Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan, Derawan eiland en Kakaban - 4 dagen - 3 nachten

Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Balikpapan – Berau – Tanjung Batu – Derawan – Sangalaki – Kakaban – Derawan – Tanjung Batu – Berau - Balikpapan.

De Derawan eilandengroep ligt oostelijk van Kalimantan en bestaat uit de eilanden Derawan, Sangalaki, Kakaban, Maratua, Panjang en Samama, met nog een aantal kleine eilanden en half onder water gelegen koraalriffen. Alleen Derawan en Maratua zijn bewoond en tellen respectievelijk 1 en 4 dorpen met 1250 en totaal 2700 inwoners. De eilanden zijn aangemeld op de voorlopige lijst van werelderfgoed van Unesco wegens de enorme biodiversiteit die er te vinden is. De groene zeeshildpad, ook wel soepschilpad genoemd heeft op deze eilanden het grootste broedgebied van heel Indonesië. Het eiland Kakaban kent een groot binnenmeer dat als baai uiteindelijk door geologische krachten volledig van de zee is afgesloten. De bijzondere kwallen die niet kunnen steken komt slechts op één andere plaats ter wereld voor.

Beleef de wondere wereld van de bijna ongerepte natuur aan de oostkust van Borneo Kalimantan in deze bijzondere trip en zie wat een prachtige natuur Indonesië te bieden heeft.

Dag 1: Balikpapan – Berau – Tanjung Batu – Derawan eiland (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Balikpapan gaat u direct door met een binnenlandse vlucht naar Berau. Wanneer u daar bent aangekomen wordt u welkom geheten door uw chaufferu / gids die u met een ptivé auto / bus naar Tanjung Batu brengt, een tocht van ongeveer 2,5 uur. U gaat hier aan boord van een speedboot die u direct naat het eiland Derawan brengt. U zult hier verblijven in Derawan Lodges of een gelijkwaardige accommodatie. Diner is in een lokaal restaurant.

Dag 2: Derawan – Sangalaki – Kakaban – Derawan (O/L/D)

In de morgen vertrekken we van Derawan naar het eiland Sangalaki om de groene zeeschilpad te zien. Het eiland Sangalaki kent de grootste populatie schildpadden van de Derawan eilandegroep. Hierna gaan we door naar hte eiland Kakaban. Hier kunt u een meer zien in het midden van de zee. Dit meer is afgesloten van de zee en wordt volop bevokt door kwallen, die echter niet kunnen bijten. U kunt hier prachtig duiken of snorkelen en tussen de dieren zwemmen zonder dat u wordt gestoken. De lunch is onderweg. Aan het einde van de middag keren we terug naar Derawan voor diner en overnachting in de Lodge.

Dag 3: Derawan - snorkelen (O/L/D)

Vandaag heeft u een vrij programma en kunt u de hele dag besteden bij het strand van Derawan om te snorkelen rond het eiland. U kunt de mooiste onderwater wereld bewonderen met vele soorten tropische vissen. De overnachting is in de lodge.

Dag 4: Derawan – Tanjung Batu – Berau - Balikpapan (O/L/-)

Na het onbijt verlaten we het eiland Derawan weer met de speedboot naar Tanjung Batu. Van hier zult u gebracht worden naar Kalimarau airport voor uw vlucht naar Balikpapan. Hier vandaan kunt u vertrekken naar uw volgende bestemming

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
 • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 18392
Thema Duikreizen
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan, Derawan eiland en Kakaban - 4 dagen - 3 nachten
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!