Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie –Papua – rondreis Papua met Raja Ampat 23 dagen – 22 nachten

Tour-code
19438
€ 3.018,49
Vertrekdatum Papua
Reisschema: Biak – Padaido eiland – Jayapura – Wamena – Baliem Vallei - Napua Heuvels – Wamena – Jayapura – Sentani – Manokwari – Mansinam eiland – Kwau – Mankokwari.
Verlenging: Sorong – Waisai Raja Ampat – Palau Mansuar (Kri) – Waisai – Sorong.

Deze rondreis Papua brengt u over een groot gedeelte van Papua. De reis begint in Biak. Biak is een koraal eiland gelegen in de Cendrawasih Baai aan de noordelijke kust van Papua. Het heeft een fascinerende combinatie van historie en een natuurlijke pracht met watervallen, verlaten stranden en tropische eilandgezichten, maar ook een rijke historie uit WO II.
Een bezoek aan de Baliem vallie laat u kennis maken met de imposante bergen, maar ook met cultuur en de Dani en Lani stammen. De stad Jayapura stond in het verleden bekend onder de naam “Hollandia”. De stad kijkt uit over de Pacific Ocean en heeft een fascinerende historie.
De reis gaat verder naar Manokwari waar u het ‘heilige’ eiland kunt bezoeken waar in 1855 het Christendom voor het eerst werd geïntroduceerd. Het Arfak gebergte is een gebied dat bekend staat om de vele soorten paradijsvogels.

Vanaf Manokwari kunt u er voor kiezen om deze reis te beëindigen of door te reizen naar het paradijselijk Raja Ampat. In Raja Ampat is het wereldrecord van 374  verschillende soorten vissen geteld in één enkele tank duik. Raja Ampat herbergt 75% van alle in de wereld bekende koraalsoorten en ligt in het hart van de zogenaamde ‘Koraal Driehoek’.

Dag 1: Biak – vrij te besteden (-/-/-)

Na aankomst op Biak wordt u naar uw hotel gebracht. U zult verblijven in het oude Nederlandse KLM hotel, gebouwd in de jaren 50. Het KLM hotel was een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Nederlandse gemeenschap in deze tijd. Veel van het oude hotel is nog in originele staat zoals de entree, het restaurant en sommige kamers.
Geniet van uw vrije dag bij het tropische zwembad met uitzicht over de oceaan of maak een wandelingetje in de omgeving. De straten zijn mooi en vredig. Biak staat tegenwoordig bekend als één van de schoonste eilanden van heel Indonesië.

Accommodatie: Asana Biak – Superior Garden kamer.

Dag 2 : Biak – historische tour – Japanse grot en museum – houtsnijwerk – verlaten stranden (O/-/-)

De slag van Biak vond plaats in 1944 tussen de ‘Verenigde Staten’ en het Japanse leger gedurende de Nieuw Guinea campagne tijdens WO II. Rond 10.000 Japanners en 500 Amerikanen verloren het leven op dit eiland. We zullen één van de vele grotten bezoeken waar de Japanse troepen zich schuilhielden tijdens de oorlog. Een collectie overblijfselen is te zien in een klein museum bij de Japanse Grot.
Hierna gaan we naar een kleine houtsnijwerk-workshop waar het traditionele houtsnijden kunnen zien. De lokale inwoners maken hier prachtige muziekinstrumenten. Als er genoeg tijd is kunt u één van de watervallen van Biak bezoeken voordat we de dag afsluiten bij de prachtige en verlaten stranden waar u kunt relaxen en de dag kunt wegzwemmen.

Accommodatie: Asana Biak – Superior Garden kamer.

Dag 3: Padaido eilanden - snorkeltocht  (O/L/-)

We rijden naar Bosnik waar we met een lokale boot zullen vertrekken naar de eilanden Owi en Rurbas van de Padaido eilandengroep.
Ontdek de magische onderwaterwereld en geniet van de witte zandstranden met wuivende palmbomen. Op het strand krijgt u de lunch als picnic. U kunt op ontdekkingstocht op het eiland Owi om een oude landingsbaan te zien van de alliantie die tegen de Japanners vocht in de tweede wereldoorlog. Ondanks dat enkel bomen de plek overgroeien is de landingsbaan nog in perfecte staat.
Aan het einde van de dag wordt u vanaf dit paradijsje terug gebracht naar het hotel.

Accommodatie: Asana Biak – Superior Garden kamer.

Dag 4: Transfer naar luchthaven – Jayapura (O/-/-)

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Jayapura. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Accommodatie: Swissbel Jayapura – Superior kamer.

Dag 5: Jayapura - Wamena – stadstocht, lokale markt en koffie plantage (O/-/-)

U wordt van het hotel naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Wamena.

Na aankomst op de luchthaven van Wemena wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. De stad Wamena ligt op ongeveer 1800 meter hoogte, waardoor een aangename temperatuur heerst. Later in de middag zult u een stadstocht maken. U kunt er voor kiezen deze toch met een traditionele Becak te maken, of met de auto. De traditionele Becak is vanuit Indonesië ook in Wamena geïntroduceerd. Gespierde Papua mannen vervoeren u naar lokale markten in de stad, een koffie plantage en de eerste traditionele dorpen.

Accommodatie: Baliem Pilamo – Grand Deluxe kamer.

Dag 6: Napua Heuvels – kleine waterval en traditionel dorpen (O/-/-)

Vandaag brengen we een bezoek aan de Napua Heuvels waar u van prachtige uitzichten kunt geniet over de uitgestrekte Baliem Vallei. Vanaf dit punt kunt u er voor kiezen om een korte trekking te maken bergafwaarts. We bezoeken een kleine waterval en na de lunch gaan we door naar de traditionele dorpjes Suroba en Dugun. De dropen liggen op een vorstelijke locatie met uitzichten die u brengen naar de hooglanden van Papua. In de dorpen zult u kennismaken met de vriendelijke en fascinerende bevolking van de Dani stammen.

Accommodatie: Baliem Pilamo – Grand Deluxe kamer.

Dag 7: Trekking Zuidelijk Baliem (O/L/D)

Vandaag vertrekken we naar Zuidelijk Baliem. Dit gebied heeft prachtige uitzichten en is omgeven door mooie bergen. Over de hangende brug steken we de ruige Baliem rivier over en komen langs de tuinen van de lokale bewoners met diverse begroeiingen. De tuinen zijn soms gebouwd op steile heuvels. Tijdens de tocht heeft u de mogelijkheid de vriendelijke lokale inwoners te ontmoeten. De mensen zijn vaak onderweg om hun oogst naar de markten te brengen in de stad Wamena. Er zijn geen wegen en omdat sommigen van dorpen komen ver van Wamena moeten ze soms meerdere dagen lopen om in Wamena te komen. Het is indrukwekkend om te zien hoe sterk deze kleine mensen zijn. Om deze tocht te maken moet u een goede conditie hebben.

Accommodatie: Lokaal huis, eenvoudige accommodatie.

Dag 8: Einde Baliem vallei – terugreis naar Wamena.(O/L/-)

We zullen wandelen en rondtrekken door het prachtige land van de Dani stammen. Aan het einde van de dag komen we aan het einde van dit jungle avontuur. Per auto gaan we terug maar Wamena waar we in de late middag zullen aankomen.

Accommodatie: Baliem Pilamo – Grand Deluxe kamer.

 Dag 9: Mummy, Dani rituelen en brandstenen (O/-/-)

Vandaag is een dag vol cultuur. In Jiwika, een typisch Dani-dorp, zie u een goed bewaarde 250-jaar oude mummie die de trots van het dorp is. Hij was een vooraanstaand krijger van deze stam en zeer gerespecteerd man. In een naburig dorp kunt u getuige zijn van de prachtige tradities van de spektakel gevechten het befaamde varkensfeest van de Dani stammen. Voordat de bevolking van de Baliem Vallei in contact kwam met de buitenwereld moesten ze vaak hun gebied verdedigen tegen de bewoners van andere dorpen. Het is interessant om te zien hoe men zich voorbereidde bij zulke oorlogen. Vandaag zullen we hun oorlogsdansen- en rituelen zien met prachtige lokale kleding. Ook zullen we andere culturele rituelen zien die ook tegenwoordig nog worden toegepast bij belangrijke gebeurtenissen zoals huwelijken of religieuze feesten. Het ‘varkensfeest’ wordt “Barapen” genoemd. Het is een traditionele manier om voedsel te bereiden door gebruik te maken hete stenen in een kuil in de grond. Het vlees en de groenten blijven hier totdat het gegaard is. Een erg smakelijke maaltijd, die u kunt proberen als u wilt.

Accommodatie: Baliem Pilamo – Grand Deluxe kamer.

Dag 10: Wamena – Jayapura (O/-/-)

Vandaag is vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor de vlucht naar Jayapura. Bij aankomst in Jayapura wordt u naar uw hotel gebracht.

Accommodatie: Grand Allison – Deluxe kamer.

Dag 11 : Jayapura – Sentani tocht – boot naar Asei - Jayapura (O/-/-)

We maken vandaag een tocht in het gebied van Sentani en het tropische Sentani meer, wat door de lokale inwoners wordt beschouwd als de oorsprong van regenbogen. We gaan naar het MacArthur monument om te genieten de adembenemende uitzichten over het meer. Het monument is een eerbetoon aan de Amerikaanse generaal die naar Papua kwam om het Japanse leger te verdrijven tijdens de tweede wereldoorlog. Er wordt gezegd dat MacArthur geïnspireerd was door de machtige uitzichten om zo de beroemde ‘eilandhoppen’- strategie te gebruiken tegen de Japanse strijdkrachten.
Hierna gaat de tocht per speedboot verder naar het kleine eiland Asei.  Hier zullen we kennis maken met de traditionele en historische levensstijl van de vissersstammen van Sentani. We zien de unieke schilderingen op boomschors, de typerende lokale kunst op het eiland.
Aan het einde van de dag stoppen we bij het museum waar u een mooie collectie kunt zien van kuntvoorwerpen uit Papua.

Accommodatie: Grand Allison – Deluxe kamer.

Dag 12: Jayapura - Manokwari (O/-/-)

Vanuit uw hotel wordt nu naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Manokwari. Manokwari is de hoofdstad van de provincie West Papua, gelegen in de ‘vogelkop’ van het eiland Nieuw Guinea. In Manokwari zult u verblijven in een goed hotel met uitzicht op het bekende eiland Mansinam. Dit is bekend als het ‘heilig eiland’ omdat hier in 1855 voor het eerst het christendom werd geïntroduceerd door twee Duitse missionarissen.

Optionele tour: stadstocht - traditionele markten en Mansinam eiland

Een stadstocht rond Manokwari zal u naar het eiland Mansinam brengen, wat slechts een korte boottocht is vanaf de stad. U zult een bezoek brengen aan de traditionele markt waar vele Paoua vrouwen hun thuis gekweekte groeten en fruit verkopen, waaronder de bekende betelnoot. Het kauwen op de betelnoot is een onderdeel van de traditionele Papua cultuur. U zult dit snel herkennen aan de rood gekleurde lippen en tanden van de lokale mannen en vrouwen.

Accommodatie: Mansinam Beach hotel – Zeezicht (dubbel bed)

Dag 13: Arfak gebergte – jungle- en vogel ontdekkingen (O/L/D)

In de morgen vertrekt u met 4x4 jeeps naar het ruige bergachtige gebied van de Arfak bergen. We rijden over langs de bergranden waar de mist die opkomt uit de jungle maar al te vaak de valleien onder ons zal bedekken. We passeren traditionele dorpjes met de typische ‘miljoenpoot’ of ‘duizendpoot-stijl’ huizen.
We zullen in de jungle lodge verblijven, een perfecte uitvalsbasis voor verder onderzoekingstochten door het dichte regenwoud waardoor we worden omgeven. De jungle lodge heeft een prachtige bloemrijke omgeving is ligt op korte afstand van de plaatsen waar diverse inheemse vogelsoorten voorkomen. De vogelkop prieelvogel en de vele prachtige soorten paradijsvogels, waarvan de meeste soorten op Nieuw Guinea voorkomen. Het is goed wat warme kleding mee te brengen, want in de avond kan het flink afkoelen in de bergen.

Accommodatie: Jungle Lodge Kwau – twin room, ensuite badkamer.

Dag 14: Arfak gebergte – Prieelvogels en paradijsvogels (O/L/D)

Vroeg in de morgen zullen we bij zonsopkomst een bezoek brengen aan het speelveld van de Vogelkop Prieelvogels. Deze vogel, alledaags in al zijn kleuren, is uniek van bouw. Om ze te zien zullen we ons verschuilen in een vogelspotters hut. Van hier uit kunnen we zien hoe de prieelvogel heel selectief dingen verzamelt om het kegelvormige nest te versieren, zorgvuldig gerangschikt op vorm en kleur. Deze ‘Burung Pintar’, (slimme vogel in de lokale taal) doet zijn naam werkelijk eer aan. Het vrouwtje dat klaar is om te paren kiest welke prieelvogel haar het meest aanstaat; meestal is dit de grootste en met de mooiste nest versieringen. Prieelvogels zijn werkelijk goede architecten.
In de middag gaan we op zoek naar de Geelkraagparadijsvogel. Het is ongeveer 1,5 uur lopen naar het gebied waar ze zich schuil houden. Het mannetje van de Geelkraagparadijsvogel heeft gele vleugels, een groene borst en blauwe pootjes. Met zijn ingewikkeld gevormde verenbos is het net zo uniek als mannetjes van andere soorten paradijsvogels.

Accommodatie: Jungle Lodge Kwau – twin room, ensuite badkamer.

Dag 15: Arfak gebergte – Vogeltocht – Jeep terug naar Manukwari (O/-/-)

Na zonsopkomst gaan we op zoek naar de Arfakparotia, die ook behoort tot de groep paradijsvogels. Het mannetje van de Arfakparotia is een fantastische danser! Hij laat een ballerina- achtige dans zien met zijn verentooi als een rok tentoongesteld. Tijdens deze grappige en spectaculaire dans maakt hij snelle bewegingen met zijn hoofd alsof hij te veel gedronken heeft. Hij heeft hoofd-lijnen achter elk oog en verder een zwarte verentooi. Het vrouwtje dat gecharmeerd is van zijn bewegingen zal hem uitkiezen om te paren.
Als u wilt kunt u een demonstratie zien hoe de traditionele Papua pijl en boog gebruikt werken. U kunt zelf ook een schot wagen als u wilt. Later in de middag rijden we terug naar Manukwari. U zult verblijven in een hotel met prachtige uitzichten vanuit het zwembad naar de Arfak bergen en de Stille Oceaan.

Accommodatie: Aston Niu – tuinzicht kamer.

Dag 16: Manokwari – Sorong (O/-/-)

U heeft vrij te besteden todat u wordt opgehaald voor uw vlucht huis of naar naar Sorong.

Einde route; mogelijk extensie naar Raja Ampat

Indien u er voor kiest naar Raja Ampat te gaan volgt onderstaand programma:

Na aankomst in Sorong wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

Accommodatie: Marina Mamberamo – Superior kamer (1) of Swiss bel – Superior kamer (2).

Dag 17: Sorong – Raja Ampat – Waisai – Kri eiland (O/-/D)

Onze chauffeur haalt u op bij de lobby van het hotel en brengt u naar de haven. Daar neemt u de openbare veerboot naar Waisai, de hoofdstad van Raja Ampat. De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Wanneer u aankomt in de haven van Waisai wordt u opgehaald en gaat u verder met een lokale boot naar uw homestay.

Accommodatie: Yenkoranu homestay – VIP kamer, ensuite badkamer.(1) of Papua Paradise – Superior bungalow.(2)

Dag 18 tot 21: Kri eiland – vrij te besteden: (O/L/D)

De homestay Yenkoranu is gelegen op een wit zandstrand aan de noordelijk kust van het eiland Kri (ook bekend onder de naam Palau Mansuar Kecil). Yenkoranu heeft een groot eigen rif en goede snorkel- en duikmogelijkheden zijn beschikbaar. Bij laag water kunt u kilometers wandelen langs de stranden van het eiland Kri. Het is zelfs mogelijk om te over de zandbanken te lopen naar het eiland Palau Ransiwor en het dorp Yenbuba op het eiland Mansuar.

Accommodatie: Yenkoranu homestay – VIP kamer, ensuite badkamer.(1) of Papua Paradise – Superior bungalow.(2)

 

Dag 22 Kri eiland – Waisai - Sorong: (O/-/-)

Met een lokale speedboot gaat u terug naar Waisai. Hier vervolgt u de weg naar Sorong met de openbare veerboot. In Sorong wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Accommodatie: De Luxio – Deluxe kamer.(1) of Papua Paradise (2).

Noot:  Wanneer u kiest voor de luxere variant optie 2 vaart u vanaf de haven direct naar het resort bij aankomst en vertrek.

Dag 23: (O/-/-)

Vandaag heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde tweepersoonskamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Auto met gids in Biak dag 2..
 • Snorkeltocht Owi en Rurbas
 • Vervoer hotel – luchthaven Baik.
 • Vervoer luchthaven Jayapura – Swiss Bel Hotel.
 • Auto met chauffeur Wamena 3 dagen.
 • Gids Wamena 5 dagen.
 • Vervoer van en naar Baliem trekking 2 dagen.
 • Donatie traditionele dorpen Wamena.
 • Donatie Mummy.
 • Mock Oorlog-en varkenfeest.
 • Vervoer hotel – luchthaven Wamena.
 • Vervoer luchthaven Jayapura – Grand Allison.
 • Auto Sentani tocht.
 • Gids Sentani tocht in Jayapura.
 • Donatie Mc. Arthur.
 • Lokale boot naa Asei eiland – Sentani.
 • Vervoer Grand Allison – luchthaven Jayapura.
 • Vervoer luchthaven Manokwari – hotel.
 • Jeep Manokwari – Kwau Afak berg – Maonkwari.
 • Gids Kwau 3 dagen.
 • Werkers Kwau.
 • Toeristenbelasting / donatie Kwau.
 • Vervoer Aston Niu – luchthaven Manokwari.
 • Travel permit Surat Jalan.
Inclusief op Raja Ampat:
 • Vervoer luchhaven Sorong naar het hotel.
 • Vervoer hotel naar de haven.van Sorong.
 • Fast Ferry retour Sorong Waisai – Sorong (homestay).
 • Openbare speedboot retour Waisia – Kri eiland (homestay)
 • Boot Sorong – resort – Sorong.
 • Vervoer haven Sorong naar het hotel.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten tenzij uitdrukkelijk vermeld - luchthavenbelastingen.
 • Vroege check in bij Asana Biak bij aankomst.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Persoonlijke porters.
 • Toegangsbewijs Raja Ampat (ca. € 65,-- voor een jaarkaart)
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Overige voorwaarden:
 • De jungle lodge Kwau heeft slechts 3 kamers, allemaal met aparte bedden en badkamers lokale standaard met simpel westers toilet.
 • Mansinam Beach hotel, kamers met zeezicht hebben met dubbel bed.
 • Het lokale huis gedurende de trekking in Baliem heeft geen matras. U dient uw eigen slaapmat / slaapzak mee te nemen. Soms kunnen we matrassen regelen op de vloer. Laat u ons aub vooraf weten als u dit wilt.
 • Eénpersoonstoeslag geldt voor: Asana Biak – Swiss Bel – Baliem Pilamo – Grand Allison – Mansinam Beach – Aston Niu.
 • Openbare speedboot van Sorong naar Papua Paradise vaart dagelijks.
Meer informatie
tourcode 19438
Thema Diversen, combinatie tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie –Papua – rondreis Papua met Raja Ampat 23 dagen – 22 nachten
Uw waardering