Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Kutai Nationaal park Orang oetan wildleven - 3 dagen - 2 nachten

Tour-code
18390
€ 282,71
Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Balikpapan –Sangata – Prevab (kamp Kutai Nationaal Park) – Kabo – Sangata – Balikpapan.

Deze korte tocht is een echte ontdekking in de jungle. Vanaf Balikpapan reist u meteen door naar Kutai Nationaal park waar u gedurende de rest van de tour vooral trekkings heeft in de jungle. U kunt de dieren, waaronder natuurlijk Orang Oetans, zoveel mogelijk spotten. Kutai Nationaal park ligt ten noorden van de Mahakam rivier en bevat diverse meren: Danau Maau, Santan en Sirpan. Naast Sangkima, dat per auto bereikbaar is, kunt u in het park Prevab bezoeken, dat per boot is te bereiken, daardoor minder toeristisch is en meer geschikt voor wie echt de jungle wil ontdekken. De trekking in de jungle gaat vanaf het basis kamp in het Nationaal park, waar u voor de maaltijden en overnachtingen telkens terug keert. Beleef het wildleven en de jungle in Borneo op zijn best met deze inspirerende tocht.

Dag 1: Balikpapan – Sangata – Prevab (kamp Kutai Nationaal park) – Jungle trekking (-/L/D)

Na het ontbijt in het hotel (hotel niet inbegrepen) of uw na aankomst van uw vroege vlucht rijden we per auto naar Sangata. De rit duurt ongeveer 6 tot  7 uur inclusief stops om te rusten, lunch en fotostops. Na aankomst in Sangat gaan we meteen door naar het stadje Kabo waar we aan boord gaan van de gemotoriseerde kano. We varen de Sangata rivier op gedurende ongeveer 30 minuten. Na aankomst bij het kamp kunt u inchecken. Het is een heel eenvoudige basis accommodatie in de jungle. U maakt kennis met uw jungle begeleider (ranger) en u maakt meteen een trektocht in de jungle in het Nationaal park op zoek naar wild en naar de Orang Oetans in hun natuurlijke leefomgeving. Later in de middag keren we terug naar het kamp waar u diner zult hebben en kunt rusten van de dag.

Dag 2: Kamp Kutai Nationaal park – Jungle trekking = Kamp Kutai Nationaal park  (O/L/D)

We staan vroeg op om ca. 5.30 uur en ontbijt om 6.00 uur. Na het ontbijt gaat u de jungle in op zoek naar wildleven en Orang Oetans. De lunch heeft u in het kamp waarna u rond 15.00 uur opnieuw het regenwoud ingaat om dieren te zien. Aan het einde van de middag keert u terug naar het kamp voor diner. Na het diner zult u opnieuw het regenwoud ingaan. De avond is de beste tijd om de vele insecten te zien, waaronder de bekende Tarantula. De overnachting is in het kamp Kutai Nationaal park.

Dag 3: Kamp Kutai Nationaal park – Kabo – Sangata - Balikpapan (O/L/-)

In de morgen na het ontbijt kunt u uitchecken bij het basis kamp, daarna gaan we met de boot terug naar het dorpje Kabo. Vanaf hier gaan we met de auto voor een tocht van 6 tot 7 uur terug naar Balikpapan. Onderweg lunchen we in een lokaal restaurant. Na aankomst in Balikpapan wordt u naar uw hotel gebracht (niet inbegrepen) of naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Inclusief:
 • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
 • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.

Exclusief:

 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).

Opmerkingen:

 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
 • Voor deze toch vertrekt u vroeg in de morgen vanuit Balikpapan en komt u aan het einde van de laatste dag terug in Balikpapan. Uw reisschema dient hier op aangepast te zijn. We kunnen de eerste en laatste dag een hotel voor u regelen of uw vluchten moeten aangepast zijn aan dit schema.
More Information
tourcode 18390
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Borneo Kalimantan: Kutai Nationaal park Orang oetan wildleven - 3 dagen - 2 nachten
Your Rating
We found other products you might like!