Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua Yali en Dani stammen 11 dagen – 10 nachten

Tour-code
19436
€ 1.696,28
Vertrekdatum Papua
Reisschema: Jayapura – Wamena – Angguruk – Wamena - Jayapura.

Met een chartervlucht gaat u van Wamena naar Yali waar u overwelmende en adembenemende uitzichten heeft langs de prachtige bergkammen, midden in het hart van Papua. Vanaf Yali starten we een trekking naar Dani.

Ervaar de hooglanden en de tradities van Papua met een trekking van de dorpen van de Yali stammen naar de Dani stammen. De Yali vallei ligt diep in de bergen van Papua. Deze tocht is een uitdagende tocht voor wie niet bang aangelegd is. De vallei is werd in 1962 ontdekt en is tot op de dag van vandaag onaangeroerd en geïsoleerd.

Dag 1: Jayapura – transfer naar hotel (– Sentani ) (-/-/-)

Na aankomst in Jayapura brengen we u van de luchthaven naar het hotel. Na een rust kunt we een tocht naar Sentani maken. Bezoek enkele prachtige plaatsen me geweldige uitzichten over de Sentani meren.

Accommodatie: Hotel Grand Allison.

Dag 2 : Jayapura - Wamena  (O/-/-)

Een ochtendvlucht brengt ons naar Wamena, bekend als de Baliem Vallei. De Baliem Vallei met zijn bevolking werd in 1938 ontdekt en tot aan de dag van vandaag bewonen de Dani en Lani stammen deze prachtige vallei. Er is een auto met gids beschikbaar om enkele van de prachtige traditionele plekken van Wamena te bezoeken, zoals de Napua heuvels, traditionele markten en koffie plantages.

Accommodatie: Baliem Pilamo.

Dag 3: Chartervlucht naar de Yali vallei – trekking Angguruk (O/L/D)

In de morgen vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Angguruk op 1100 meter hoogte. Omdat we met een klein vliegtuig vliegen zullen de uitzichten verbazingwekkend zijn! We vliegen over de Mamberamo rivier, dichte jungle en langs hoge bergtoppen. Zodra we het Yali gebied in vliegen zien we de paddenstoel-vormige hutten en dorpen onder ons. Er zijn geen wegen of andere vormen van infrastructuur. De bergen en rivieren vormen natuurlijke grenzen tussen de dorpen en een kleine grasvlakte dient als landingsbaan voor onze spectaculaire landing. Welkom in Angguruk, welkom in Yali, of zoals ze hier zeggen: Wa – Wa – Wa!

Vandaag wandelen we door het gebied van Angguruk. We kunnen afdalen naar de rivier, wat een steile afdaling is en tevens een goede opwarming voor onze trekking die morgen start. De overnachting is in het huis van de missionaris of van de leraren.

Accommodatie; lokaal Guesthouse

Dag 4 tot 9: Trekking van Yali naar Dani  (O/L/D)

Gedurende de komende dagen zullen we wandelen door het Yali gebied riching de Baliem Vallei. We lopen ongeveer 7 uur per dag. We zullen traditionele dorpen passeren en hun prachtige inwoners ontmoeten. De mensen in dit deel van Papua zijn niet gewend aan toeristen en ze zullen zowel verlegen als nieuwsgierig zijn als ze u zien, vooral als u in hun dorp overnacht. We zullen zien hoe ze hun tuinen bouwen op de steile hellingen, we proeven hun zoete aardappels en andere lokale groenten. Onze maaltijden worden bereid door de kok en zullen simpel maar smakelijk zijn.

Gedurende de dag brandt de hete zon maar in de avond kan de temperatuur sterk dalen waardoor de nachten zelfs koud kunnen zijn. Soms klimmen en dalen we 1000 meter per dag dus een goed lichamelijke conditie is noodzakelijk. We zullen langs diepe ravijnen lopen en over hangende bruggen die over wild stromende rivieren gaan, dus het is belangrijk dat u geen hoogtevrees heeft.

Op de derde of vierde dag van onze trekking (afhankelijk van de lokale omstandigheden) komen we een uitdagende beklimming tegen naar de Elite Berg met een hoogte van 3600 meter. Nadat we de Elite Berg zijn gepasseerd komen we langzaam in het Dani gebied waarbij we onze tocht beëindigen in Wamena. De accommodaties tijdens deze tocht zijn erg eenvoudig. Dit betekent dat we overnachten in een lokaal huis van de stamhoofden of leerkrachten en soms een lege kerk. De tocht eindigt in Wamena waar we de reis zijn begonnen.

Opmerking: Diner in Wamena op dag 9 is niet inbegrepen.

Accommodatie: lokale huizen.

Accommodatie Wamena: Baliem Pilamo.

Dag 10: Wamena – vlucht naar Jayapura (O/-/-)

In de morgen vliegen we terug naar Jayapura. Onze chauffeur haalt u op van de luchthaven en brengt u naar het hotel (verder deze dag is er geen gids / auto beschikbaar).

Accommodatie: Hotel Grand Allison.

Dag 11: Jayapura (O/-/-)

Vandaag heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • AC auto en gids in Jayapura op dag 1.
 • Vlucht Jayapura – Wamena – Jayapura.
 • Chartervlucht Wamena – Angguruk.
 • Gids tijdens de trekking Yali – Wamena dag 2 tot en met 9.
 • Kok en algemene porters gedurende de trekking.
 • Donaties bij de dorpen.
 • Alle transfers van en naar de luchthaven.
 • Travel Permit.
 • Auto Wamena op dag 2.
Exclusief:
 • Internationale en overige binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Persoonlijke slaapzak en slaapmatje.
 • Bijdrage voor het maken van foto’s van lokale mensen in Yali en Dani.
 • Auto en gids in Jayapura op dag 10.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Overige voorwaarden:
 • Tijdens deze reis worden vluchten uitgevoerd door kleine lokale airlines. Deze vallen niet onder de Nederlandse garantiefondsen.
Meer informatie
tourcode 19436
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie – Papua Yali en Dani stammen 11 dagen – 10 nachten
Uw waardering