Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Mahakam rivier en Long Apari - 14 dagen - 13 nachten

Tour-code
18395
€ 1.548,13
Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Balikpapan – Tenggarong – Mahakam rivier – Muara Mutai – Mancong – Tanjung Isuy – Muara Muntai – Minta – Muara Pahu - Melak – Kersik Luway – Eheng – Tering – Long Bagun – Tiong Ohang – Long Apari – Tiong Ohang – Long Pahangai – Long Bagun – Samarinda  – Balikpapan. 

Deze tocht laat u proeven van de proeven van de weelderige natuur in het regenwoud van Borneo. U komt compleet in de jungle en het voelt meteen alsof u in een andere wereld terecht komt als u met de woonboot de Mahakam rivier op vaart. Met de woonboot als basis bezoekt u deverse kleine Dayak dorpen. Als de rivier te smal wordt gaat u verder met een gemotoriseerde kano, of een reguliere speedboot. U heeft diverse overnachtingen bij de bewoners in het dorp waarbij u in traditionele huizen slaapt of in eenvoudige accommodaties of hostels. Tijdens de tocht kunt u de mooiste bijzondere dieren tegenkomen, waaronder prachtige tropische vogels. Tezamen met de vele boottochten is deze reis een onvergetelijke ervaring met vele indrukken van de prachtige natuur en de oorspronkelijke bevolking.

Dag 1: Balikpapan – Tenggarong – Mahakam rivier – Muara Mutai (-/-/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Balikpapan wordt u welkom geheten door uw gids waarna u met uw bus wordt gebracht naat de stad Tenggarong, ongeveer 3,5 uur rijden. In het nabijgelegen Loa Janan kunt u bij aankomst meteen aan boord van de woonboot. We varen de rivier de Mahakam op richting Muara Muntai. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving van de de rivier en de zonsondergang op de achtergrond. De maaltijden in de overnachting zijn op de boot.

Dag 2: Muara Muntai – Tanjung Isuy (O/L/D)

We staan vroeg op om de zonsopkomst te zien over de Mahakam rivier. Na het ontbijt gaan we voor een korte rondwandeling naar het dorpje Muara Muntai waar we de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking kunnen zien. De lokale markt is langs de hoofdweg, die met zogenaamd ‘ijzerhout’ is verstevigd om te beschermen tijdens het regenseizoen. Hierna gaan we aan boord van een gemotoriseerde kano voor een tocht over het Jempang meer. We komen dan langs het vissersdorp Jantur. Als de waterstand niet te laag is zullen we verder die rivier Ohong opvaren. We komen dan door het vissersdorp Ohong. De huizen zijn gebouwd om te drijven op het water zodat ze met de waterstand mee gaan. Onderweg naar Mancong kunt u ijsvogels zien, langstaart makaken, de visarend en neusapen. De neusaap is de enige soort in het geslacht neusapen, uit de wouden van Borneo. Het meest opvallende kenmerk van de soort is de grote uitstekende neus van het mannetje.

Wanneer we in Mancong aankomen bezoeken we het Grote Longhouse van de Dayak Banuaq stam en de Totem paal. We varen verder de rivier af naar Tanjung Isuy. Bij aankomstin Tanjung Isuy kunt u inchecken bij het Dayak Longhouse voor uw overnachting. Diner en overnachting is in het Dayak Longhouse.

Dag 3: Tanjung Isuy – Muara Muntai - Minta – Muara Pahu (O/L/D)

In de morgen heeft u ontbijt in het Longhouse waarna u kunt uitchecken en aan boord gaat van de gemotoriseerde kano voor de reis terug naar Muara Muntai. Hier gaat u weer aan boord van de houseboot. We varen de Mahakam rivier op naar het dorp Minta. Hier zult u zien hoe de lokale bevolking palmsuiker maakt. Vervolgens gaan we naar Muara Pahu. Langs de rivier kunt u wilde dieren tegenkomen zoals de zoetwater dolfijnen en zwarte apen in de middag. De maaltijden en de overnachting zijn op de boot.

Dag 4: Muara Pahu – Tebisak – Melak (O/L/-)

Na het ontbijt gaat u aan boord van een gemotoriseere kano op weg naar het stadje Tebisak. U brengt een bezoek aan het Dayak dorp waar de mensen nog steeds in hun traditionele longhouse wonen. Na aankomst zal er een welkomst ceremony worden gehouden door het hoofd van de Dayak stam om u welkom te heten, gevolgd door een traditionele dans. We keren terug naar de boot en varen de Mahakam rivier op naar Melak. Maaltijden en de overnachting zijn aan boord van de boot.

Dag 5: Melak – Kersik Luway – Eheng – Tering (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we met de auto ongeveer 45 minuten naar Kersik luway voor een bezoek aan het ‘Zwarte Orchideën bos’. We rijden door naar Pepas Eheng, thuisland voor de Banuaq Dayak stam. We brengen een bezoek aan een oud Dayak Longhouse, de typische bouwstijl van de Dayak stam. De bewoners van het dorp leven nog steeds bij elkaar. U kunt de dagelijkse activiteiten van de mensen zien en u ziet hoe de Dayak mensen rotan manden maken. We keren via dezelfde weg terug naar de boot. Na aankomst in Melak varen we verder de Mahakm rivier op naar Tering. Lunch, diner en overnachting zijn op de boot.

Dag 6: Tering – Long Bagun (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we met een reguliere speedboot verder de Mahakam rivier op richting Long Bagun. Bij aankomst kunt u inchecken. De middag heeft u een vrij programma waarbij u kunt rondkijken in het dorp en de activiteiten van de lokale bevolking kunt zien. Maaltijden worden voorzien in lokale restaurantst, de is overnachting in een hostel of eenvoudige accommodatie.

Dag 7: Long Bagun  - Tiong Ohang (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekt u van Long Bagung per speedboot stroomopwaarts over de Mahakam rivier. Onderweg komt u langs verschillende stroomversnellingen en een prachtige omgeving. Aan de ene kant van de rivier is het prachtige oerwoud, aan de  andere een geweldige rotswand. ’s Middags komt u aan in Tiong Ohang en gaat u naar uw accommodatie voor de overnachting.

Dag 8: Tion Ohang – Jungle Trek (O/L/D)

’s Ochtends na het ontbijt begint de trektocht door het regenwoud vergezeld door een lokale gids uit de Dayak bevolking. Na de lunch bent u terug bij Tiong Ohang en kunt de middag gebruiken om de lokale bevolking te ontmoeten.

Dag 9: Tiong Ohang – Long Apari (O/L/D)

In de morgen gaat u aan boord van een gemotoriseerde kano verder de Mahakam rivier naar Long Apari. U kunt genieten van het prachtige landschap van het tropisch regenwoud langs de rivier. Bij aankomst in het dorp kunt u de mensen zien met hun dagelijkse bezigheden. De maaltijden worden verzorgd, de overnachting is in een Dayak huis.

Dag 10: Long Apari - Tiong Ohang – Long Pahangai (O/L/D)

U heeft het ontbijt in het Dayak huis, daarna verlaten we het dorp en varen terug de rivier af naar Tiong Ohang. Vanaf Tiong Ohang vervolgen we de weg stroomafwaarts naar Long Pahangai. Hier overnachten we in een lokaal huis of hostel of eenvoudige accommodatie.

Dag 11: Long Pahangai – Long Bagun (O/L/D)

Na het ontbijt wachten we op de reguliere boot (soort openbaar vervoer) en varen de rivier af naar Long Bagun. Bij aankomst kunt u inchecken bij de eenvoudige accommodatie voor de overnachting.

Dag 12: Long Bagun – stroomafwaarts de Mahakam rivier (O/L/D)

Vanav Long Bagun vertrekken we met de reguliere boot verder stroomafwaarts naar Samarinda. De tocht duurt een dag en een nacht. De maaltijden en overnachting zijn aan boord van de boot.

Dag 13: Samarinda – Balikpapan (O/L/D)

Bij aankomst in Loajanan wordt u per auto naar Balikpapan gebracht waar kunt inchecken bij het hotel voor uw overnachting.

Dag 14: Balikpapan (O/-/-)

Vandaag heeft u de dag vrij te besteden totdat u wordt opgehaald en naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht naar de volgende bestemming.

Einde van het programma.

 

Inclusief:
 • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
 • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 18395
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan: Mahakam rivier en Long Apari - 14 dagen - 13 nachten
Uw waardering