Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rondreis Sumatra: Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra (14 dagen/ 13 nachten)

Meer afbeeldingen

Rondreis Sumatra: Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra (14 dagen/ 13 nachten)
€ 829,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Sinabung - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Puncak Lawang - Maninjau - Padang

Deze fantastische tour is een mix van cultuur en avontuur!
In Medan bezoeken we het paleis van de Sultan en de Grote Moskee. We wandelen langs de oevers van de rivier en steken over per traditionele kano. We beklimmen de helling van de Sinabung vulkaan, waar we op de top genieten van een geweldig panoramisch uitzicht.
In de jungle zoeken we de Orang Oetans op en zien hoe ze gevoederd worden. Per ferry varen we over naar het eiland Samosir in het Tobameer. We bezoeken diverse traditionele Sumatraanse dorpjes, waarbij we kennis maken met de lokale bevolking en inzicht krijgen in het dagelijks leven op Sumatra. We bekijken het fabricageproces van palmolie, en zien de bevolking aan het werk op de ananas-, kruidnagel-, koffie- en rubberplantages.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

14 dagen/ 13 nachten Cultuur, natuur en avontuur op exotisch Sumatra

 

Dag 1 Vliegveld – Hotel / Stadstour Medan

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u door uw gids welkom geheten en begeleid naar uw hotel. In de middag zult u een stadstour krijgen, zo zult u de grote moskee, het paleis van de Sultan, de Chinese tempel, de markt en het Kesawan gebied (het oude centrum) bezoeken.

Dag 2 Medan – Bukit Lawang

Deze dag rijden we richting Bukit Lawang. Onderweg zullen we meerdere keren stoppen om bezienswaardigheden te gaan bekijken, zo zullen we naar een palmolie fabriek en een rubber plantage gaan.

Dag 3 Bukit Lawang – tracking

We maken een wandeling langs de oever van de rivier en steken deze over per traditionele kano. We gaan de jungle in om de Orang Oetans te zien terwijl ze gevoederd worden. Hierna lopen we dieper de jungle in. Hierbij zijn vele verschillende soorten flora en fauna in het bos te zien. De tocht duurt ongeveer 3 uur, waarna we terug gaan naar het hotel. Hier kunt u de rest van de middag van een vrij programma genieten.

Dag 4 Bukit Lawang – Brastagi

We gaan op weg naar Brastagi. Onderweg maken we een stop bij de rivier Sembahe, en we komen langs het dorp Sibolangit. In Brastagi heeft u de rest van de dag de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de fruitmarkt, de Batak Karo kerk en Gundaling Hill. Aan het einde van de middag checkt u in bij uw hotel.

Dag 5 Beklim de Sibayak Vulkaan

Vandaag is de dag van de bergbeklimmer, we gaan de Sinabung vulkaan beklimmen. We beginnen na het ontbijt en komen zo rond het middaguur aan bij de top. Hier kunt u van een fantastisch panoramisch uitzicht genieten. Tijdens de weg terug kunt u de flora en fauna in de buurt een beetje ontdekken. We gaan via een andere weg terug, we zullen dan aankomen bij het ‘’Lau Debuk-Debuk’’, bassins met water uit de warmwaterbronnen. Geniet van het heerlijke water, en aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel
De niet-klimmer wordt deze dag ook niet in de steek gelaten. Deze dag is er ook nog een mogelijkheid om een wandeltocht te maken. U zult dan de dorpjes in de buurt beter leren kennen, net als zijn bewoners. Zo zult u het leven van de Batak Karo bevolking kunnen zien. Zo kunt u bijvoorbeeld het planten van de gewassen meemaken, of het oogsten ervan.

Dag 6 Brastagi – Samosir

We rijden naar het Tobameer, waarin het eiland Samosir ligt. Onderweg bezoeken we de Batak Karo bevolking in een traditioneel dorpje in Dokan. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken een Rumah Bolon (Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het oude paleis van de Batak Simalungan Kings. We stoppen in Simarjarunjung om van het fantastische uitzicht over Lake Toba te genieten. We komen aan op het eiland Samosir met een ferry vanuit Parapat. Op het eiland vinden we ons hotel waar we inchecken.

Dag 7 Samosir – excursie per motor

Na het ontbijt maken we een excursie per motor over het eiland Samosir. We bezoeken verschillende traditionele dorpjes van de Batak Toba bevolking;
- Ambarito: stenen stoelen en tafels, de ontmoetingsplek van de Sialagan Kings
- Simanindo: bezoek aan het Batak Toba museum en traditionele dansen
- Pangururan: uitzicht op Lake Toba en warmwaterbronnen
- Tomok: de oude graven van de Sidabutar Kings

Er is een mogelijkheid om te stoppen bij een school om de activiteiten van de jonge kinderen te zien, of om een bezoek te brengen aan het dorp waar traditionele handgeweven kleden worden vervaardigd. Op verzoek stoppen we ook bij schilderachtige plekken zoals graven of begraafplaatsen.
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel.

Dag 8 Samosir –Vrij programma

Vandaag kunt u genieten van een vrij programma. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld genieten van heerlijk relaxen, zwemmen of zonnebaden. U kunt ook nog een wandeltocht door de verscheidene dorpjes op het eiland maken. Het is ook mogelijk om de optionele boottocht te maken.

Dag 9 Samosir – Sipirok

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel.

Dag 10 Sipirok – Bukittinggi

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

Dag 11 Bukittinggi – Minangkabau tour

Na het ontbijt rijden we naar Batu Sangkar via Tabek Patah. We stoppen bij Rao Rao om traditionele Minangkabau dorpjes te bezoeken, en om traditioneel koffie malen te bekijken. Via Batu Sangkar vervolgen we onze tour naar Pagaruyang om het duplicaat van het paleis van het Minangkabau koninkrijk te bezoeken. In de middag keren we terug naar Bukittinggi via Padang Panjang om het dorpje Pandai Sikat te bezoeken. Hier vinden we het traditionele Minangkabau handweven en houtsnijwerk.

Dag 12 Bukittinggi – Puncak Lawang Tracking – Maninjau

Na het ontbijt vertrekt u richting Puncak Lawang, onderweg zullen we een keer stoppen om het zilverwerk in Koto Gadang te kunnen bezichtigen. Hierna zult u een trektocht maken door de jungle van Lawang, tijdens de route komt u langs het Maninjau meer, u kunt hier van een heerlijke koffiepauze genieten. Er staat namelijk een traditionele koffiewinkel midden in de jungle. Gedurende de trektocht krijgt u de kans om één van de rijstvelden in de buurt van de dorpen te bezichtigen. Als u aankomt bij Maninjau kunt u gaan inchecken bij uw hotel.

Dag 13 Maninjau – Vrij programma

Vandaag kunt u genieten van een vrij programma. U kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen in het Maninjau meer, u kunt ook een wandeling of fietstocht om het meer maken.

Dag 14 Maninjau – Padang / luchthaven

Na het ontbijt rijden we richting Padang via Pariaman. Onderweg maken we een stop bij het Artha strand. Zodra we aankomen in Padang brengen we een bezoek aan het Muara strand. Zodra het tijd is vertrekt u naar de luchthaven.

 
Opmerkingen:
In Bukittinggi is er een volledige dagtocht per fiets beschikbaar. U bezoekt dan verscheidene dorpjes en rijstvelden enzovoorts. Deze tocht kan op aanvraag worden gemaakt.
Deze 14 daagse tour kan goed gecombineerd worden met de ‘’14 dagen Fantastisch Kerinci Seblat – Primitieve Kubu Stam & Zuid Sumatra’’ tour.
 
Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op 2 persoonskamers
- Airconditioning in het vervoer
- Dagelijks ontbijt
- Engels sprekende gids
- Begeleiding
- Toegangsbewijzen
Exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchthaventarieven
- Verzekeringen
- Donaties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14141
Inclusief vlucht Nee
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Reisduur in dagen 14
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Avontuur en trekking - gebied Nee
Gebied Sumatra
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.