarito: stenen stoelen en tafels, de ontmoetingsplek van de Sialagan Kings
- Simanindo: bezoek aan het Batak Toba museum en traditionele dansen
- Pangururan: uitzicht op Lake Toba en warmwaterbronnen
- Tomok: de oude graven van de Sidabutar Kings

Er is een mogelijkheid om te stoppen bij een school om de activiteiten van de jonge kinderen te zien, of om een bezoek te brengen aan het dorp waar traditionele handgeweven kleden worden vervaardigd. Op verzoek stoppen we ook bij schilderachtige plekken zoals graven of begraafplaatsen.
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel. 

Dag 9: Samosir – Sipirok (O/-/-)

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel.

Dag 10: Sipirok – Bukittinggi (O/-/-)

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

Dag 11: Bukittinggi – Minangkabau tour (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Batu Sangkar via Tabek Patah. We stoppen bij Rao Rao om traditionele Minangkabau dorpjes te bezoeken, en om traditioneel koffie malen te bekijken. Via Batu Sangkar vervolgen we onze tour naar Pagaruyang om het duplicaat van het paleis van het Minangkabau koninkrijk te bezoeken. In de middag keren we terug naar Bukittinggi via Padang Panjang om het dorpje Pandai Sikat te bezoeken. Hier vinden we het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk. Aan het eind van de middag we keren we terug naar het hotel.

 Dag 12 Bukittinggi – fietstocht langs dorpen (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar het dorp Panampuang, een tocht van ongeveer 30 minuten. Bij aankomst in Panampuang zien we het traditionele borduurwerk. Hierna maken we een fietstocht om de pracht van de kleine dorpjes te ontdekken. Onderweg zullen we de rijstvelden zien waar de rijst nog op traditionele manier wordt verbouwd. Als u wilt kunt u zelf proberen te oogsten met de traditionele sikkel. We fietsen verder naar de school in het dorp waar u in contact kunt komen met de lokale bewoners en de dagelijkse activiteiten zult zien zoals ambachten en voedselbereiding. Ook kunt u traditionele koffie drinken in de lokale koffiewinkel, door de bewoners gezien als een sociale ontmoetingsplaats.
In de middag keren we terug naar Bukittinggi.

Dag 13: Bukittinggi - Padang/luchthaven (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Padang via Anay Valley. Onderweg  stoppen we bij de Anai waterval. Bij aankomst in Padang direct transfer naar de luchthaven.

 

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
 • Auto met airconditioning
 • Maaltijden zoals aangegeven (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
 • Engels sprekende gids
 • Wassen van olifanten bij Tangkahan
 • Tubing bij Tangkahan met picnic lunch
 • Jeep bij Tangkahan
 • Jungle trekking in Bukit Lawang (ca. 3 uur) inclusief lokale gids en toegang
 • Veerboot retour naar en van Samosir
 • Rondtocht op Samosir
 • Fietstocht bij Bukittinggi
 • Entreebewijzen
 • Vervoer en transfers
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Lunches en diners voor zover niet vermeld in het programma
 • Olifanttocht bij Tangkahan
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
Meer informatie
tourcode 20138
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Sumatra
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra: Ontdek mooi Sumatra van Medan tot Padang (13 dagen / 12 nachten)
Uw waardering