Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Papua Indonesie: Culturele Baliem Vallei - 5 dagen – 4 nachten

Vertrekdatum Papua
Reisschema: Wamena – Napua heuvels – Baliem Vallei – Suroba en Dugun – Jiwika – Baliem Vallei – Wamena.

Gedurende deze culturele tocht reist u naar het hart van Papua, het prachtige oostelijk deel van Indonesië Tijdens de rondreis zult u de uitgestrekte Baliem vallei ontdekken, omringd door imposante bergen. Het is werkelijk verbluffend om te zien hoe de stammen tot aan heden nog leven volgens hun eigen traditionele manier. Het is alsof u door het stenen tijdperk reist.

Op deze korte culturele rondreis in Papua zult u door de fascinerende Baliem Vallei reizen, die werd ontdekt in 1938 en tegenwoordig nog steeds wordt bewoond door de traditionele Dani en Lani stammen. De vallei is gelegen in het hart van de indrukwekkende grote bergruggen in het Jayawijaya regentschap in centraal Papua.

Dag 1: Wamena – stadstocht, lokale markt en koffie plantage (-/-/-)

Na aankomst op de luchthaven van Wemena wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. De stad Wamena ligt op ongeveer 1800 meter hoogte, waardoor een aangename temperatuur heerst. Later in de middag zult u een stadstocht maken. U kunt er voor kiezen deze toch met een traditionele Becak te maken, of met de auto. De traditionele Becak is vanuit Indonesië ook in Wamena geïntroduceerd. Gespierde Papua mannen vervoeren u naar lokale markten in de stad, een koffie plantage en de eerste traditionele dorpen.
De overnachting is in Baliem Pilamo – Grand Deluxe.

Dag 2: Napua Heuvels – kleine waterval en traditionel dorpen (O/-/-)

Vandaag brengen we een bezoek aan de Napua Heuvels waar u van prachtige uitzichten kunt geniet over de uitgestrekte Baliem Vallei. Vanaf dit punt kunt u er voor kiezen om een korte trekking te maken bergafwaarts. We bezoeken een kleine waterval en na de lunch gaan we door naar de traditionele dorpjes Suroba en Dugun. De dropen liggen op een vorstelijke locatie met uitzichten die u brengen naar de hooglanden van Papua. In de dorpen zult u kennismaken met de vriendelijke en fascinerende bevolking van de Dani stammen.
De overnachting is in Baliem Pilamo – Grand Deluxe.

Dag 3: Mummy, Dani rituelen en brandstenen (O/-/-)

Vandaag is een dag vol cultuur. In Jiwika, een typisch Dani-dorp, zie u een goed bewaarde 250-jaar oude mummie die de trots van het dorp is. Hij was een vooraanstaand krijger van deze stam en zeer gerespecteerd man. In een naburig dorp kunt u getuige zijn van de prachtige tradities van de spektakel gevechten het befaamde varkensfeest van de Dani stammen. Voordat de bevolking van de Baliem Vallei in contact kwam met de buitenwereld moesten ze vaak hun gebied verdedigen tegen de bewoners van andere dorpen. Het is interessant om te zien hoe men zich voorbereidde bij zulke oorlogen. Vandaag zullen we hun oorlogsdansen- en rituelen zien met prachtige lokale kleding. Ook zullen we andere culturele rituelen zien die ook tegenwoordig nog worden toegepast bij belangrijke gebeurtenissen zoals huwelijken of religieuze feesten. Het ‘varkensfeest’ wordt “Barapen” genoemd. Het is een traditionele manier om voedsel te bereiden door gebruik te maken hete stenen in een kuil in de grond. Het vlees en de groenten blijven hier totdat het gegaard is. Een erg smakelijke maaltijd, die u kunt proberen als u wilt.
De overnachting is in Baliem Pilamo – Grand Deluxe.

Dag 4: Trekking Zuidelijk Baliem (O/L/-)

Vandaag vertrekken we naar Zuidelijk Baliem. Dit gebied heeft prachtige uitzichten en is omgeven door mooie bergen. Over de hangende brug steken we de ruige Baliem rivier over en komen langs de tuinen van de lokale bewoners met diverse begroeiingen. De tuinen zijn soms gebouwd op steile heuvels. Tijdens de tocht heeft u de mogelijkheid de vriendelijke lokale inwoners te ontmoeten. De mensen zijn vaak onderweg om hun oogst naar de markten te brengen in de stad Wamena. Er zijn geen wegen en omdat sommigen van dorpen komen ver van Wamena moeten ze soms meerdere dagen lopen om in Wamena te komen. Het is indrukwekkend om te zien hoe sterk deze kleine mensen zijn. Deze dag is een prachtige afsluiting van uw tijd in de Balliem Vallei.
De overnachting is in Baliem Pilamo – Grand Deluxe.

Dag 5: Transfer naar de luchthaven - Wamena (O/-/-)

Vandaag zult u worden teruggebracht naar de luchthaven of uw volgende bestemming.

Einde van het programma.
Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share).
 • Ontbijt dagelijks in het hotel zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Privé vervoer per auto, met Engels sprekende gids.
 • Stadstocht.
 • Oorlogsdansen- en rituelen en vakensfeest bij de Dani stammen.
 • Donatie mummie en lokale dorpen.
 • Travel Permit.
Exclusief:
 • Internationale en lokale vluchten en luchthaven belastingen.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d,
 • Het maken van foto’s van lokale bevolking.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 19422
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Papua Indonesie: Culturele Baliem Vallei - 5 dagen – 4 nachten
Uw waardering