Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra Groot avontuur op Sumatra van Medan tot Padang inclusief Kerinci Seblat Nationaal park (16 dagen/ 15 nachten)

Tour-code
20140 16D Sumatra met Kerinci Sablat
€ 1.196,29
Datum aankomst Medan
Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Kersik Tuo (Kerinci Seblat National Park) - Padang

Een tour vol avontuur! We gaan olifantrijden, en zien hoe deze dieren gewassen worden. We bezoeken rubber- en cacaoplantages en een palmoliefabriek. We steken per traditionele kano de rivier over en zien hoe de Orang Oetans gevoederd worden. Ook nemen we een kijkje in een traditioneel Indonesisch lang huis met rieten kap, en steken Lake Toba over per ferry naar het eiland Samosir, om daar een motortour over het eiland te maken. 
Prachtig om te zien zijn ook de ananaskwekerijen en de koffieplantages. Proef de sfeer op de lokale fruitmarkt, en geniet van de warmwaterbronnen bij Sipholon. We kruisen de evenaar bij Bonjol, en bezoeken het schitterende Kerinci Seblat National Park.

Rondreis Sumatra Groot avontuur op Sumatra van Medan tot Padang inclusief Kerinci Seblat Nationaal park (16 dagen/ 15 nachten)

Dag 1: Luchthaven – Medan (-/-/-)

Na aankomst op de luchthaven van Medan wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger. U wordt naar uw hotel in Medan gebracht, de rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 2: Medan – Tangkahan (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naat Tangkahan via Binjai en Tanjung Pura. Onderweg bezoeken we diverse dorpen waar u de mensen bezig ziet met de dagelijkse activiteiten. Wanneer we aankomen in Tangkanhan, een deel van het Leuser Nationaal park, kunt u inchecken bij de eenvoudige accommodatie. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en u kunt de omgeving van de guesthouse verkennen.

Dag 3: Tanghahan - olifant wassen & riviersafari (O/L/-)

We maken een wandeling naar de plaats waar de verzamelplaats voor de olifanten, waarna u kunt helpen bij het wassen en voederen van de olifanten. Na het voederen gaan we terug naar de rivier om te genieten van tubing, met een grote luchtband de rivier afdrijven. Een stop zal worden gemaakt bij de fantastische Buluh waterval waar u heerlijk kunt zwemmen en een natuurlijke douche kunt nemen onder de waterval. Later in de middag maken we kennis met de lokale bevolking, waarbij u een beeld krijgt van het dagelijks leven van deze mensen. Aan het einde van de middag keren we terug naar het guesthouse.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang per Jeep (O/-/-)

We rijden naar Bukit Lawang per jeep. Onderweg stoppen we bij diverse plantages, bv. rubber-, cacao en palmolie plantages. We komen langs een school en de palmoliefabriek (niet te bezichtigen) Bij aankomst in Bukit Lawang check in bij het hotel, en de rest van de dag vrij programma.

Dag 5: Bukit Lawang – Trekking (O/-/-)

Na het ontbijt lopen we naar de jungle voor een trekking in de jungle waar we op ontdekking gaan in het Leuser Nationaal park met als zijn flora en fauna. U heeft de kans om Oerang oetans te zien in hun natuurlijke omgeving, maar ook andere soorten apen zoals Thomas leaf apen, langstaart makaken, gibbons, zwarte gibbons en andere dieren. De tocht duurt ongeveer 3 uur.
Na afloop van de tocht keren we terug naar het hotel en heeft u de middag vrij te besteden. U kunt genieten van de natuur van Bukit Lawang, naar het dorp lopen of een wandeling rondom het hotel maken.

Dag 6: Bukit Lawang – Brastagi (O/-/-)

We rijden naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. We passeren Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi bezoeken Lhumbini park met de duplicaat van de gouden Shedagon pagode, we bezoeken ook de fruitmarkt en Gundaling Hill. Hierna check-in bij het hotel.

Dag 7: Brastagi – Samosir (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Samosir. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken Rumah Bolon (traditioneel Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het paleis van de aloude Batak Simalungan koningen. Bij Simarjarunjung stoppen we om van het panoramische uitzicht over Lake Toba te genieten. We steken vanuit Parapat per veerboot over naar het eiland Samosir, waar ons volgende hotel zich bevindt.

steken vanuit Parapat per veerboot over naar het eiland Samosir, waar ons volgende hotel zich bevindt.

Dag 8: Eilandtour Samosir (O/-/-)

Samosir is het eiland van de Batak Toba bevolking. We rijden door verschillende Batak Toba dorpjes, waar we de activiteiten van de lokale bevolking kunnen zien zoals
-  Ambarita: stenen tafels en zetels en oude plaatsen van de Sialagan koningen
- Simananindo: traditionele Batak Toba dans en museum
- Pangururan: overzicht van the Toba meer en heetwaterbronnen
- Tomok: bezichtiging van oude tomben van de Sidabutar koningen

We kunnen een school bezoeken en de kinderen bezig zien, of het traditioneel met de hand weven van kleden bekijken. 
Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel.

Dag 9: Samosir – Sipirok (O/-/-)

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel.

Dag 10: Sipirok – Bukittinggi (O/-/-)

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

Dag 11: Bukittinggi – Minangkabau tour (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Batu Sangkar via Tabek Patah. We stoppen bij Rao Rao om traditionele Minangkabau dorpjes te bezoeken, en om traditioneel koffie malen te bekijken. Via Batu Sangkar vervolgen we onze tour naar Pagaruyang om het duplicaat van het paleis van het Minangkabau koninkrijk te bezoeken. In de middag keren we terug naar Bukittinggi via Padang Panjang om het dorpje Pandai Sikat te bezoeken. Hier vinden we het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk. Aan het eind van de middag we keren we terug naar het hotel.

Dag12: Bukittinggi – Kerinci Seblat – Kersik Tuo (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Kersik Tuo via Painan. Onderweg stoppen we bij Bungus Beach, we passeren het tropisch regenwoud. en in de middag komen we aan in Kersik Tuo wat deel uitmaakt van Kerinci Seblat Nationaal park.

Dag 13: Kersik Tuo – trekking (O/L/-)

Na het ontbijt gaan we met een minibus naar het meer van de zeven bergen, waar we ongeveer een uur blijven. Het meer Danau Tujuh is een enorm mysterieus meer op 1.995 meter boven zeeniveau, omgeven door primair regenwoud en zeven heuvels. De lunch wordt geserveerd aan de oever van het meer. Het ongerepte gebied rondom het meer staat bekend als de habitat van Sumatraanse tijgers, Sumatraanse olivanten, primaten en inheemse vogelsoorten van Sumatra, maar ook een onderzoeksgebied voor de “kleine mensen” die in de jungle rond het meer leven. Het grootste deel van de dag wordt besteed aan trekking en verkennen van de omgeving op zoek naar dieren, vogels en exotische planen.

Dag 14: Kerinci Seblat – geniet van de atmosfeer (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u een rustige dag om te genieten van de atmosfeer van Kerinci Seblat Nationaal park. Ontdek de rivier in de omgeving en wees getuige van de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners.  Een optionele tocht kan gemaakt worden naar de theeplantage Kayu Aro.

Dag 15: Kerinci Seblat – Padang (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Padang via Muara Labuh. Onderweg komen we langs een theeplantage en brengen we een bezoek aan een waterval, het Tweelingmeer of het meer Diatas en ook het meer Dibawah. In de middag komen we aan in Padang voor inchecken bij het hotel.

Dag 16: Padang – hotel – luchthaven (O/-/-)

Vandaag heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor uw vlucht naar de volgende bestemming.

Einde van het programma.

 

Opmerkingen

In Bukittinggi kunt u er voor kiezen om een optionele fietstocht te gaan doen. Hierbij zult u verschillende rijstvelden en dorpen bezoeken. Als u geïnteresseerd bent kunt u contact met ons opnemen en dan zullen wij deze tocht voor u regelen.

Inclusief:
 • Accommodatie
 • Auto met airconditioning
 • Maaltijden zoals aangegeven (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
 • Engels sprekende gids
 • Wassen van olifanten bij Tangkahan
 • Tubing bij Tangkahan met picnic lunch
 • Jeep bij Tangkahan
 • Jungle trekking in Bukit Lawang (ca. 3 uur) inclusief lokale gids en toegang
 • Veerboot retour naar en van Samosir
 • Motortocht op Samosir
 • Trekking bij Kerici Seblat nationaal park
 • Entreebewijzen
 • Vervoer en transfers
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Lunches en diners voor zover niet vermeld in het programma
 • Olifanttocht bij Tangkahan
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
Meer informatie
tourcode 20140
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Sumatra
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra Groot avontuur op Sumatra van Medan tot Padang inclusief Kerinci Seblat Nationaal park (16 dagen/ 15 nachten)
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!