Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua Cultureel Jayapura 3 dagen – 2 nachten

Vertrekdatum Papua
Reisschema: Jayapura.

Jayapura wordt omgeven door prachtige bergen, kijkt uit over de Pacific oceaan en ligt dicht bij de Sentani meren. Tot 1962 was de stad bekend onder de naam “Hollandia’, die door de Nederlanders aan de stad was gegeven. Op deze tocht ontmoet geschiedenis de tradities, van WOII monumenten tot traditionele markten en dorpen van Papua.

Jayapura is de provinciale hoofdstad van Papua. Het is de grootste en modernste stad in West-Papua en heeft naast prachtige uitzichten ook Papua’s tradities en een fascinerende historie.

Dag 1: Jayapura – via Skyland transfer hotel – vrij te besteden (-/-/-)

Na aankomst in Jayapura wordt u naar uw hotel gebracht. U passeert Skyland waar u prachtige uitzichten heeft over onder andere de dorpen Tobati, Holtekamp en de machtige bergen van het land van Papua Nieuw Guinea. De middag is vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan Pasar Mama – een charmante traditionele markt door Papua vrouwen. Het is speciaal ontwikkeld door de regering van Indonesië ter ondersteuning van Papua vrouwen die er hun zelf gekweekte lokale spullen verkopen.

Accommodatie: Swiss Bel hotel – Superior kamer.

Dag 2 : Jayapura – Sentani tocht - Jayapura (O/-/-)

We maken vandaag een toch in het gebied van Sentani en het tropische Sentani meer, wat door de lokale inwoners wordt beschouwd als de oorsprong van regenbogen. We gaan naar het MacArthur monument om te genieten de adembenemende uitzichten over het meer. Het monument is een eerbetoon aan de Amerikaanse generaal die naar Papua kwam om het Japanse leger te verdrijven tijdens de tweede wereldoorlog. Er wordt gezegd dat MacArthur geïnspireerd was door de machtige uitzichten om zo de beroemde ‘eilandhoppen’- strategie te gebruiken tegen de Japanse strijdkrachten.
Hierna gaat de tocht per speedboot verder naar het kleine eiland Asei.  Hier zullen we kennis maken met de traditionele en historische levensstijl van de vissersstammen van Sentani. We zien de unieke schilderingen op boomschors, de typerende lokale kunst op het eiland.
Aan het einde van de dag stoppen we bij het museum waar u een mooie collectie kunt zien van kuntvoorwerpen uit Papua.

Accommodatie: Swiss Bel hotel – Superior kamer.

Dag 3: Transfer naar luchthaven (O/-/-)

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming. Totdat u wordt opgehaald heeft u vrij te besteden.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Transfer van en naar de luchthaven.
 • Auto met gids, en lokale boot tijdens de Sentani tocht.
 • ‘Travel permit’ Surat Jalan.
Exclusief:
  • Internationale en binnenlandse vluchten.
  • Maaltijden niet genoemd in het programma.
  • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
  Opmerkingen:
   • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
   • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
   • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
   Meer informatie
   tourcode 19434
   Thema Cultuur en cultureel erfgoed
   Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
   Trekking- en reisgebied Papua
   Gebied Papua Indonesie
   Maand van vertrek vrije vertrekdatum
   Schrijf uw eigen review
   U plaatst een review over:Rondreis Indonesie – Papua Cultureel Jayapura 3 dagen – 2 nachten
   Uw waardering