Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Noord Sumatra Natuur & Tropisch Avontuur (9 dagen/ 8 nachten)

Tour-code
20139 9D Noord Sumatra
€ 597,53
Datum start Medan
Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Medan

Dit is avontuur! Een olifant wassen en een rit maken op dit machtige dier, en met een luchtband de rivier afdrijven tot aan een waterval! Ontmoet de lokale bevolking en zie hoe hun dagelijks leven er uit ziet. Bezoek diverse steden en dorpjes, en ontdek wat deze plaatsen zo bijzonder maakt. Help de arbeiders op een plantage en zie hoe traditionele producten vervaardigd worden. Loop over de fruitmarkt in Brastagi en ontdek welke vruchten deze prachtige streek biedt.

De reis begint in Medan waar een stadstour gemaakt wordt naar het paleis van de sultan, de grote moskee en de chinese tempel. Reis door naar Tangkahan, maak hier kennis met olifanten en maak er eventueel een ritje op. Ga avontuurlijk verder door op tubes de rivier af te gaan, vervolg de reis naar de Fantastic Buluh Waterfall om even een heerlijke duik te nemen. Reis door naar Bukit Lawang met een paar tussenstops bij een paar interessante plaatsen. Bij Bukit Lawang gaat u te voet de jungle in. Maak kennis met de mooie omgeving en kom in aanraking met orang oetan. De reis wordt vervolgt met een bezoek aan Brastagi, daar wordt de gelegenheid gegeven om op het gemak door de stad te lopen. Vanuit Brastagi gaat de reis verder naar Samosir eiland op het midden van het Toba meer. Het eiland is alleen per boot te bereiken. Op Samosir wordt een bezoek gebracht aan verschillende attracties zoals de warmwaterbronnen, het Batak Toba museum en Pangururan. Deze laatste biedt een prachtig uitzicht over het meer. De reis sluit af met een aantal bezoeken aan plantages.

Rondreis Sumatra: Noord Sumatra Natuur & Tropisch Avontuur (9 dagen/ 8 nachten)

Dag 1: Aankomst in Medan (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u welkom geheten door uw gids en begeleid naar uw hotel. In de middag vrij programma. 

Dag 2:  Medan - stadstour - Tangkahan (O/-/-)

We bezoeken het paleis van de Sultan, de grote moskee van Medan en de Chinese tempel. Hierna rijden we naar Tangkahan via Binjai en Batang Serangan. 

Dag 3: Tanghahan - olifant wassen & riviersafari (O/L/-)

We maken een wandeling naar de plaats waar de verzamelplaats voor de olifanten, waarna u kunt helpen bij het wassen en voederen van de olifanten. Na het voederen gaan we terug naar de rivier om te genieten van tubing, met een grote luchtband de rivier afdrijven. Een stop zal worden gemaakt bij de fantastische Buluh waterval waar u heerlijk kunt zwemmen en een natuurlijke douche kunt nemen onder de waterval. Later in de middag maken we kennis met de lokale bevolking, waarbij u een beeld krijgt van het dagelijks leven van deze mensen. Aan het einde van de middag keren we terug naar het guesthouse.

 Dag 4:  Tangkahan - Bukit Lawang per jeep (O/-/-)

We vertrekken uit Tangkahan per jeep en rijden naar Bukit Lawang. We rijden over een pad door de jungle waarbij we uitzicht hebben op diverse plantages. We stoppen bij een aantal interessante plaatsen zoals een plantage, een palmolie fabriek (alleen van buiten te bezichtigen)  en een school.
U kunt onderweg genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht, en de activiteiten van de lokale bevolking bekijken. 

 Dag 5:  Bukit Lawang – trekking (O/-/-)

Na het ontbijt lopen we naar de jungle voor een trekking in de jungle waar we op ontdekking gaan in het Leuser Nationaal park met als zijn flora en fauna. U heeft de kans om Oerang oetans te zien in hun natuurlijke omgeving, maar ook andere soorten apen zoals Thomas leaf apen, langstaart makaken, gibbons, zwarte gibbons en andere dieren. De tocht duurt ongeveer 3 uur. 
Na afloop van de tocht keren we terug naar het hotel en heeft u de middag vrij te besteden. U kunt genieten van de natuur van Bukit Lawang, naar het dorp lopen of een wandeling rondom het hotel maken.

Dag 6: Bukit Lawang – Brastagi (O/-/-)

We rijden naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. We passeren Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi bezoeken Lhumbini park met de duplicaat van de gouden Shedagon pagode, we bezoeken ook de fruitmarkt en Gundaling Hill. Hierna check-in bij het hotel.

Dag 7:  Brastagi – Samosir (O/-/-)

We rijden naar Samosir. Onderweg bezoeken we de Batak Karo bevolking in een traditioneel dorpje in Dokan. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken een Rumah Bolon (Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het oude paleis van de Batak Simalungan Kings. We stoppen in Simararunjung om van het fantastische uitzicht over Lake Toba te genieten. We komen aan op het eiland Samosir, met een ferry vanuit Parapat.
Op het eiland vinden we ons hotel waar we inchecken. 

Dag 8:  Samosir - excursie per auto (O/-/-)

Na het ontbijt maken we een excursie over het eiland Samosir per auto. We bezoeken verschillende traditionele Batak Toba dorpjes;

- Ambarito: stenen stoelen en tafels, de ontmoetingsplaats van de Sialagan Kings
- Simanindo: bezoek aan het Batak Toba museum en traditionele dansen
- Pangururan: uitzicht op Lake Toba en warmwaterbronnen
- Tomok: de oude graven van de Sidabutar Kings

Het is mogelijk om ook te stoppen bij een school om de activiteiten van de jonge kinderen te zien, of om het dorp te bezoeken waar traditionele handgeweven kleden worden vervaardigd. Op verzoek stoppen we ook bij schilderachtige plekken zoals graven en begraafplaatsen.
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel.

Dag 9:  Samosir - Medan / luchthaven (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we terug naar Medan via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg stoppen we bij verschillende plantages. De rit duurt ongeveer 4 uur.
In Medan transfer naar de luchthaven.

Inclusief:
 • Accommodatie gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
 • Auto met airconditioning
 • Maaltijden zoals aangegeven (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
 • Engels sprekende gids
 • Wassen van olifanten bij Tangkahan
 • Tubing bij Tangkahan met picnic lunch
 • Jeep bij Tangkahan
 • Jungle trekking in Bukit Lawang (ca. 3 uur) inclusief lokale gids en toegang
 • Veerboot retour naar en van Samosir
 • Entreebewijzen
 • Vervoer en transfers
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Lunches en diners voor zover niet vermeld in het programma
 • Olifanttocht bij Tangkahan
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
Meer informatie
tourcode 20139
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Noord Sumatra
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Sumatra
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra: Noord Sumatra Natuur & Tropisch Avontuur (9 dagen/ 8 nachten)
Uw waardering