Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua middellange trekking Baliem vallei 5 dagen – 4 nachten

Tour-code
19429
€ 554,32
Vertrekdatum Papua
Reisschema: Wanema – Kilise – Syokosimo – Yuarima – Hitugi - Ugem – Wanema.

De Baliem vallei met al zijn inwoners werd in 1938 voor het eerst ontdekt en tot op de dag van vandaag bewonen de Dani en Lani stammen deze prachtige vallei. Een middellange trekking van 5 dagen door de zuidelijke Baliem vallei biedt prachtige en interessante trekking routes en geeft u een onvergetelijke ervaring. Voor deze tocht is een goede conditie vereist. Adembenemende uitzichten en geïsoleerde levende stammen maken deze tocht meer dan de moeite waard. Hoewel de mensen tegenwoordig westerse kleding dragen is het fascinerend om te zien hoe weinig hun levenswijze en cultuur is veranderd gedurende de afgelopen decennia.

Omdat er geen wegen zijn tussen de dorpen is trekking de enige manier om in de vallei rond te trekken.
Op deze tour gaat u terug naar de wortels van Papua en zult u de mooiste mensen ontmoeten in hun meest fascinerende en geïsoleerde omgeving.

Dag 1: Wamena - Transfer naar startpunt Trekking – trekking naar Kilise (-/L/D)

Vanuit het hotel in Wamena vertrekt u samen met het team naar het startpunt van de tocht voor de tocht in Baliem (gids, dragers, kok). Tijdens de tocht zal uw kok eenvoudige maar smaakvolle maaltijden bereiden en de dragers zullen alle voedsel en kookgerei dragen. Wanneer u uw eigen porters voor uw persoonlijke bagage wilt, dan kunt u ons dit van tevoren laten weten. Voor uw eigen comfort kunt u het beste u uw eigen slaapzak, slaapmat en klamboe meenemen.

Tijdens de trek zullen we water uit de nabijgelegen bronnen koken om te drinken. Accommodatie tijdens de trek zijn basic.  Soms zal er geen of zeer beperkte elektriciteit beschikbaar zijn, dus neem voldoende batterijen mee voor uw camera of een draagbare oplader. We zullen de nachten doorbrengen in lokale scholen, kerken of huizen van de leraren van de dorpen.

Vandaag lopen we al een tocht maken van ongeveer 4 uur vanaf het startpunt voordat we onze eerste overnachting bereiken.

Accommodatie: Lokale homestay - Gedeelde kamers

Dag 2 - 3: Trekking Zuid-Baliem; (O/L/D)

We zullen elke dag tussen de 5 en 7 uur lopen door prachtige delen van de Baliem vallei. Deze adembenemende tocht zal u adembenemende uitzichten bieden en u heeft de gelegenheid de traditionele stammen van de hooglanden te ontmoeten. Een goede lichamelijke conditie is nodig en u moet geen last van hoogtevrees hebben. De tocht heeft behoorlijke beklimmingen en afdaling, gaat langs hangende bruggen en komt langs de prachtige tuinen van de lokale dorpelingen.

Neem een ​​winddicht jack en wat warme kleding mee, want als we op de heuvels van de berg een pauze hebben, kan de wind behoorlijk hard waaien waardoor je te snel afkoelt. Neem ook een regenjas mee, want er kan altijd regen vallen in deze tropische omgeving. In de avonden kan de temperaturen aanzienlijk dalen, waardoor de nachten aangenaam maar soms fris zijn.

Principe programma indeling (kan wijzigen door weersomstandigheden e.d.)

Dag 2: Trekking Kilise – Syokosimo.

Dag 3: Trekking Syokosimo – Hitugi - Hugem

Accommodatie: Lokale Homestay - Gedeelde kamers.

Dag 4: Trekking – Hugem – Seima – Kurima – Sogokmo - Transfer naar Wamena  (O/L/-)

Dag 4 is de laatste dag van ons trekkingsavontuur. Meestal bereiken we het eindpunt van onze trek net na de lunch, zodat u in de late namiddag terug bent in Wamena.

Het voelt als een welverdiende beloning om te slapen in een goed hotel, met een comfortabel bed en een warme douche na deze vermoeiende, maar zeer opwindende tocht.

Accommodatie: Baliem Pilamo - Grand Deluxe

Dag 5: Transfer naar luchthaven (O/-/-)

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Travel Permit.
 • Transfer naar het start- en eindpunt van de trektocht.
 • Engels (basis Engels) sprekende gids.
 • Kok gedurende de trekking.
 • Dragers voor het voedsel en kampeer uitrusting.
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Persoonlijke dragers indien gewenst.
 • Camera permits (bij foto’s van lokale inwoners ca. IDR 5.000 – IDR 10.000 per foto)
 • Persoonlijke kampeeruitrusting zoals slaapzak, slaapmatje en klamboe.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Opmerkingen:
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
More Information
tourcode 19429
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Indonesie – Papua middellange trekking Baliem vallei 5 dagen – 4 nachten
Your Rating