Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sumatra: Sumatra over land van Medan tot Padang (10 dagen/ 9 nachten)

Tour-code
14187 10 D Medan tot Padang
€ 683,95
Datum
Reisschema: Medan - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Maninjau - Padang

Een culturele tour waarbij u een compleet beeld krijgt van het leven op Sumatra. De tour start in Medan, de hoofdstad van dit prachtige groene eiland. Deze stad herbergt heel veel cultuur, tradities en bezienswaardigheden. Een ander hoogtepunt van deze tour is het eiland Samosir, dat midden in het Tobameer ligt. In Bukittinggi maken we kennis met de geschiedenis van de Minangkabau-cultuur, waarbij we de diverse eigenaardigheden van deze bijzondere cultuur ontdekken.

10 Dagen Sumatra: Rondreis over land van Medan naar Padang

Dag 1:  Luchthaven – Medan (-/-/-)

Bij aankomst op luchthaven Kuala Namu in Medan wordt u opgehaald door de gids die u begeleidt naar uw hotel. In de middag vrij programma.

Dag 2: Medan – Bukit Lawang / Jungle trekking (B/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Bukit Lawang via Binjai en Kuala. We passeren verschillende plantages van rubber en palmolie. Na aankomt in Bukit Lawang kunt u inchecken bij het hotel. Na een korte rust maken we een wandeling naar de jungle voor een jungletrekking om de natuur te ontdekken in Leuser Nationaal Park. Leuser Nationaal park is gelegen in het noordelijk deel van Sumatra en kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. U heeft hier de mogelijkheid om de Orang Oetan te zien in zijn natuurlijke omgeving, en ook andere soorten apen zoals de  Thomas Leaf Monkey, deze komt alleen maar in Noord-Sumatra voor. Ze noemen ze ook wel punky monkey, vanwege zijn hippe rechtopstaande kuif. Verder u kunt zien de langstaart Makaken, Gibbons, zwarte Gibbons en andere soorten flora en fauna van het tropische regenwoud. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur, waarna we terugkeren naar het hotel. De rest van de middag kunt u vrij besteden waarbij u kunt rondwandelen in de natuur of een wandeling kunt maken naar het dorp rondom het hotel.

Dag 3: Bukit Lawang – Brastagi  (B/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Brastagi via Sembahe en Sibolangit. Bij aankomst in Brastagi brengen we een bezoek aan Lumbhini Park, met zijn duplicaat van Shwedagon Tempel. Hierna brengen we een bezoek aan de fruitmarkt, waar we inchecken in het hotel. 

Dag 4:  Brastagi – Parapat – Samosir (B/-/-)

We rijden via Simarjarunjung naar Parapat. Onderweg brengen we een bezoek aan een traditioneel Batak Karo dorp in het gebied Dokan, en we zien de Sipiso-piso waterval. Ook gaan we een traditioneel Rumah Bolon (lang huis) bezichtigen, en het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen.
Bij aankomst in Parapat steken we per ferry het meer over naar het eiland Samosir. 

Dag 5: Samosir (B/-/-)

We maken een dagtocht per auto en ferry op het Tobameer, waarbij we diverse Batak Toba dorpjes bezoeken;
- Tomok: in dit dorpje liggen de oude graven van de Sidabutar Koningen.
- Ambarita: in dit dorpje kunnen we de stenen tafels en stoelen zien waar de Sialagan Koningen hun gevangenen executeerden.
- Simanindo: hier bezoeken we een museum, en kunnen genieten van traditionele Batak Toba-dansen.
- Pangururan: hier hebben we een prachtig uitzicht over het Toba-meer en ook heetwaterbronnen.

Gedurende deze tour is het ook mogelijk een school te bezoeken waar u de activiteiten van jonge kinderen op school kunt zien. Tijdens een bezoek aan een van de dorpen kunt u zien hoe de mensen op traditionele manier stoffen weven. Onderweg stopt u op diverse plaatsen met bijzonder uitzicht, maar ook bij de voor Samosir zo typerende graven. In de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 6:  Samosir – Sipirok (B/-/-)

Na het ontbijt keren we terug naar Parapat per ferry, waarna we naar Sipirok rijden. Onderweg stoppen we bij een koffie-, kruidnagel- en ananasplantage. In Balige  bezoeken we een traditioneel dorp. Vervolgens komen we bij de warmwaterbronnen van Sipoholon, en we maken een wandeling langs de oever van de rivier Sarulla. Hierna komen we aan in Sipirok en checken we in bij het hotel. 

Dag 7:  Sipirok – Bukittinggi (B/-/-)

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Sihepeng. Het is hier heel bijzonder om te zien hoe handige apen kokosnoten verzamelen. Ook bekijken we de opkweek van peper, vanille, kardemom en kaneel. We vervolgen onze tour door het tropische regenwoud Rimba Panti. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in het charmante Minangkabau-dorpje Bukittinggi. 

Dag 8:  Bukittinggi – Minangkabau tour (B/-/-)

Na het ontbijt maken we een stadstour door Bukittinggi. We bezoeken hierbij Sianok Canyon, de Japanse tunnel, het voormalig Nederlandse Fort de Kock, het museum, de grote klokkentoren en de markt. We vervolgen onze tour via Tabek Patah naar Batusangkar. Onderweg stoppen we in Baso waar we het traditionele weven kunnen bekijken. In Batu Sangkar bezoeken we een duplicaat van het Minangkabau Paleis van het koninkrijk van Pagaruyung. In de middag keren we langs het Singkarak meer terug naar Bukittinggi. 

Dag 9:  Bukittinggi – Maninjau tocht – Bukittinggi (B/-/-) 

In de ochtend rijden we via de Kelok 44-weg naar het Minanjau meer. Deze weg dankt zijn naam aan zijn 44 haarspeldbochten. Onderweg bezoeken we het dorpje Koto Gadang en Embun Pagi. Hier vinden we traditionele zilversmeden en een spectaculair uitzicht over het Maninjau meer. In Maninjau aangekomen kunt u zich vermaken bij het meer, een wandeltocht maken naar het dorp of het strand. In de middag keren we terug naar Bukittinggi.

Dag 10  Bukittinggi – Padang luchthaven(B/-/-)

Na het ontbijt rijden we via Pariaman naar Padang. Onderweg stoppen we bij Artha beach. Bij aankomst in Padang wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw aansluitende vlucht.

 

Note:
In Bukittinggi is het mogelijk om een extra dag in te lassen met een fietstocht langs dorpjes en rijstvelden. Hiervoor geldt een meerprijs.
Inclusief:
 • - Accommodatie op basis van twee personen
 • - Air-conditioned vervoer
 • - Ontbijt
 • - Tours
 • - Transfer van en naar de luchthaven
 • - Entreegelden
 • - Tour gids
Exclusief:
 • - Internationale vlucht
 • - Luchthavenbelasting
 • - Verzekeringen
 • - Donaties
 • - Fooien en overige persoonlijke uitgaven
Meer informatie
tourcode 14187
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Noordelijk Sumatra
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sumatra: Sumatra over land van Medan tot Padang (10 dagen/ 9 nachten)
Uw waardering