Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan, Mahakam rivier en Samboja Orang Oetang- 3 dagen - 2 nachten

Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Balikpapan – Loajanan – Mahakam rivier – Muara Muntai – Janjung Isuy – Mancong – Tenggarong – Loajanan – Samboja Lodge - Balikpapan

Deze tocht laat u proeven van de proeven van de weelderige natuur in het regenwoud van Borneo. U komt compleet in de jungle en het voelt meteen alsof u in een andere wereld terecht komt als u met de woonboot de Mahakam rivier op vaart. Met de woonboot als basis gaat u met een kleine gemotoriseerde kano het meer op en bezoekt u het drijvende dorp. U brengt een bezoek aan de Dayak stammen, de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud. Tijdens de tocht kunt u de mooiste bijzondere dieren tegenkomen, waaronder prachtige tropische vogels. Als afsluiting van deze tocht bezoekt u het museum van het vroegerere rijk van de Sultan waardoor u een beter beeld krijgt van de historie van Borneo en zult u een bezoek brengen aan een opvangplaats voor Orang Oetans in Samboja Lestari. Hier ziet u hoe de Orang Oetans weer worden voorbereid voor de jungle.

Dag 1: Balikpapan – LOAJANAN – MAHAKAM RIViER (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Balikpapan wordt u welkom geheten door uw gids waarna u met uw auto / bus wordt gebracht naar Loajanan, ongeveer 2 uur rijden. Eenmaal daar aangekomen gaat u aan boord van de house boot en waren we de rivier Mahakam op naar Muara Muntai. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving van de de rivier en de zonsondergang op de achtergrond en geniet van het heerlijke eten dat door de kok aan boord wordt klaargemaakt. De overnachting is op de boot.

Dag 2: Muara Muntai –Jempang meer - Tanjung Isuy – Mancong  (O/L/D)

We staan vroeg op om de zonsopkomst te zien over de Mahakam rivier. Na het ontbijt gaan we voor een korte rondwandeling naar het dorpje Muara Muntai waar we de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking kunnen zien. De lokale markt is langs de hoofdweg, die met zogenaamd ‘ijzerhout’ is verstevigd om te beschermen tijdens het regenseizoen. Hierna gaan we aan boord van een gemotoriseerde kano voor een tocht over het Jempang meer. We komen dan langs het vissersdorp Jantur. Als de waterstand niet te laag is zullen we via de rivier Ohong Naar Mancong varen. We komen dan door het vissersdorp Ohong. De huizen zijn gebouwd om te drijven op het water zodat ze met de waterstand mee gaan. Bij te lage waterstand rijden we met de auto naar Mancong. Onderweg naar Mancong kunt u ijsvogels zien, langstaart makaken, de visarend en neusapen. De neusaap is de enige soort in het geslacht neusapen, uit de wouden van Borneo. Het meest opvallende kenmerk van de soort is de grote uitstekende neus van het mannetje.

Wanneer we aankomen in Mancon / Tanjung Isuy zal er een welkomst ceremonie gehouden worden door het hoofd van de Dayak stam, gevolgd door een traditionele dansvoorstelling door de bewoners. De lunch heeft u op de gemotoriseerde kano. Hierna keren we terug naar de woonboot en varen daarmee verder de rivier Mahakma op naar Melak. Diner en overnachting zijn op de boot.

Dag 3: Tenggarong –Museum – Samboja Lodge - Balikpapan (O/L/-)

Vanmorgen brengen we na het ontbijt een bezoek aan het museum Mularwarman, wat vroeger het paleis was van het koninkrijk Kutai Kartanegare. Hier kunt u de collecties van de sultan zien en de koninklijke begraafplaats van de familie van de sultan. We gaan weer aan boord van de boot voor de lunch en varen verder stroomafwaarts naar Loa Janan. Bij Loa Janan gaan we van boord en vervolgen de reis met de auto naar Samboja Lestari. Hier zien we hoe de Orang Oetans worden opgevangen en na een herstel periode weer worden voorbereid om in het regenwoud te worden losgelaten. In de late middag rijden we naar Balikpapan voor uw hotel (niet inbegrepen) of vlucht.

 

Inclusief:
 • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
 • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 18396
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan, Mahakam rivier en Samboja Orang Oetang- 3 dagen - 2 nachten
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!