Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Fantastisch Sumatra & relaxen op Cubadak Island ( 19 dagen/ 18 nachten)

Tour-code
20148 19D Sumatra en Cubadak
€ 1.813,56
Datum
Reisschema: Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang - Cubadak Island - Padang

Een indrukwekkende tour met als afsluiting een paar heerlijke relaxdagen op het eiland Cubadak. De tour begint bij Tangkahan met een rit op een olifant, en steekt u de rivier over per traditionele kano. Ga naar de stad Medan waar u het paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese Tempel bezoekt. Maak vervolgens een tocht door de jungle en zien hoe de orang oetans gevoederd worden. Deze reis doet ook enige een peper-, vanille-, kardemom-, en kaneel plantages aan. Onderweg wordt regelmatig gestopt bij traditionele dorpjes waar u inzicht krijgt in het leven van de lokale bevolking. Bekijk onder andere hoe het traditionele handweverij en houtsnijwerk wordt uitgevoerd.

De reis wordt vervolgd naar Samosir eiland wat in het midden van een eeuwenoud kratermeer ligt. De voormalige vulkaan is lang geleden ontploft, waarbij uiteindelijk het eiland ontstond. Het eiland kent wat vulkanische activiteit in de vorm van heetwaterbronnen. U krijgt de gelegenheid om hier even heerlijk in te badderen. Tijdens deze uitstap worden er verschillende activiteiten op het eiland gedaan, waaronder het bezoeken van plantages, het maken van avontuurlijke uitstapjes of gewoon even heerlijk relaxen in zon.

Dag 1: Vliegveld – Hotel / Stadstour (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u door uw gids welkom geheten en begeleid naar uw hotel. In de middag zult u een stadstour krijgen, zo zult u de grote moskee, de sultans paleis, de Chinese tempel en de markt bezoeken.

Dag 2 Medan – Tangkahan (O/-/-)

We rijden naar Tangkahan via Binji en Tanjung Pura. Onderweg bezoeken we diverse dorpjes waar we de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking kunnen zien. Bij aankomst in Tangkahan (een onderdeel van Leuser National Park) check in bij het Guest House. In de middag vrij programma, om bv. te genieten van een wandeling in het prachtige tropische regenwoud in de omgeving. Er bestaat zelfs een kans dat u een zich wassende olifant ziet.

Dag 3 Tanghahan - olifant wassen & riviersafari (O/L/-)

We maken een wandeling naar de plaats waar de verzamelplaats voor de olifanten, waarna u kunt helpen bij het wassen en voederen van de olifanten. Na het voederen gaan we terug naar de rivier om te genieten van tubing, met een grote luchtband de rivier afdrijven. Een stop zal worden gemaakt bij de fantastische Buluh waterval waar u heerlijk kunt zwemmen en een natuurlijke douche kunt nemen onder de waterval. Later in de middag maken we kennis met de lokale bevolking, waarbij u een beeld krijgt van het dagelijks leven van deze mensen. Aan het einde van de middag keren we terug naar het guesthouse.

Dag 4 Tangkahan – Bukit Lawang (O/-/-)

We rijden naar Bukit Lawang per jeep. Onderweg stoppen we bij diverse plantages, bv. rubber-, cacao en palmolie plantages. Bij aankomst in Bukit Lawang check in bij het hotel, en de rest van de dag vrij programma.

Dag 5 Bukit Lawang – Tracking (O/-/-)

We lopen langs de rivieroever en steken de rivier over per traditionele kano. We klimmen de jungle in om de Orang Oetans te zien die gevoederd worden. Hierna is er nog een optionele tour van 2 uur de jungle in. Of u keert terug naar het hotel om de rest van de dag van een vrij programma te genieten.

Dag 6 Bukit Lawang – Brastagi (O/-/-)

We rijden naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier. We passeren Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi bezoeken Lhumbini park met de duplicaat van de gouden Shedagon pagode, we bezoeken ook de fruitmarkt en Gundaling Hill. Hierna check-in bij het hotel.

Dag 7 Brastagi – Samosir (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Samosir. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken Rumah Bolon (traditioneel Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het paleis van de aloude Batak Simalungan koningen. Bij Simarjarunjung stoppen we om van het panoramische uitzicht over Lake Toba te genieten. We steken vanuit Parapat per veerboot over naar het eiland Samosir, waar ons volgende hotel zich bevindt.

Dag 8 Motor tour (O/-/-)

Vandaag hebben we de keuze om het eiland Samosir te verkennen per motor. Samosir is het eiland van de Batak Toba bevolking. We rijden dan naar de top van de Samosir Hill. Vanaf hier kunnen we een klein meer zien, het Siahoni meer. We rijden door verschillende Batak Toba dorpjes, waar we de activiteiten van de lokale bevolking kunnen zien. We kunnen bv. een school bezoeken en de kinderen bezig zien, of het traditioneel met de hand weven van kleden bekijken.
Als u de voorkeur geeft aan tracking in plaats van een motortocht, dan maken we een trektocht door de jungle met een bezoek aan diverse dorpjes, waar we de diverse activiteiten van de lokale bevolking kunnen bekijken.
Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel.

Dag 9 Vrij programma op Samosir (O/-/-)

Vandaag kunt u genieten van een vrij programma, u kunt uzelf vermaken door te gaan zwemmen, zonnebaden of een rondje door de dorpen te lopen. Er is een mogelijkheid om een boottocht te nemen.

Dag 10 Samosir – Sipirok (O/-/-)

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel.

Dag 11 Sipirok – Bukittinggi (O/-/-)

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

Dag 12 Bukittinggi City Tour (O/-/-)

Deze dag begint met een ritje naar Payakumbuh voor een bezoek aan Harau Valley. Deze vallei staat bekend om zijn echo’s. Na dit bezoek vervolgen we onze tocht door Fort de Kock te bezoeken, het museum en de markt. Bij de markt vindt u de Jam Gadang (Big Ben toren). In de middag keren we terug naar het hotel om ‘s avond van de traditionele Minangkabau muziek en dans te kunnen genieten.

Dag 13 Bukittinggi – Minangkabau tour (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Batu Sangkar via Tabek Patah. We stoppen bij Rao Rao om traditionele Minangkabau dorpjes te bezoeken, en om traditioneel koffie malen te bekijken. Via Batu Sangkar vervolgen we onze tour naar Pagaruyang om het duplicaat van het paleis van het Minangkabau koninkrijk te bezoeken. In de middag keren we terug naar Bukittinggi via Padang Panjang om het dorpje Pandai Sikat te bezoeken. Hier vinden we het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk. Aan het eind van de middag we keren we terug naar het hotel.

Dag 14 Bukittinggi – Ontdek de activiteiten van de lokale bevolking (O/-/-)

Deze dag starten met een bezoek aan verschillende dorpen, vandaag zult u gaan ontdekken wat de activiteiten van de lokale bevolking zijn. Zo zult u bijvoorbeeld het oogsten of het planten van rijst meemaken, of u ziet een boer zijn land bewerken samen met zijn buffel. Deze dag zult u ook van een van de lokale snacks kunnen genieten, zoals gebakken banaan of gebakken tapioca.

Dag 15 Bukittinggi – Puncak Lawang Tracking – Bukittinggi (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekt u richting Puncak Lawang, onderweg zullen we een keer stoppen om het zilverwerk in Koto Gadang te kunnen bezichtigen. Hierna zult u een trektocht maken door de jungle van Lawang, tijdens de route komt u langs het Maninjau meer, u kunt hier van een heerlijke koffiepauze genieten. Er staat namelijk een traditionele koffiewinkel midden in de jungle. Gedurende de trektocht krijgt u de kans om één van de rijstvelden in de buurt van de dorpen te bezichtigen. Als u aankomt bij Maninjau kunt u genieten van de natuur bij het meer, of een wandeltocht maken in de omgeving. In de middag keren we terug naar Bukettinggi.

Dag 16 Bukittinggi – Padang – Cubadak eiland (O/-/-)

Deze dag begint met een ritje richting Padang via Pariaman, u zult onderweg stoppen langs de het Artha strand om even van het water te kunnen genieten. Bij Painan zult u de ferry naar Cubadak eiland nemen. Zodra u daar aankomt, kunt u inchecken bij het hotel

Dag 17 Cubadak Paradiso Island (O/L/D)

Vandaag zult u genieten van een heerlijke dag op het eiland, er zijn verschillende activiteiten waar u uit kunt kiezen.
- Snorkelen
- Picknicken (Als het weer het toelaat)
- Kanoën of zeilen
- Een trektocht in het bos maken

Deze dag en de volgende kunt u genieten van de faciliteiten die het resort te bieden heeft. Zo zijn het ontbijt, lunch en diner bij de prijs inbegrepen. Hiernaast kunt u ook nog eens genieten van gratis koffie of thee van Sumatra.

Dag 18 Cubadak Paradiso Island (O/L/D)

Deze dag biedt u dezelfde mogelijkheden als de vorige. Als u uw activiteit de afgelopen dag niet heeft kunnen doen door tijdgebrek, dan kunt u het vandaag alsnog doen. Tevens kunt u deze hele dag van de faciliteiten gebruik blijven maken.

Dag 19 Cubadak Island – Padang / luchthaven (O/-/-)

Na het ontbijt neemt u de ferry terug richting Painan, hierna zult u uw reis vervolgen richting de luchthaven

Opmerkingen

In Bukittinggi kunt u er voor kiezen om een optionele fietstocht te gaan doen. Hierbij zult u verschillende rijstvelden en dorpen bezoeken. Als u geïnteresseerd bent kunt u contact met ons opnemen en dan zullen wij deze tocht voor u regelen.

Inclusief:
 • Accommodatie op basis van tweepersoons kamers
 • Auto met airconditioning
 • Dagelijks ontbijt in het hotel, maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Vervoer
 • Transfers
 • Toegangsbewijzen
 • Olifant wassen en voeren bij Tangkahan
 • Tubing bij Tangkahan met picnic lunch
 • Lokale Jeep voor de transfer van Tangkahan naar Bukit Lawang
 • Jungle tocht bij Bukit Lawang
 • Lokale gidsen voor de trektochten
 • Motor of auto voor de excursies op Samosir
 • Puncak Lawang en Maninjau trekking
 • De ferry van Parapat naar Samosir en de ferry van Padang naar Cubadak eiland, beide ook vice versa
 • Engels sprekende gids (van dag 1 tot het afzetten naar Cubadak eiland)
 • Op Cubadak volpension (met uitzonderingen van alcoholische dranken die mogelijk beperkt beschikbaar zijn op Sumatra)
 • Activiteiten op Cubakdak (met uitzondering van duiken)
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Lunches en diners voor zover niet vermeld in het programma
 • Olifantrit bij Tangkahan
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
Meer informatie
tourcode 20148
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Sumatra
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra: Fantastisch Sumatra & relaxen op Cubadak Island ( 19 dagen/ 18 nachten)
Uw waardering