Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra (14 dagen/ 13 nachten)

Tour-code
20141 14 D Cultuur op exotisch Sumatra
€ 980,23
Datum
Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Sinabung - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Puncak Lawang - Bukittinggi - Padang

Deze fantastische tour is een mix van cultuur en avontuur! 
In Medan bezoeken we het paleis van de Sultan en de Grote Moskee. We wandelen langs de oevers van de rivier en steken over per traditionele kano. We beklimmen de helling van de Sinabung vulkaan, waar we op de top genieten van een geweldig panoramisch uitzicht.
In de jungle zoeken we de Orang Oetans op en zien hoe ze gevoederd worden. Per ferry varen we over naar het eiland Samosir in het Tobameer. We bezoeken diverse traditionele Sumatraanse dorpjes, waarbij we kennis maken met de lokale bevolking en inzicht krijgen in het dagelijks leven op Sumatra. We bekijken het fabricageproces van palmolie, en zien de bevolking aan het werk op de ananas-, kruidnagel-, koffie- en rubberplantages.

14 dagen/ 13 nachten Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra

Dag 1 Vliegveld – Hotel / Stadstour Medan (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u door uw gids welkom geheten en begeleid naar uw hotel. In de middag zult u een stadstour krijgen, zo zult u de grote moskee, het paleis van de Sultan, de Chinese tempel, de markt en het Kesawan gebied (het oude centrum) bezoeken.

Dag 2 Medan – Bukit Lawang (O/-/-)

Deze dag rijden we richting Bukit Lawang. Onderweg zullen we meerdere keren stoppen om bezienswaardigheden te gaan bekijken, zo zullen we naar een palmolie fabriek en een rubber plantage gaan.

Dag 3 Bukit Lawang – tracking (O/-/-)

We maken een wandeling langs de oever van de rivier en steken deze over per traditionele kano. We gaan de jungle in om de Orang Oetans te zien terwijl ze gevoederd worden. Hierna lopen we dieper de jungle in. Hierbij zijn vele verschillende soorten flora en fauna in het bos te zien. De tocht duurt ongeveer 3 uur, waarna we terug gaan naar het hotel. Hier kunt u de rest van de middag van een vrij programma genieten.

Dag 4 Bukit Lawang – Brastagi (O/-/-)

We gaan op weg naar Brastagi. Onderweg maken we een stop bij de rivier Sembahe, en we komen langs het dorp Sibolangit. In Brastagi brengen we een bezoek aan het Lhumbibi park waar een duplicaat staat van de Shwedagon pagode en daarna aan de fruitmarkt in de stad. Aan het einde van de middag checkt u in bij uw hotel.

Dag 5 Beklim de Sibayak Vulkaan (O/-/-)

We starten vroeg in de morgen en rijden naar de rug van de Sibayak vulkaan en maken een trektocht (ongeveer 3 uur heen en terug) naar de top van de Sibayak vulkaan, waar u voor de inspanningen zult worden beloond door boeiende uitzichten over het vulkaanlandschap. De vulkaan heeft een grote geothermale activiteit met geisers die gekristaliseerde zwaveldampen de lucht instuwen. In het verleden werd de neergevallen zwavel op kleine schaal gewonnen. Er is een prachtige hartvormige krater waar door bezoekers al vele liefdesbetuigingen zijn geschreven met de vulkanische stenen. Bij aankomst op de top zult u eerst genieten van de prachtige zonsopkomst waarna u volop gelegenheid heeft om foto’s te maken van de vulkanische activiteiten in het gebied. We dalen af aan de andere kant van de vulkaan. Aan het einde van de tocht kunt u een duik nemen bij de warmwaterbronnen om uzelf te verfrissen.
We brengen een bezoek aan de groenten-fruit en bloemenmarkt waar u de populairste vrucht van deze maket kunt proeven: Mariska, of passievrucht.
Hierna keren we terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 6 Brastagi – Samosir (O/-/-)

We rijden naar het Tobameer, waarin het eiland Samosir ligt. Onderweg bezoeken we de Batak Karo bevolking in een traditioneel dorpje in Dokan. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken een Rumah Bolon (Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het oude paleis van de Batak Simalungan Kings. We stoppen in Simarjarunjung om van het fantastische uitzicht over Lake Toba te genieten. We komen aan op het eiland Samosir met een ferry vanuit Parapat. Op het eiland vinden we ons hotel waar we inchecken.

Dag 7 Samosir – excursie per motor(O/-/-)

Na het ontbijt maken we een excursie per motor over het eiland Samosir. We bezoeken verschillende traditionele dorpjes van de Batak Toba bevolking;
- Ambarito: stenen stoelen en tafels, de ontmoetingsplek van de Sialagan Kings
- Simanindo: bezoek aan het Batak Toba museum en traditionele dansen
- Pangururan: uitzicht op Lake Toba en warmwaterbronnen
- Tomok: de oude graven van de Sidabutar Kings

Er is een mogelijkheid om te stoppen bij een school om de activiteiten van de jonge kinderen te zien, of om een bezoek te brengen aan het dorp waar traditionele handgeweven kleden worden vervaardigd. Op verzoek stoppen we ook bij schilderachtige plekken zoals graven of begraafplaatsen.
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel.

Dag 8 Samosir –Vrij programma (O/-/-)

Vandaag kunt u genieten van een vrij programma. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld genieten van heerlijk relaxen, zwemmen of zonnebaden. U kunt ook nog een wandeltocht door de verscheidene dorpjes op het eiland maken. Het is ook mogelijk om de optionele boottocht te maken.

Dag 9 Samosir – Sipirok (O/-/-)

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel.

Dag 10 Sipirok – Bukittinggi (O/-/-)

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

Dag 11 Bukittinggi – Minangkabau tour (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Batu Sangkar via Tabek Patah. We stoppen bij Rao Rao om traditionele Minangkabau dorpjes te bezoeken, en om traditioneel koffie malen te bekijken. Via Batu Sangkar vervolgen we onze tour naar Pagaruyang om het duplicaat van het paleis van het Minangkabau koninkrijk te bezoeken. In de middag keren we terug naar Bukittinggi via Padang Panjang om het dorpje Pandai Sikat te bezoeken. Hier vinden we het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk.

Dag 12 Bukittinggi – Puncak Lawang Trekking – Bukittinggi (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekt u richting Puncak Lawang, onderweg zullen we een keer stoppen om het zilverwerk in Koto Gadang te kunnen bezichtigen. Hierna zult u een trektocht maken door de jungle van Lawang. Op de weg omlaag ziet u de natuur van de jungle en heeft u kans makaken en zwarte Gibbons.en ook vele volgels. Te zien.tijdens de route komt u langs het Maninjau meer, u kunt hier van een heerlijke koffiepauze genieten. Er staat namelijk een traditionele koffierestaurant midden in de jungle. U kunt hier even uitrusten en even genieten van het meer. In de middag rijden we terug naar Bukittinggi via de ‘fantastische weg’ , zo genoemd omdat er 44 haarspeldbochten zijn op de weg.

Dag 13 Bukittinggi – fietstocht langs dorpen (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar het dorp Panampuang, een tocht van ongeveer 30 minuten. Bij aankomst in Panampuang zien we het traditionele borduurwerk. Hierna maken we een fietstocht om de pracht van de kleine dorpjes te ontdekken. Onderweg zullen we de rijstvelden zien waar de rijst nog op traditionele manier wordt verbouwd. Als u wilt kunt u zelf proberen te oogsten met de traditionele sikkel. We fietsen verder naar de school in het dorp waar u in contact kunt komen met de lokale bewoners en de dagelijkse activiteiten zult zien zoals ambachten en voedselbereiding. Ook kunt u traditionele koffie drinken in de lokale koffiewinkel, door de bewoners gezien als een sociale ontmoetingsplaats.
In de middag keren we terug naar Bukittinggi.

Dag 14 Maninjau – Padang / luchthaven (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we richting Padang via de Anai vallei waarbij we een stop maken bij de Anai waterval. Wanneer we aankomen in Padang gaan we direct door naar de luchthaven.

 

Opmerkingen:
 • In Bukittinggi is er een volledige dagtocht per fiets beschikbaar. U bezoekt dan verscheidene dorpjes en rijstvelden enzovoorts. Deze tocht kan op aanvraag worden gemaakt.
 • Deze 14 daagse tour kan goed gecombineerd worden met de ‘’14 dagen Fantastisch Kerinci Seblat – Primitieve Kubu Stam & Zuid Sumatra’’ tour.
Inclusief:
 • Accommodatie
 • Auto met airconditioning
 • Maaltijden zoals aangegeven (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
 • Engels sprekende gids
 • Jungle trekking in Bukit Lawang (ca. 3 uur) inclusief lokale gids en toegang
 • Beklimming van de Sibayak vulkaan
 • Motortocht op Samosir
 • Fietstocht bij Bukittinggi, Puncak Lawang
 • Maninjau trektocht
 • Entreebewijzen
 • Vervoer en transfers
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Luchthaventarieven
 • Lunches en diners voor zover niet vermeld in het programma
 • Verzekering
 • Donaties
 • Fooien
 • Camera permits indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette en overige uitgaven van persoonlijke aard
More Information
tourcode 20141
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Noord Sumatra
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis No
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Sumatra: Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra (14 dagen/ 13 nachten)
Your Rating
We found other products you might like!