Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie - Papua Ontdek het eiland Waigeo 5 dagen-4 nachten

Vertrekdatum Papua
Reisschema: Sorong – Waisai – Mayalibit Baai – Waisai - Sorong 

Maak een rondreis Indonesie en bezoek het prachtige Papua. Het eiland Waigeo in Raja Ampat gaat schuil onder welige troptische regenwouden waar het rode Paradijsvogels en Wilson Paradijsvogels verbergt. Waigeo is het grootste eiland van de eilandengroep Raja Ampat in het westen van Papua. Waigeo herbergt een brede range attracties. Op slechts een uurtje rijden van Waisai, de hoofdstad van Raja Ampat, wacht het magische zoutwater meer Mayalibit Baai om verder ontdekt te worden. De baai ligt in het hart van het eiland Waigeo en splijt het eiland bijna in tweeën. Tot op heden wordt het zelden bezocht en geeft zijn geheimen slechts prijs aan de open zee en kleine lokale dorpjes.

Dag 1: Sorong – Waisai (-/-/D)

U wordt opgehaald bij de luchthaven van Sorong voor vertrek naar de haven. Daar neemt u de fast fetty naar Waisai, de hoofdstad van Raja Ampat, wat op het eiland Waigeo ligt. Na de boottocht wordt u naar de homestay gebracht waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. Geniet van het prachtige strand en neem een verfrissende duik in de helder blauwe zee.
De overnachting is in een eenvoudige homestay (gedeelde badkamer buiten).

Dag 2: Waisai – excursie Paradijsvogels – Waisai (O/L/D)

Vroeg in de morgen, vóór dag en dauw, vertrekt u voor een geweldige excursie naar de rode Paradijsvogel en de Wilson Paradijsvogel. Om de rode Paradijsvogel te kunnen zien moet u ongeveer een kilometer lopen om de spottersplaats te bereiken, een wandeling van ongeveer 45 minuten. Om de Wilson Paradijsvogels te kunnen zien moeten we wat verder gaan, ongeveer twee kilometer (ca. 90 minuten). Aan het einde van de middag komt u weer aan bij de homestay voor de overnachting.
De overnachting is in een eenvoudige homestay (gedeelde badkamer buiten).

Dag 3: Waisai –Mayalibit baai – Waisai (O/L/D)

Vandaag brengen we u naar de unieke Mayalibit baai waar u de magische uitzichten zult ervaren. Er zijn verschillende kleine dorpjes rondom de ongelofelijk lange en smalle baai en we hebben de mogelijkheid om er één te bezoeken omdat de boottocht daar start. Wanneer u door de baai oversteekt heeft u indrukwekkende uitzichten over het water en naar de hoge heuvels. Na de boottocht kunt u nog even spelen alsof u in de film ‘Indiana Jones’ bent. We zullen een smalle rivier oversteken en dieper de jungle rond de baai ingaan. Er ligt een fonkelende rivier met het helderste water dat u ooit heeft gezien. U zult verbaasd zijn bij de aanblik van de rivier die als magie schittert in het zonlicht. Na een verfrissende duik vervolgen we de jungletocht terug naar de boot. We varen terug naar het dorpje waar u bent opgestapt, waarna u terug gaat naar de accommodatie.
De overnachting is in een eenvoudige homestay (gedeelde badkamer buiten).

Dag 4: plaats – plaats(O/-/-)

In de middag gaat u met de fast ferry terug naar Sorong waar u naar uw hotel wordt gebracht.
De overnachting is in Luxio Hotel – deluxe kamer.

Dag 5: plaats – plaats(O/-/-)

Vandaag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Sorong gebracht voor de vlucht naar huis of uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share).
 • Ontbijt dagelijks in het hotel zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Vervoer en transfers zoals omschreven.
 • Retour fast ferry Sorong – Waisai – Sorong (veerdienst).
 • Paradijsvogel excursies met (basis) Engelstalige gids.
 • Auto naar Mayalibit en lokale boot naar Kali Biru met (basis) Engelstalige gids.
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Raja Ampat.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 19427
Thema Natuur en botanish
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie - Papua Ontdek het eiland Waigeo 5 dagen-4 nachten
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!