Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Borneo Kalimantan: Mahakam rivier safari met overnachting in Longhouse- 5 dagen - 4 nachten

Vertrekdatum Kalimantan
Reisschema: Balikpapan – Tenggarong – Mahakam rivier – Tanjung Isuy - Muara Mutai – Melak – Kersik Luway – Melak – Tenggarong – Balikpapan.

Deze tocht laat u proeven van de proeven van de weelderige natuur in het regenwoud van Borneo. U komt compleet in de jungle en het voelt meteen alsof u in een andere wereld terecht komt als u met de woonboot de Mahakam rivier op vaart. Met de woonboot als basis gaat u met een kleine gemotoriseerde kano het meer op en bezoekt u het drijvende dorp. U brengt een bezoek aan de Dayak stammen, de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud. U zult een overnachting hebben in de traditionele woning van de Dayak stammen, een longhouse. Tijdens de tocht kunt u de mooiste bijzondere dieren tegenkomen, waaronder prachtige tropische vogels. Als afsluiting van deze tocht bezoekt u het Maluwarman museum, het vroegere paleis van de Sultan, waar u een beter begrip zult krijgen van de cultuur van Borneo.

Dag 1: Balikpapan – Tenggarong – Mahakam rivier – Muara Mutai (-/-/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Balikpapan wordt u welkom geheten door uw gids waarna u met uw bus of auto wordt gebracht naat de stad Tenggarong, ongeveer 3,5 uur rijden. In het nabijgelegen Loa Janan kunt u bij aankomst meteen aan boord van de woonboot. We varen de rivier de Mahakam op richting Muara Muntai. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving van de de rivier en de zonsondergang op de achtergrond. De maaltijden in de overnachting zijn op de boot.

Dag 2: Muara Muntai – Mancong – Tanjung Isuy (O/L/D)

We staan vroeg op om de zonsopkomst te zien over de Mahakam rivier. Na het ontbijt gaan we voor een korte rondwandeling naar het dorpje Muara Muntai waar we de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking kunnen zien. De lokale markt is langs de hoofdweg, die met zogenaamd ‘ijzerhout’ is verstevigd om te beschermen tijdens het regenseizoen. Hierna gaan we aan boord van een gemotoriseerde kano voor een tocht over het Jempang meer. We komen dan langs het vissersdorp Jantur. Als de waterstand niet te laag is zullen we verder die rivier Ohong opvaren. We komen dan door het vissersdorp Ohong. De huizen zijn gebouwd om te drijven op het water zodat ze met de waterstand mee gaan. Onderweg naar Mancong kunt u ijsvogels zien, langstaart makaken, de visarend en neusapen. De neusaap is de enige soort in het geslacht neusapen, uit de wouden van Borneo. Het meest opvallende kenmerk van de soort is de grote uitstekende neus van het mannetje.

Wanneer we in Mancong aankomen bezoeken we het Grote Longhouse van de Dayak Banuaq stam en de Totem paal. We varen verder de rivier af naar Tanjung. Bij aankomstin Tanjung Isuy kunt u inchecken bij het Dayak Longhouse voor uw overnachting. In de avond zal er een welkomst ceremony worden gehouden door het hoofd van de Dayak stam om u welkom te heten. Diner en overnachting is in het Dayak Longhouse.

Dag 3: Tanjung Isuy – Muara Muntai – Minta – Muara Pahu - Melak  (O/L/D)

In de morgen heeft u ontbijt in het Longhouse waarna u kunt uitchecken en aan boord gaat van de gemotoriseerde kano voor de reis terug naar Muara Muntai. Hier gaat u weer aan boord van de houseboot. We varen de Mahakam rivier op naar het dorp Minta. Hier zult u zien hoe de lokale bevolking palmsuiker maakt. Vervolgens gaan we naar Muara Pahu. Langs de rivier kunt u wilde dieren tegenkomen zoals de zoetwater dolfijnen en zwarte apen in de middag. In de avond komen we aan in Melak. De boot stopt hier voor de overnachting en de maaltijd wordt klaargemaakt.

Dag 4: Melak – Kersik Luway – Eheng – Tenggarong (O/L/D)

Na het ontbijt kunt u de lokale markt verkennen, daarna rijden we met de auto ongeveer 45 minuten naar Kersik luway voor een bezoek aan het ‘Zwarte Orchideën bos’. We rijden door naar Eheng voor een bezoek aan een oud Dayak Longhouse, de typische bouwstijl van de Dayak stam. De bewoners van het dorp leven nog steeds bij elkaar. We keren via dezelfde weg terug naar de boot. Na aankomst in Melak varen we terug naar Tenggarong. Lunch, diner en overnachting zijn op de boot.

Dag 5: Tenggarong - Balikpapan (O/L/-)

Vanmorgen brengen we na het ontbijt een bezoek aan het museum Mularwarman, wat vroeger het paleis was van het koninkrijk Kutai Kartanegare. Hier kunt u de collecties van de sultan zien en de koninklijke begraafplaats van de familie van de sultan. We gaan weer aan boord van de boot verder stroomafwaarts naar Loa Janan. Na de lunch is er de transfer naar de luchthaven van Balikpapan voor het vervolg van uw reis. 

Inclusief:
 • Alle vervoer en transfers zoals omschreven in het programma, op basis van privé vervoer. (standaard Engelstalig, (andere talen op aanvraag).
 • Maaltijden tijdens de tocht zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Accommodaties zoals omschreven in het programma, gebaseerd op tweepersoons kamers (hotel, longhouse, tenten).
 • Culturele optredens en activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 18391
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Borneo Kalimantan
Gebied Kalimantan - Borneo
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Borneo Kalimantan: Mahakam rivier safari met overnachting in Longhouse- 5 dagen - 4 nachten
Uw waardering