Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Orang oetan Tanjung Puting - 3 dagen - 2 nachten

Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Pangkalan Bun – Kumai – Rimba Orang Oetan Ecolodge – Kamp Lealey – Rimba Orang Oetan Ecolodge – Kumai – Pangkalan Bun

Tanjung Puting Nationaal park ligt in het zuiden van Borneo Kalimantan Het park biedt onderdak aan de grootste populatie Orang Oetans wereldwijd. In het Tanjung Punting National Park wonen maar liefst 6000 wilde Orang Oetans. De apen worden met uitsterven bedreigd, maar hier kunnen ze naar hartelust door het beschermde natuurgebied slingeren en zich ongestoord voortplanten. Het park doet tevens dienst als opvangcentrum voor mishandelde apen en Orang Oetans die als huisdier werden gehouden. Hier kunnen ze langzaam wennen aan de wildernis en worden ze op den duur weer terug in de natuur  gezet. De kans dat je in het park een exemplaar tegenkomt is groot, en dat maakt het Tanjung Puting National Park een van de populairste plekken van het eiland. In het park kun je een bezoek brengen aan drie verschillende voederstations: Tanjung Harapan, Pandok Tanggui en Camp Leakey. Het duurt in principe twee dagen om in Camp Leakey te komen. Dit centrum werd in 1971 opgericht en dient als onderzoekscentrum.
Behalve orang oetans heb je ook kans om andere wilde dieren te spotten, zoals krokodillen, neushoornvogels en andere soorten apen.

Dag 1: Pangkalan Bun – Kumai – Sekonyer rivier tocht – Rimba Lodge (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Pangkalan Bun wordt u opgehaald en naar Kumai gebracht. Daar gaat u aan boord van de boot. We varen de rivier op en onderweg kunt u veel wildleven zien van vele dieren die langs die rivieroever zijn te vinden, waaronder de zeldzame neusapen. De luch heeft u op de boot. Overnachting is in de Rimba Orang Oetan Eco lodge, of op de boot.

Dag 2: Rimba Lodge – Sekonyer riviertocht – Kamp Leakey – Rimba Lodge  (O/L/D)

Na het ontbijt varen we verder de rivier Sekonyer op richting Kamp Leakey om op tijd te zijn voor de voedertijden van de Orang Oetans. Onderweg kunt u de zeekrokodil tegenkomen,  ook wel kamkrokodil of zoutwaterkrokodil genoemd. Dit is de grootste vertegenwoordiger van de nog levende krokodilachtigen en daarmee het grootste nog levende reptiel. Andere dieren in die voorkomen in de regio zijn onder andere de neusapen, waterslangen, neushoornvogels enooievaarsbekijsvogels.
De lunch heeft u op de boot.
In de late namiddag varen we langzaam terug de rivier af, afhankelijk van de waterstand overnachten we op de boot, in de buurt van het krokodillenmeer, of gaan we terug naar de Rimba Eco Lodge.

Dag 3: Rimba Lodge – Kumai – Pangkalan Bun (O/-/-)

We varen verder de rivier af naar Kumai. Wanneer we daar aankomen wordt u direct naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

Einde van het programma

Inclusief:
 • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
 • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
 • Gezien de korte duur van deze tocht zijn de volle dagen nodig in het programma. Met het inplannen van de vluchten moet hiermee rekenning worden gehouden, of u kunt overnachten in Pangkalan Bun (niet inbegrepen).
Meer informatie
tourcode 18393
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan: Orang oetan Tanjung Puting - 3 dagen - 2 nachten
Uw waardering