Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rondreis Sumatra: Groot avontuur op Sumatra van Medan tot Padang (16 dagen/15 nachten)

Meer afbeeldingen

Rondreis Sumatra: Groot avontuur op Sumatra van Medan tot Padang (16 dagen/15 nachten)
€ 899,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Kersik Tuo (Kerinci Seblat National Park) - Padang

Een tour vol avontuur! We gaan olifantrijden, en zien hoe deze dieren gewassen worden. We bezoeken rubber- en cacaoplantages en een palmoliefabriek. We steken per traditionele kano de rivier over en zien hoe de Orang Oetans gevoederd worden. Ook nemen we een kijkje in een traditioneel Indonesisch lang huis met rieten kap, en steken Lake Toba over per ferry naar het eiland Samosir, om daar een motortour over het eiland te maken.
Prachtig om te zien zijn ook de ananaskwekerijen en de koffieplantages. Proef de sfeer op de lokale fruitmarkt, en geniet van de warmwaterbronnen bij Sipholon. We kruisen de evenaar bij Bonjol, en bezoeken het schitterende Kerinci Seblat National Park.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

16 dagen/ 15 nachten Groot avontuur op Sumatra

 

Dag 1 Aankomst Medan

Bij aankomst op luchthaven Kuala Namu wordt u welkom geheten door uw gids en begeleid naar uw hotel. In de middag vrij programma.

 

Dag 2 Medan - Tangkahan

We rijden naar Tangkahan via Binji en Tanjung Pura. Onderweg bezoeken we diverse dorpjes waar we de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking kunnen zien. Bij aankomst in Tangkahan (gelegen in Leuser National Park) check in bij het Guest House. In de middag vrij programma, om bv. te genieten van een wandeling in het prachtige tropische regenwoud in de omgeving.

 

Dag 3  Tangkahan – Olifantensafari

We maken een wandeling langs de oevers van de rivier, en gaan vervolgens rijden op een olifant. Tijdens de olifantenrit van ongeveer een uur zien we veel schitterende soorten flora en fauna in het regenwoud. Hierna gaan we naar de waterval. Van hieruit maken we een wandeling rond de waterval en in de jungle.
Na de lunch gaan we de rivier verkennen, waarbij we op de rivierstrandjes wel duizend verschillende soorten vlinders vinden. We maken contact met de lokale bevolking en zien hoe hun dagelijks leven er uit ziet. Ook kunnen we bij de rivier de olifanten zien die gewassen worden.

Dag 4  Tangkahan  - Bukit Lawang

We rijden naar Bukit Lawang per jeep. Onderweg stoppen we bij diverse plantages, bv. rubber-, cacao en palmolie plantages. Bij aankomst in Bukit Lawang check in bij het hotel, en de rest van de dag vrij programma.

 

Dag 5  Bukit Lawang – Tracking

We lopen langs de rivieroever en steken de rivier over per traditionele kano. We klimmen de jungle in om de Orang Oetans te zien die gevoederd worden. Hierna lopen we dieper de jungle in. We kunnen veel verschillende soorten flora en fauna bewonderen in het bos. De wandeling duurt ongeveer drie uur. Na afloop vrij programma om bv. van de natuur in de omgeving te genieten, of een wandeling naar een dorpje te maken.

 

Dag 6  Bukit Lawang – Brastagi

We rijden naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. Na aankomst in Brastagi bezoeken we de fruitmarkt en Gundaling Hill.

 

Dag 7  Brastagi – Samosir

Na het ontbijt rijden we naar Samosir. Onderweg bezoeken we de Batak Karo bevolking in de diverse dorpjes in het gebied Dokan. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval om een Rumah Bolon (traditioneel Indonesisch lang huis met puntige rieten kap) te bezoeken, en het paleis van de aloude Batak Simalungan Kings.
Bij Simarjarunjung stoppen we om van het panoramische uitzicht over Lake Toba te genieten. We steken vanuit Parapat per ferry over naar het eiland Samosir, waar ons volgende hotel zich bevindt.

 

Dag 8 Motor tour

Vandaag hebben we de keuze om het eiland Samosir te verkennen per motor. Samosir is het eiland van de Batak Toba bevolking. We rijden dan naar de top van de Samosir Hill. Vanaf hier kunnen we een klein meer zien, het Siahoni Lake. We rijden door verschillende Batak Toba dorpjes, waar we de activiteiten van de lokale bevolking kunnen zien. We kunnen bv. een school bezoeken en de kinderen bezig zien, of het traditioneel met de hand weven van kleden bekijken.
Als u de voorkeur geeft aan tracking in plaats van een motortocht, dan maken we een trektocht door de jungle met een bezoek aan diverse dorpjes, waar we de diverse activiteiten van de lokale bevolking kunnen bekijken.

 

Dag 9 Samosir – Sipirok

We steken de rivier over terug naar Parapat, en rijden verder naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij een ananaskwekerij, een koffieplantage, de traditionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon.
Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om langs de oever van Sarulla River te wandelen om van het natuurschoon te genieten, en we kunnen ook een rijst-terras bezoeken. In Sipirok checken we in bij het hotel.

 

Dag 10 Sipirok - Bukittinggi

We vertrekken vanuit Sipirok naar Bukittinggi, waarbij we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti rijden. Onderweg stoppen  we hier en daar om apen kokosnoten te zien oprapen. We bezoeken ook een kruidentuin waar peper, vanille, kardemom en kaneel wordt verbouwd. Vervolgens rijden we door en kruisen de evenaar in Bonjol. In de middag komen we aan in Bukittinggi, het charmante stadje van de streek Minangkabau.

 

Dag 11 Bukittinggi - Minangkabau tour

We rijden naar Batu Sangkar via Tabek Patah waarbij we onderweg verschillende keren stoppen. We stoppen bij Rao-Rao om traditionele Minangkabau-dorpjes te bezoeken, en om traditioneel koffie malen te bekijken. Via Batu Sangkar rijden we naar Pagaruyang om het duplicaat van het paleis van het Minangkabau koninkrijk te bezoeken. In de middag keren we terug naar Bukittinggi via Padang Pajang om het dorpje Pandai Sikat te bezoeken. Hier vinden we het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk.

 

Dag 12 Bukittinggi – Kerinci Seblat / Kersik Tuo

Na het ontbijt rijden we naar Kersik Tuo via Painan. Onderweg stoppen we bij het strand van Bungus en rijden daarna langs tropisch regenwoud. In de middag komen we aan in Kersik Tuo, wat gelegen is in Kernci Seblat National Park.

 

Dag 13  Lake Gunung Tujuh Trekking

Per minibus gaan we naar Lake Mound National Park, een rit van ongeveer een uur. Lake Danau Tujuh is een groot mysterieus meer. Dit meer ligt 1995 meter boven het zeeniveau, en is omgeven door oer-regenwoud en de 7 heuvels. We gebruiken de lunch aan de oever van dit prachtige meer. Het ongerepte gebied rond het meer biedt huisvesting aan de Sumatraanse tijger, de Sumatraanse olifant, primaten en een verscheidenheid aan vogels. Volgens overleveringen zouden in deze jungle ook een soort dwergmensen leven. Hiernaar wordt in dit gebied nog steeds onderzoek gedaan.
Het grootste deel van de dag gebruiken we om in dit gebied rond te trekken om zo veel mogelijk dieren en exotische planten te spotten.

 

Dag 14  Kerinci Seblat – genieten van de sfeer

Vandaag is een gemakkelijke dag. Geniet van de sfeer in het gebied van Kerinci Seblat National Park. Het is mogelijk om een tour naar de Kayu Aro theeplantage te maken, de rivier en zijn omgeving te ontdekken en de activiteiten van de lokale bevolking te zien.

 

Dag 15 Kerinci Seblat – Padang 

Na het ontbijt rijden we naar Padang via Muara Labuh. Onderweg passeren we een theeplantage, we hebben de mogelijkheid om een waterval in de vorm van de letter W te bezoeken, en het "tweelingmeer" Lake Diatas en Lake Dibawah. In de middag komen we aan in Padang.

 

Dag 16  Hotel – luchthaven

Vandaag vrij programma tot aan de transfer naar de luchthaven.

 

Inclusief:
- Accomodatie op basis van 2 personen
- Ontbijt dagelijks
- Air conditioned auto/bus
- Olifant rijden in Tangkahan (1 uur )
- Tours
- Transfers
- Entreegelden
- Tour gids
Exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchthavenbelasting
- Verzekeringen
- Giften
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Lunch en diner

 

Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14140
Inclusief vlucht Nee
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Reisduur in dagen 16
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Avontuur en trekking - gebied Nee
Gebied Sumatra
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.