Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua regenwouden van Sorong 5 dagen – 4 nachten

Tour-code
19430
€ 406,17
Vertrekdatum Papua
Reisschema: Sorong – Klasow vallei - Sorong.

Wanneer u interesse heeft om de regenwouden van de provincie Sorong te ontdekken is de dichtstbijzijnde locatie 1,5 uur rijden per 4x4 Jeep van Sorong en een wandeling van 1,5 uur door laagland bossen naar het basiskamp.

De provincie Sorong biedt vele avonturen in de regenwouden van Papua waar u natuur en jungle op zijn best zult tegenkomen. We brengen u naar de Kleine Paradijsvogel, de Koningsparadijsvogel en de Twaalfdradige paradijshop. Ook andere wilde dieren kunt u tegenkomen, van vleugelloze Casuarius tot de wallaby, een kleine kangoeroesoort.

Dag 1: Sorong - trekking in het Laagland regenwoud (-/-/D)

Van Sorong gaan we direct het regenwoud van de regio Sorong in naar de Klasow vallei. Hiervoor hebben we een 4x4 Jeep nodig voor een tocht van ongeveer 1,5 uur. Hierna gaan we nog gedurende ongeveer 1,5 uur te voet verder. Als het regent kan het pad modderig zijn, waarbij ook bloedzuigers kunnen zitten. Tijdens de trekking kunt u de roep horen van Ijsvogels, Kaketoes en Neushoornvogels. Het is een wandeltocht over doorgaans vlak terrein voordat we het lokale dorp Klasow zullen bereiken. Dit dorp zal onze uitvalsbasis zijn voor verdere tochten in het gebied. We verblijven in een eenvoudig huis. In de middag is er tijd om de omgeving van het dorp te leren kennen. Met wat geluk kunnen we de Casuarius tegenkomen, de op één na grootste vogel die we kennen. De Casuarius is een vleugelloze vogel die veel lijkt op een struisvogel. De Casuarius is een inheemse bewoner van het tropische regenwoud van Nieuw Guineo en een welbekende gast van de inwoners van Klasow.

Accommodatie: Lokale homestay - Gedeelde kamers – gedeelde badkamer buiten.

Dag 2 : Kleine Paradijsvogels en Wallabies (O/L/D)

Vandaag moeten we vroeg opstaan, vóór zonsopkomst. U kunt koffie of thee nemen voordat we vertrekken voor onze wandeling in het donker op weg naar de boom waar de Kleine Paradijsvogels hun show opvoeren. De wandeling duurt ongeveer een uur. Nadat de vogels hun prachtige dansen en rituelen hebben beëindigd lopen we terug naar het basiskamp. Onderweg heeft u kans om andere vogelsoorten en vlinders te zien. We kunnen een tocht in het bos maken waar we diverse soorten tropische planten zien die door de inheemse mensen worden gebruikt als kruiden voor traditionele medicijnen. Ook komt u meer te weten over speciale houtsoorten die worden gebruikt voor jachtgereedschap en voor de bouw van lokale huizen. Later op de dag zullen we een nachtelijke toch maken om Wallabies te zoeken, een klein soort Kangoeroe die doorgaans in de avonduren tevoorschijn komt om voedsel te zoeken en om te paren.

Accommodatie: Lokale homestay - Gedeelde kamers – gedeelde badkamer buiten.

Dag 3: Koningsparadijsvogel, Twaalfdradige paradijshop (O/L/D)

Vandaag hebben de kans om de Koningsparadijsvogel te zien, gewoon in de omgeving van ons basiskamp. Ook gaan we dieper de jungle in waar we de Twaalfdradige paradijshop, een inheemse soort paradijsvogel kunnen zien. Onderweg kunnen we diverse soorten insecten zien, vogelsoorten en reptielen, maar ook buideldieren die in deze omgeving leven.

Accommodatie: Lokale homestay - Gedeelde kamers – gedeelde badkamer buiten.

Dag 4: Beleef het regenwoud – Sorong (O/L/-)

In de morgen is er nog wat tijd om het regenwoud te ontdekken. Hierna zullen we afscheid nemen van de lokale bewoners van het dorp voordat we terugkeren naar de hoofdweg. We zullen in het regenwoud wilde bloemen bespeuren waar mogelijk vlinders op zitten op zoek naar nectar. In de middag zult terug zijn in Sorong.

Accommodatie: Luxio hotel – deluxe kamer.

Dag 5: Transfer naar luchthaven (O/-/-)

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Travel Permit.
 • Transfer naar het start- en eindpunt van de trektocht.
 • Engels (basis Engels) sprekende gids.
 • Kok gedurende de trekking.
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Persoonlijke dragers indien gewenst.
 • Camera permits (bij foto’s van lokale inwoners ca. IDR 5.000 – IDR 10.000 per foto).
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
More Information
tourcode 19430
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Indonesie – Papua regenwouden van Sorong 5 dagen – 4 nachten
Your Rating