Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rondreis Sumatra: Sumatra over land van Medan tot Padang (10 dagen/ 9 nachten)

Meer afbeeldingen

Rondreis Sumatra: Sumatra over land van Medan tot Padang (10 dagen/ 9 nachten)
€ 484,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Medan - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang

Een culturele tour waarbij u een compleet beeld krijgt van het leven op Sumatra. De tour start in Medan, de hoofdstad van dit prachtige groene eiland. Deze stad herbergt heel veel cultuur, tradities en bezienswaardigheden. Een ander hoogtepunt van deze tour is het eiland Samosir, dat midden in het Tobameer ligt. In Bukittinggi maken we kennis met de geschiedenis van de Minangkabau-cultuur, waarbij we de diverse eigenaardigheden van deze bijzondere cultuur ontdekken.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

10 Dagen Sumatra: Rondreis over land

 

Dag 1  Luchthaven - Medan

Bij aankomst op luchthaven Polonia in Medan wordt u opgehaald door de gids die u begeleidt naar uw hotel. In de middag vrij programma.

 

Dag 2   Medan -  Brastagi

Na het ontbijt maken we een stadstour door Medan. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee, de Chinese tempel en Kesawan, het oude centrum van Medan. Daarna rijden we via Sembahe naar Brastagi. In Brastagi bezoeken we de fruitmarkt en Gundaling Hill.

 

Dag 3  Brastagi - Parapat - Samosir 

We rijden via Simarjarunjung naar Parapat. Onderweg brengen we een bezoek aan een traditioneel Batak Karo dorp in het gebied Dokan, en we zien de Sipiso-piso waterval. Ook gaan we een traditioneel Rumah Bolon (lang huis) bezichtigen, en het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen.
Bij aankomst in Parapat steken we per ferry het meer over naar het eiland Samosir.

 

Dag 4 Samosir

We maken een dagtocht per auto en ferry op het Tobameer, waarbij we diverse Batak Toba dorpjes bezoeken;
- Tomok: in dit dorpje liggen de oude graven van de Sidabutar Koningen
- Ambarita: in dit dorpje kunnen we de stenen tafels en stoelen zien waar de Sialagan Koningen hun gevangenen executeerden
- Simanindo: hier bezoeken we een museum, en kunnen genieten van traditionele Batak Toba-dansen

 

Dag 5  Samosir - Sipirok 

Na het ontbijt keren we terug naar Parapat per ferry, waarna we naar Sipirok rijden. Onderweg stoppen we bij een koffie-, kruidnagel- en ananasplantage. In Balige  bezoeken we een traditioneel dorp. Vervolgens komen we bij de warmwaterbronnen van Sipoholon, en we maken een wandeling langs de oever van de rivier Sarulla.

 

Dag 6  Sipirok - Bukittinggi 

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Sihepeng. Het is hier heel bijzonder om te zien hoe handige apen kokosnoten verzamelen. Ook bekijken we de opkweek van peper, vanille, kardemom en kaneel. We vervolgen onze tour door het tropische regenwoud Rimba Panti. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in het charmante Minangkabau-dorpje Bukittinggi.

 

Dag 7  Bukittinggi - Minangkabau tour 

Na het ontbijt maken we een stadstour door Bukittinggi. We bezoeken hierbij Sianok Canyon, de Japanse tunnel, het voormalig Nederlandse Fort de Kock, het museum, de grote klokkentoren en de markt. We vervolgen onze tour via Tabek Patah naar Batusangkar. Onderweg stoppen we in Baso waar we het traditionele weven kunnen bekijken. In Batusangkar bezoeken we een duplicaat van het Minangkabau Paleis van het koninkrijk van Pagaruyung. In de middag keren we langs het Singkarak meer terug naar Bukittinggi.

 

Dag 8  Bukittinggi - Maninjau 

In de ochtend rijden we via de Kelok 44-weg naar het Minanjau meer. Deze weg dankt zijn naam aan zijn 44 haarspeldbochten. Onderweg bezoeken we het dorpje Koto Gadang en Embun Pagi. Hier vinden we traditionele zilversmeden en een spectaculair uitzicht over het Maninjau meer. In Maninjau aangekomen kunt u zich na het inchecken bij het hotel vermaken bij het meer.

 

Dag 9  Maninjau

Deze dag heeft u vrij programma. U kunt lekker zwemmen en zonnebaden aan het meer, een wandeling maken naar een naburig dorpje of een rit maken om het meer.

 

Dag 10  Maninjau - Padang luchthaven

Na het ontbijt rijden we via Pariaman naar Padang. Onderweg stoppen we bij Artha beach. Bij aankomst in Padang wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw aansluitende vlucht.

 

Note:
In Bukittinggi is het mogelijk om een extra dag in te lassen met een fietstocht langs dorpjes en rijstvelden. Hiervoor geldt een meerprijs.
Inclusief:
- Accommodatie op basis van twee personen
- Air-conditioned vervoer
- Ontbijt
- Tours
- Transfer van en naar de luchthaven
- Entreegelden
- Tour gids
Exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchthavenbelasting
- Verzekeringen
- Donaties
- Fooien en overige persoonlijke uitgaven
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14187
Inclusief vlucht Nee
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Reisduur in dagen 10
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Avontuur en trekking - gebied Nee
Gebied Sumatra
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.