Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie –Papua Arfak gebergte Wildleven trekking 6 dagen – 5 nachten

Vertrekdatum Papua
Reisschema: Manukwari – Mansinam heilig eiland - Mupi Beach – Mupi berg – trekking – Mupi Beach - Manokwari.

Dit gedeelte van het Arfak gebergte in Papua is nog onaangeroerd door de moderne tijd en daardoor puur en bijzonder op zichzelf. Slechts één klein dorpje ligt hoor in de imposante bergen. De omgeving van het dorp herbergt een grote verscheidenheid aan wildleven, uniek in de wereld. Het gebied totaal nog niet ontwikkeld dus zijn er geen wegen die naar dit deel van het Arfak gebergte leiden. Daarom is een uitdagende en ontroerende wandeltocht de enige manier om naar het basiskamp in het Arfak gebergte te komen. U moet een goede lichamelijke conditie hebben voor deze tocht.

Wanneer u een avonturier bent en passie heeft voor natuur-en wildlevenexpedities, dan is deze uitdagende tocht in het Arfak gebergte van Papua ideaal voor u. U zult de wonderbaarlijke wereld van het wildleven ontdekken die is verstop in de dichte jungle van Papua, inclusief diverse soorten Paradijsvogels en Boom kangoeroes.

Dag 1: Manokwari en Mansinam eiland (-/-/-)

Onze chauffeur haalt u op van de luchthaven in Manokwari en brengt u naar uw hotel. Indien nodig kunnen persoonlijke voorraden makkelijk in Manokwari worden gekocht want het is een middelgrote stad met goede faciliteiten. Water zullen we tijden de trekking koken uit een nabijgelegen bron. Als u wilt kunt u zelf uw waterfilter meenemen voor uw eigen gezondheid en voor de zekerheid. Waterfilters kunnen in Papua niet worden gekocht.

In de middag kunt u het eiland Mansinam bezoeken. Mansinam staat bekend als het ‘heilige eiland’. Het eiland is voor de meeste inwoners van Papua belangrijk omdat hier voor het eerst het Christendom was geïntroduceerd in 1855 door twee Duitse missionarissen, Ottow en Geisler. Sindsdien is het Christelijk geloof over heel Papua verspreid.
Een ander interessant feit is dat de Britse naturalist en bioloog Alfred Russel Wallace in zijn dagboek van 1853 schrijft dat hij de twee missionarissen heeft ontmoet. Op dat moment was Wallace bezig met een onderzoeks expeditie langs de kusten van Nieuw Guinea. Tijdens deze expeditie bezocht hij ook het Arfak gebergte en observeerde het speelveld van de jungle. Het verhaal van deze drie mannen komt tot leven wanneer u het eiland Mansinam bezoekt. Op de heuveltop van Mansinam staat een groot beeld van Jezus Christus en van die plek heeft u een prachtig uitzicht over de prachtige bergen.

Accommodatie: Mansinam Beach Hotel – Zeezicht kamer.

Dag 2 : Trekking Mupi berg  (O/L/D)

Uw gids naar Arfak haalt u op bij het hotel. U vertrekt vroeg, de ophaaltijd is 4.30 in de morgen. We rijden ongeveer een uur over een goede kustweg langs de bergen en de dichte jungel van Arfak. Het dorp bij het Mupi strand is het startpunt van onze trekking en daar zullen we de porters ontmoeten. Zij zullen het eten dragen. Wanneer u een persoonlijke porter wenst voor uw persoonlijke tas, dan moet u dat van te voren aan ons doorgeven.

De trekking: De trekking start om 6.00 uur in de morgen. Het eerste half uur is gemakkelijk. We lopen over vlak terrein naar de voet van de berg. Daarna zullen we 1,5 uur klimmen over steile omstandigheden om de top van de berg Mupi te bereiken. Gedurende de 1,5 uur daarna wordt het terrein weer vlakker met wat lichte beklimmingen, waarna de afdaling begint totdat we de Mupi rivier bereiken. Bij de Mupi rivier hebben we een korte pauze en kunt u zich verfrissen met het koele water van de de rivier.
Het volgende uur vanaf de Mupi rivier is hoofdzakelijk vlak met aan het einde een steile afdaling waar we de rivier opnieuw tegenkomen. De lunch zullen we langs de rivier Mupi hebben. U heeft de mogelijkheid naar een prachtige waterval te lopen, ongeveer 20 minuten verder. Vanaf de waterval is het een ruige en steile beklimming van ongeveer 2 uur naar de uiteindelijke bestemming: het dorp op de Mupi Berg – Mupi Mountain Village – op 1350 meter boven zeeniveau. Hier komen we aan het einde van de dag aan.

Accommodatie: lokaal huis – gezamenlijke badkamer buiten.

Dag 3 en 4: Paradijsvogels en meer! (O/L/D)

De komende dagen zult u het speelveld van de jungle ontdekken. De dorpelingen zijn mensen van de jungle en met behulp van hun kennis zullen we een grote verscheidenheid kunnen zien van de dieren die specifiek zijn voor Papua. De moeilijkheidsgraad van de paden naar de beste spottersplaatsen voor de vogels varieert van gemiddeld tot uitdagend. Elke dag zult u de hele dag een onderzoekingstocht in de jungle hebben. De dragers brengen de lunch mee in de vorm van een picknick hebben zodat u niet steeds naar het basiskamp terug hoeft te gaan.

Paradijsvogels en meer:

 • Prachtige spottersplaatsen voor Paradijsvogels: 5 minuten lopen van het dorp.
 • Arfakparotia, inheemse paradijsvogel: 1,5 uur lopen van het dorp.
 • Kleine Paradijsvogel paringsdans: 30 minuten lopen van het dorp.
 • Zwartmaskerprieelvogel: 1,5 uur lopen vanaf het dorp, 30 minuten vanaf de Arfakparotia.
 • Prieelvogels met nesten: 2 uur lopen vanaf het dorp.
 • Bruine en zwarte Sikkelsnavel: bij de plek van de nesten van Prieelvogels.
 • Er wordt gesproken over de Prachtgeweervogel en de Grote kraagparadijsvogel.

Onder goede weersomstandigheden is de kans erg groot dat u de vogels zult zien. De mannetjes komen elke dag naar het nest of hun omgeving waar de ze noodzakelijke voorbereidingen maken om indruk te maken op de vrouwtjes. Paradijsvogels staan bekend om hun prachtige verenkleuren en hun originele paringsdans. De Prieelvogel staat er om bekend dat hij een indrukwekkende architectuur gebruikt bij de bouw van hun complexe nesten.

Een korte samenvatting van andere vogelsoorten die hier zijn gezien:

Vogels:
 • Papoea-jaarvogel
 • Grote geelkuifkaketoe
 • Geelhartpatrijsduif
 • Australische koekoeksduif
 • Gevlekte katvogel
 • Bruine Kalkoen
 • Witbefjufferduif
 • Schlegels jufferduif
 • Dwergfluitvogel
 • Pinons muskaatduif
Boomkangoeroes en buidelratten

De buidelrat is familie van buideldieren. Boomkangoeroes en buidelratten bewonen de bomen in het regenwoud rond het dorp. Buidelratten zijn ’s nachts gezien dicht bij het dorp. Met behulp van de dorpelingen is er een goede kans om ook boomkangoeroes te zien.

Accommodatie; lokaal huis – gezamenlijke badkamer buiten.

Dag 5: Terug naar Manokwari (O/L/-)

Na het ontbijt beginnen we de afdaling vanaf de berg langs dezelfde route. Aan het einde van de middag zullen we aankomen in Manokwari. Een verfrissende douche en een goede nachtrust in uw hotel zijn de beloning na de primitieve omstandigheden in de jungle.

Accommodatie:Aston Niu – garden superior.

Dag 6: Manokwari - luchthaven (O/-/-)

Vandaag heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde tweepersoonskamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Vervoer van en naar de luchthaven.
 • Vervoer van en naar Manokwari naar Mupi beach.
 • Gids gedrurende 4 dagen (basis Engels sprekend).
 • Kok en algemene porters gedurende de trekking.
 • Travel permit.
Exclusief:
 • Internationale en overige binnenlandse vluchten, luchthavenbelastingen.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Persoonlijke slaapzak en slaapmatje.
 • Persoonlijke porters.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
Opmerkingen:
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 19437
Thema Natuur en botanish
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie –Papua Arfak gebergte Wildleven trekking 6 dagen – 5 nachten
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!