Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Bali: duiken, klimmen, fietsen en raften op Bali (12 Dagen / 11 Nachten)

Datum
Reisschema : Denpasar – Sidemen – Amed – Kintamani – Ubud – Seminyak - Denpasar

Deze twaalfdaagse reis laat u de prachtigste plekjes op het eiland zien. De reis zit vol activiteiten op het strand, rivier, of op de fiets. De reis begint in Sideman met een trektocht door de prachtige omgeving. U maakt kennis met de lokale bevolking en leert hoe het dagelijks leven er uit ziet. De reis wordt voortgezet in Amed waar u gaat duiken voor de kust en daarna heerlijk uitrusten in de zon op het strand, of de schaduw van de bomen in de buurt. In Kintamani beklimt u de machtige Batur vulkaan. Eenmaal op de top kunt u van een prachtige zonsopkomst genieten. Om op adem te komen gaat u naar de warmwaterbronnen van Toya Bungkah en breng een bezoek aan de Besakih tempel. Dit is het grootste tempelcomplex van Bali. Voordat u de omgeving verlaat maakt u een prachtige fietstocht door de omgeving. In Ubud gaat u over de machtige Ayung rivier raften (ook voor niet geoefende mensen) en krijgt u de omgeving en binnenkant van de stad te zien. In de buurt zijn veel indrukwekkende tempels waar u een bezoek aan brengt. Kom even tot rust met een vrije dag en sluit de reis af in Seminyak. Hier brengt u een laatste bezoek de tempels en het Bratanmeer.

Bali activiteitenreis, duiken, klimmen, fietsen en raften op Bali (12 Dagen / 11 Nachten)

Dag 1: Aankomst op Bali (-/-/-)

In de namiddag aankomst op Bali. U wordt welkom geheten door uw gids en begeleid naar uw hotel in Sidemen voor de overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden. 

Dag 2: Trektocht Sawah Sidemen (O/L/-)

Na het ontbijt maken we een ongeveer 3 uur durende trektocht door de omgeving van Sidemen. We doorkruisen de  vallei en komen langs prachtige rijstvelden en kreekjes, en kunnen op diverse plaatsen genieten van het schitterende uitzicht over de groene  vruchtbare vallei. We lunchen in een lokaal restaurant. Het diner is op eigen gelegenheid. Hiervoor heeft u de keuze uit diverse leuke restaurantjes. Overnachting in uw hotel in Sidemen. 

Dag 3 : Snorkelen in Amed (O/L/-)

Ontbijt in het hotel. Hierna gaan we richting Amed om te snorkelen. U kunt hier genieten van het schitterende panorama onder water, met kleurrijke koraalriffen en exotisch waterleven. Ook de omgeving is prachtig; de zee is diepblauw, en het witte strand wordt omgeven door de heuvels van Jemeluk met op de achtergrond de vulkaan. U ervaart de gastvrije sfeer in het dorpje Amed onder andere tijdens de lunch in een lokaal restaurant. Diner is op eigen gelegenheid, overnachting in Amed. 

Dag 4: Amed - Kintamani (O/-/-)

De ochtend kunt u naar eigen wensen invullen. U kunt gebruik maken van de hotelfaciliteiten, of het mooie Amed bezoeken. Achter het hotel ligt een strand waar u kunt genieten van zon en zee. Lunch is op eigen gelegenheid. In de middag vervolgen we de rondreis in Indonesie richting Kintamani en bereiden ons voor op de beklimming van de Batur vulkaan de volgende ochtend. Diner is op eigen gelegenheid, overnachting in Kintamani. 

Dag 5: Batur beklimming - Toya Bungkah (O/L/-)

We starten om 4.00 uur in de ochtend met de beklimming van de vulkaan Batur, één van de hoogtepunten van uw rondreis in Indonesie. Goede schoenen, een lange broek en jas zijn hierbij aanbevolen. Rond 6.00 uur bereiken we de top, waar u zicht heeft op de adembenemende zonsopkomst over de vulkaan Abang (2152m) en Agung (3142m). Als het weer goed is kunnen we ook de Rinjani vulkaan zien. We ontbijten tijdens de zonsopkomst op de top van de vulkaan. We vervolgen de reis naar de warmwaterbronnen van Toya Bungkah om de spieren wat te kunnen ontspannen. We lunchen in een lokaal restaurant. In de middag keren we terug naar het hotel. Diner op eigen gelegenheid, overnachting in Kintamani. 

Dag 6: Besakih – fietsen in Kintamani,  Ubud  (O/L/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar naar Kintamani, en bereiken een uitzichtpunt van waaruit we een schitterend uitzicht hebben op Mount Batur. Hierna stappen we op de fiets voor een tochtje van ongeveer 26 km door de omgeving. Tijdens de fietstocht lunchen we in een lokaal restaurant. Onderweg heeft u de gelegenheid om te stoppen en te genieten van een diversiteit aan exotisch fruit en specerijen. In de loop van de middag transfer naar Ubud, waar u op eigen gelegenheid een leuk restaurantje kunt uitzoeken voor het diner. Overnachting in Ubud. 

Dag 7:  Raften in Ubud (O/L/-)

In de ochtend gaan we raften op de rivier Ayung. Ook voor niet geoefende rafters is deze tocht prima geschikt. Dit is een originele manier om Bali te ontdekken. De omgeving is weelderig en overweldigend mooi. We lunchen op de oever. In de middag keren we terug naar het hotel. Diner is op eigen gelegenheid, overnachting in Ubud. 

Dag 8: Vrij programma (O/-/-)

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van het hotel, of de stad Ubud bezoeken met zijn vele bezienswaardigheden. Lunch en diner zijn op eigen gelegenheid, overnachting in Ubud. 

 Dag 9: Ubud - Seminyak (O/-/-)

In de ochtend gaan we op weg naar de Taman Ayun tempel. Daarna bezoeken we het Bratanmeer en de Ulundanu tempel. We lunchen in een lokaal restaurant. In de middag bezoeken we een traditionele Balinese markt en de Tanah Lot tempel. Diner is op eigen gelegenheid, overnachting in Seminyak.

Dag 10: Seminyak (O/-/-)

Deze dag heeft u vrij te besteden. Overnachting in Seminyak.

Dag 11: Seminyak (O/-/-)

Deze dag heeft u vrij te besteden.Overnachting in Seminyak.

Dag 12: Transfer naar de luchthaven van Denpasar (O)

Na het ontbijt heeft u vrij programma tot aan de transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw retourvlucht.

Einde van uw rondreis op Bali.

 

Inclusief:
- Hotelovernachtingen, 3 of 4 sterren:
   - Dag 1 – dag 3: Deluxe Garden Room Abian Ayu Hotel - Sidemen 
   - Dag 3 – dag 4: Superior room Arya Hotel - Amed
   - Dag 4 – dag 6: Superior room Lake View Hotel - Kintamani
   - Dag 6 – dag 9: Deluxe room Tebesaya Hotel - Ubud
   - Dag 9– dag 11: Standaard room Bali Agung Village Hotel - Seminyak
- Excursies en bezoeken, entreegelden en donaties in de tempels
- Maaltijden: ontbijt, lunch en diner zoals genoemd in het programma
- Drager op de luchthaven
- Lokale gids (Frans, Nederlands, Engels, Duits)
- Mineraalwater tijdens het programma

Exclusief :
- Internationale vlucht van en naar Denpasar
- Maaltijden niet genoemd in het programma en dranken
- persoonlijke uitgaven en verzekeringen
- Toeslag in het hoogseizoen en tijdens Kerst/Oud en nieuw
- Overige niet genoemde onkosten

Let op: Gedurende hoogseizoen geld een toeslag. Deze kunt u aanvragen per email!

Meer informatie
tourcode 16-260
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Bali
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Bali: duiken, klimmen, fietsen en raften op Bali (12 Dagen / 11 Nachten)
Uw waardering