Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua Biak, historisch paradijs 4 dagen – 3 nachten

Vertrekdatum Papua
Reisschema: Biak – Padaido eilanden – Biak.

Het eiland Biak, met de gelijknamige hoofdstad, is een koraal eiland gelegen in de Cendrawasih Baai aan de noordelijke kust van Papua. Het heeft een fascinerende combinatie van historie en een natuurlijke pracht met watervallen, verlaten stranden en tropische eilandgezichten.

U zult historische plaatsen bezoek op Biak die de fascinerende verhalen van WO II verhullen. Tegenwoordig kent Biak een relaxte en vriendelijke omgeving. Op Biak zult u de Papua Pacific- eiland levensstijl ervaren die uniek is in zijn soort.

Deze tocht is een bijzondere combinatie van historie en paradijs.

Dag 1: Biak – vrij te besteden (-/-/-)

Na aankomst op Biak wordt u naar uw hotel gebracht. U zult verblijven in het oude Nederlandse KLM hotel, gebouwd in de jaren 50. Het KLM hotel was een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Nederlandse gemeenschap in deze tijd. Veel van het oude hotel is nog in originele staat zoals de entree, het restaurant en sommige kamers.
Geniet van uw vrije dag bij het tropische zwembad met uitzicht over de oceaan of maak een wandelingetje in de omgeving. De straten zijn mooi en vredig. Biak staat tegenwoordig bekend als één van de schoonste eilanden van heel Indonesië.

Accommodatie: Asana Biak – Superior tuinzicht.

Dag 2 : Biak – historische tour – Japanse grot en museum – houtsnijwerk – verlaten stranden (O/-/-)

De slag van Biak vond plaats in 1944 tussen de ‘Verenigde Staten’ en het Japanse leger gedurende de Nieuw Guinea campagne tijdens WO II. Rond 10.000 Japanners en 500 Amerikanen verloren het leven op dit eiland. We zullen één van de vele grotten bezoeken waar de Japanse troepen zich schuilhielden tijdens de oorlog. Een collectie overblijfselen is te zien in een klein museum bij de Japanse Grot.
Hierna gaan we naar een kleine houtsnijwerk-workshop waar het traditionele houtsnijden kunnen zien. De lokale inwoners maken hier prachtige muziekinstrumenten. Als er genoeg tijd is kunt u één van de watervallen van Biak bezoeken voordat we de dag afsluiten bij de prachtige en verlaten stranden waar u kunt relaxen en de dag kunt wegzwemmen.

Accommodatie: Asana Biak – Superior tuinzicht.

Dag 3: Padaido eilanden - snorkeltocht  (O/L/-)

We rijden naar Bosnik waar we met een lokale boot zullen vertrekken naar de eilanden Owi en Rurbas van de Padaido eilandengroep.
Ontdek de magische onderwaterwereld en geniet van de witte zandstranden met wuivende palmbomen. Op het strand krijgt u de lunch als picnic. U kunt op ontdekkingstocht op het eiland Owi om een oude landingsbaan te zien van de alliantie die tegen de Japanners vocht in de tweede wereldoorlog. Ondanks dat enkel bomen de plek overgroeien is de landingsbaan nog in perfecte staat.
Aan het einde van de dag wordt u vanaf dit paradijsje terug gebracht naar het hotel.

Accommodatie: Asana Biak – Superior tuinzicht.

Dag 4: Transfer naar luchthaven (O/-/-)

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Transfer van en naar de luchthaven.
 • Auto met gids op dag 2 en 3.
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Snorkel uitrusting.
 • Mogelijke toegangsgelden
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Exclusief:
 
Opmerkingen:
Meer informatie
tourcode 19433
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie – Papua Biak, historisch paradijs 4 dagen – 3 nachten
Uw waardering