Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua Korowai stammen 7 dagen – 6 nachten

Tour-code
19435
€ 2.246,89
Vertrekdatum Papua
Reisschema: Merauke – Kepi – Yaniruma – Janger – Yaniruma – Kepi - Merauke.

De Korowai stammen in West Papua leven in de laatst ontdekte jungles ter wereld, in hoge boomhutten in een zeer afgelegen gebied. Tot 1970 wisten ze niet van het bestaan van een verdere wereld. Tot op de dag van vandaag zijn ze volledig afhankelijk van het oerwoud en ze hebben excellente vaardigheden om te jagen in te vissen.

Op deze tocht gaat u diep het zuidelijke laagland oerwoud in van Indonesisch Nieuw Guinea.

Dag 1: Merauke – vlucht naar Kepi (-/L/D)

Na een vroege aankomstvlucht in Merauke wordt u opgehaald om de reis te vervolgen met een klein vliegtuigje naar Kepi. Deze vlucht vertrekt zo rond 10.00 uur in de morgen (wijzigingen mogelijk). We vliegen hoofdzakelijk over moerasgebieden en over laagland oerwouden en na een vlucht van ongeveer 45 minuten kunnen we het kleine dorpje Kepi onder ons zien liggen.
Na aankomst in Kepi checkin in het hotel. Het is het best beschikbare hotel in de stad. In Kepi zullen we onze laatste voedselvoorraden kopen voor ons avontuur in het Korowai gebied.

Accommodatie: Hotel Avista – Beste kamer.

Dag 2 : Kepi – Yaniruma  (O/L/D)

Heel vroeg in de morgen vertrekken we van Kepi naar Kali Tiga. We gebruiken een kleine speedboot voor maximaal vier personen, wendbaar en licht genoeg om door de uitdagende moerasgebieden en riviertjes te manoeuvreren.
Van Kali Tiga gaan we door naar Senggo. Daar zullen we een korte pauze hebben voor de lunch.
We vervolgen de weg naar Basman. Als het water in de rivier laag staat moeten we in Basman overnachten en de volgende dag door reizen naar Yaniruma. Als het water hoog genoeg is kunnen we deze dag met een kleine lokale boot verder gaan naar Yaniruma en overnachten in één van de lokale boomhuis nederzettingen van de Korowai stammen. In Yaniruma kunt u hoge boomhuizen zien.

De tocht van deze dag is vermoeiend en lang, maar de uitzichten onderweg maken alles goed. Langs de route van Kepi naar Yaniruma kunt u de lokale bevolking bezig zien met hun dagelijkse activiteiten zoals vissen, ook komen we langs exotisch moeras suikerriet.

Accommodatie: Kamp in de Jungle.

Dag 3: Yaniruma / boomhuizen / Basman - Janger (O/L/D)

Van Yaniruma gaan we terug naar Basman en van daar hebben we een trekking van ongeveer 3 uur naar het dorpje Mu. De trektocht is door laagland bossen en moerassig terrein. We bezoeken Janger en hebben de overnachting bij de boomhuizen van de Korowai bevolking. We zullen de stam bezoeken en zodoende meer te weten komen over de levensstijl van de Korowai, die nog er traditioneel leven en volledig afhankelijk zijn van het oerwoud.

Accommodatie: Kamp in de Jungle.

Dag 4: Janger / Korowai leven (O/L/D)

Vandaag brengen we door samen met de Korowai tijdens hun dagelijkse bezigheden in het oerwoud. Eén van de hoogtepunten is om te zien hoe ze op traditionele manier het Sago Palm proces bereiden. Een volle dag om te leren, te participeren en naast en samen met deze bijzondere mensen te leven.

Accommodatie: Kamp in de Jungle.

Dag 5: Janger- Kepi (O/L/D)

Van Janger maken we de trekkingtocht terug naar Basman en daarna direct door naar Kepi. In Kepi zullen we overnachten in hetzelfde hotel.

Accommodatie: Hotel Avista – Beste kamer.

Dag 6: Kepi - Merauke (O/-/-)

Transfer naar de luchthaven Kepi waar u weer met een klein vliegtuigje terugvliegt naar Merauke. Van Merauke heeft u een korte transfer naar uw hotel. U verblijft in een goed westers hotel met goede faciliteiten zodat u uw spullen kunt organiseren na de tochten in de jungle.

Accommodatie: Swiss Bel Hotel – Superior kamer.

Dag 7: Merauke (O/-/-)

Vandaag heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Vlucht Merauke – Kepi – Merauke.
 • Transfers van en naar de luchthavens.
 • Transfer Kepi – haven – Kepi.
 • Afgevaardigde in Merauke.
 • Engels sprekende gids dag 2 tot 6 (5 dagen).
 • Charter retour speedboot Kepi – Senggo – Tizain – Basman.
 • Lokale gids in Korowai 3 dagen.
 • Lokale gidsen, dragers en kok gedurende de trekking.
 • Donaties bij de dorpen.
 • Kok tijdens de jungletochten.
 • Sago bereiding en procedures en lokale activiteiten.
 • Travel permit.
Exclusief:
 • Internationale en overige binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Persoonlijke slaapzak en slaapmatje.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Overige voorwaarden:
 • Tijdens deze reis worden vluchten uitgevoerd door kleine lokale airlines. Deze vallen niet onder de Nederlandse garantiefondsen.
Meer informatie
tourcode 19435
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie – Papua Korowai stammen 7 dagen – 6 nachten
Uw waardering