Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rondreis Papua Indonesie: Arfak gebergte vogelspotting en lichte jungle trekking - 5 dagen - 4 nachten

Meer afbeeldingen

Rondreis Papua Indonesie: Arfak gebergte vogelspotting en lichte jungle trekking - 5 dagen - 4 nachten
€ 409,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Manokwari – Arfak gebergte - Manokwari

Het  Arfak gebergte ligt oostelijk in de ‘vogelkop’ van West-Papua en moet u gezien hebben wanneer u houdt van wildleven, natuur en natuurlijk de avonturen in de jungle. U zult overnachten in een simpele, maar prachtig gelegen jungle lodge. De lodge ligt midden in de jungle, ongeveer een uur rijden van de stad Manokwari. Sommige spottersplaatsen voor vogels liggen dicht bij de jungle lodge, anderen liggen op 1,5 tot 2 uur lopen van de lodge. De tocht is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie.


Als u van wildernis houdt met al zijn vreemde bewoners, dan moet u een bezoek brengen aan het Arfak gebergte vlakbij Manokwari om het wildleven van Papua met ongelofelijk mooie natuur te ervaren. Vlakbij het prachtig gelegen ‘Jungle Eco lodge’, uw thuisbasis gedurende deze tocht, vindt u een grote hoeveelheid inheemse vogelsoorten, waaronder enkele paradijsvogels, die voorkomen in de oorspronkelijke bossen van Papua.


Beste reistijd: juni tot november

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Beste reistijd: juni tot november

Dag 1: Aankomst Manokwari – traditionele markten en Mansinam eiland (-/-/D)

U wordt welkom geheten bij uw aankomst in Manokwari, de hoofdstad van de de provincie West Papua in de ‘vogelkop’ van het eiland Nieuw Guinea. In Manokwari zult u verblijven in een goed hotel met uitzicht naar het befaamde eiland Mansinam. Dit is bekend als het ‘heilige eiland’ sinds het christendom hier in 1855 voor het eerst werd geïntroduceerd aan de bevolking van Papua door twee Duitse missionarissen. Een stadstocht (optioneel) rond Manokwari zal u naar het eiland Mansinam brengen, wat slechts een korte boottocht is vanaf de stad. U zult een bezoek brengen aan de traditionele markt waar vele Paoua vrouwen hun thuis gekweekte groeten en fruit verkopen, waaronder de bekende betelnoot. Het kauwen op de betelnoot is een onderdeel van de traditionele Papua cultuur. U zult dit snel herkennen aan de rood gekleurde lippen en tanden van de lokale mannen en vrouwen.

Overnachting in Mansinam Beach hotel – zeezicht kamer.

Dag 2: Arfak gebergte – jungle- en vogel ontdekkingen (O/L/D)

In de morgen vertrekt u met 4x4 jeeps naar het ruige bergachtige gebied van de Arfak bergen. We rijden over langs de bergranden waar de mist die opkomt uit de jungle maar al te vaak de valleien onder ons zal bedekken. We passeren traditionele dorpjes met de typische ‘miljoenpoot’ of ‘duizendpoot-stijl’ huizen.
We zullen in de jungle lodge verblijven, een perfecte uitvalsbasis voor verder onderzoekingstochten door het dichte regenwoud waardoor we worden omgeven. De jungle lodge heeft een prachtige bloemrijke omgeving is ligt op korte afstand van de plaatsen waar diverse inheemse vogelsoorten voorkomen. De vogelkop prieelvogel en de vele prachtige soorten paradijsvogels, waarvan de meeste soorten op Nieuw Guinea voorkomen.

Overnachting in de Jungle Lodge – standaard kamer.

Dag 3: Arfak gebergte – Prieelvogels en paradijsvogels (O/L/D)

Vroeg in de morgen zullen we bij zonsopkomst een bezoek brengen aan het speelveld van de Vogelkop Prieelvogels. Deze vogel, alledaags in al zijn kleuren, is uniek van bouw. Om ze te zien zullen we ons verschuilen in een vogelspotters hut. Van hier uit kunnen we zien hoe de prieelvogel heel selectief dingen verzamelt om het kegelvormige nest te versieren, zorgvuldig gerangschikt op vorm en kleur. Deze ‘Burung Pintar’, (slimme vogel in de lokale taal) doet zijn naam werkelijk eer aan. Het vrouwtje dat klaar is om te paren kiest welke prieelvogel haar het meest aanstaat; meestal is dit de grootste en met de mooiste nest versieringen. Prieelvogels zijn werkelijk goede architecten.
In de middag gaan we op zoek naar de Geelkraagparadijsvogel. Het is ongeveer 1,5 uur lopen naar het gebied waar ze zich schuil houden. Het mannetje van de Geelkraagparadijsvogel heeft gele vleugels, een groene borst en blauwe pootjes. Met zijn ingewikkeld gevormde verenbos is het net zo uniek als mannetjes van andere soorten paradijsvogels.

Overnachting in de Jungle Lodge – standaard kamer.

Dag 4: Arfak gebergte - Arfakparotia -  pijl en boog (O/L/-)

Na zonsopkomst gaan we op zoek naar de Arfakparotia, die ook behoort tot de groep paradijsvogels. Het mannetje van de Arfakparotia is een fantastische danser! Hij laat een ballerina- achtige dans zien met zijn verentooi als een rok tentoongesteld. Tijdens deze grappige en spectaculaire dans maakt hij snelle bewegingen met zijn hoofd alsof hij te veel gedronken heeft. Hij heeft hoofd-lijnen achter elk oog en verder een zwarte verentooi. Het vrouwtje dat gecharmeerd is van zijn bewegingen zal hem uitkiezen om te paren.
Als u wilt kunt u een demonstratie zien hoe de traditionele Papua pijl en boog gebruikt werken. U kunt zelf ook een schot wagen als u wilt. Later in de middag rijden we terug naar Manukwari. U zult verblijven in een hotel met prachtige uitzichten vanuit het zwembad naar de Arfak bergen en de Stille Oceaan.

Overnachting in Aston Niu – Garden Superior kamer.

Dag 5: plaats – plaats(O/-/-)

Vandaag zult u naar de luchthaven worden gebracht voor uw vlucht naar huis of uw volgende bestemming.

Einde van het programma

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share).
 • Ontbijt dagelijks in het hotel zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Privé vervoer met AC auto op dag 1
 • Vervoer met Jeep van Manokwari – Arfak - Manokwari.
 • Gids in Manokwari en Afak (basis Engels sprekend) 4 dagen.
 • Reis permits.
 • Kok en helpers in het Arfak gebergte.
 • Entreegelden en donaties voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Stadstour Manokwari is optioneel, zie opties bij prijzenblad.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 19425
Thema Vogel observatie safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie West Papua
Reisduur in dagen 5
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.