Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Motortocht Borneo | Motorvakantie Oost Kalimantan van Berau naar Balikpapan - 13 dagen – 12 nachten

Tour-code
18419 motortocht Berau Balikpapan
€ 3.678,23

Waanzinnig avontuur op Borneo per motor

Reisschema: Berau – Merabu – Wahau – Sangatta – Kutai Nationaal park – Tenggarong – Tanjung Isuy – Kedang Ipil – Samarinda – BOSF – Balikpapan.

Beleef Borneo op zijn mooist met deze motortocht in Oost Kalimantan.
Borneo is één van de weinige plaatsen op de wereld waar Orang Oetans nog in het wild voorkomen. We zullen diverse plaatsen bezoeken om het leven van de Orang Oetans te zien en hoe deze dieren worden beschermd in Kutai Nationaal Park en via diverse programma’s boor het behoud van deze diersoort in het wild. Naast de tocht met de motor zullen we een aantal keren per boot verder de jungle ingaan. Met een gemotoriseerde kano gaan we over de rivier om de traditionele Dayak stammen te bezoeken die dieper in de jungle leven. De tocht over de rivier gaat dwars door het prachtige regenwoud van Borneo. De tocht zal beginnen in het noordelijk gelegen Berau, in zuidelijke richting naar Balikpapan. Aan het einde van de tocht heeft u de gelegenheid het strand te bezoeken, gezellig de stad in te gaan of naar uw volgende bestemming te reizen.

Dag1: Amsterdam - Balikpapan

U vertrekt vanaf Amsterdam met Garuda Indonesia naar Balikpapan. 

Dag 2: Balikpapan

Na aankomst in Balikpapan wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. In Balikpapan heeft u een overnachting voordat u doorreist naar Berau. Overnachting n Balikpapan.

Dag 3: Balikpapan - Berau

Aankomst in Berau. Transfer naar het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden. Diner, ontmoeting en welkom door de gids, briefing over de tour, uitleg en controle van de motoren en de uitrusting. Overnachting in hotel in Berau.

Dag 4: Berau

Na het ontbijt begint te motortocht.. We maken we een stadstocht met onze gids in oost Borneo, die ons zal begeleiden om het district Berau te verkennen tijdens de stadstocht en de geschiedenis van het district Berau. De lunch en diner zijn in een lokaal restaurant, over in het hotel in Berau.

Dag 5:

Noot: Het dorpje Merabu kan alleen bereikt worden via en lange onverharde weg van kiezels, zand en klei. Met regenachtig weer is het niet verantwoord om deze weg met de motor te berijden en zullen we een alternatief programma moeten volgen.
Bij goed weer volgen we optie A.
Bij slecht weer volgen we optie B.

OPTIE A:

Berau -  Merabu

Na het ontbijt verlaten we Berau en vertrekken richting Merabu.  De weg naar Merabu is ongeveer 65 kilometer onverharde weg met kiezels, zand en klei, waarbij u onderweg met een eenvoudige veerboot de rivier zult oversteken. Wanneer we aankomen in Merabu hebben we een eenvoudige traditionele lunch, klaargemaakt door de lokale Dayak bevolking. Hierna gaan we, eerst met gemotoriseerde kano en het laatste stuk te voet, door naar het meer waar een kamp wordt klaargemaakt voor de overnachting. Het pad naar het kamp is door de jungle en kan drassig zijn. Het avondeten zal worden bereid in het kamp, waar u ook zult overnachten. De overnachting is in tenten of u kunt slapen in een hangmat in de jungle waar u de unieke geluiden en geuren van het tropisch regenwoud kunt ervaren.

OPTIE B:

Berau - Wahau

Na het ontbijt vertrekken we van Berau naar Wahau. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten in de omgeving. We zullen diverse stops maken voor rust en voor het maken van foto’s. De overnachting is in een eenvoudig hotel in Wahou.

Dag 6

OPTIE A:

Merabu - Wahau

In de vroege morgen breken we het kamp op en gaan met de boten terug naar Merabu. We verlaten Merabu en rijden we naar Wahau. De weg vanaf Merabu is ongeveer 30 kilometer onverharde weg met kiezels, zand en klei. Wanneer we de asfaltweg weer bereiken hebben we lunch in een lokale warung en vervolgen de weg naar Wahau. Wanneer we aankomen in Wahau kunt u inchecken in het hotel en hebben we diner in een lokale warung. De overnachting is in een eenvoudig hotel in Wahau. U kunt uw spullen organiseren na de tocht in de jungle en relaxen of wat rondlopen in het stadje.

OPTIE B:

Wahou – Miau Baru – Wahou

In de ochtend maken we een tocht over de rivier met een gemotoriseerde kano door het prachtige landschap langs de Merasa rivier. Hier bezoeken we het eiland ter behoud van de orang oetan dat in de Merasa rivier ligt. Na de kano tocht bezoeken we een andere tak van de Dayak stammen bij het longhouse in Miau Baru. De lunch zal worden klaargemaakt door de lokale bevolking in het Longhouse. Als de tijd het toelaat is er na de lunch entertainment in het Longhouse, waarna we terugrijden naar Wahau voor de overnachting. Diner is in een lokale warung.

Dag 7: Wahau – Sangatta (Kutai Nationaal Park)

Vroeg in de morgen vertrekken we van Wahau direct naar Sangatta, ongeveer 5 uur rijden. De lunch is in een warung onderweg.

In Wahau hebben we diner in een lokale warung en zullen we overnachten in de eenvoudig hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. Na aankomst in Kabo in de regio Sangatta hebben we diner in een lokale warung en gaan we richting het Nationaal park. Met een gemotoriseerde kano varen we naar de ingang van het Nationale park, een tocht van ongeveer 25 minuten, of we rijden per motor off road naar de eenvoudige aanlegsteiger waar we worden overgezet om naar de lodge te gaan. De overnachting is in een eenvoudige lodge in het Nationaal park. Als u wilt kunt u buiten op de veranda slapen op een matras of in een hangmat en zo de geluiden van de jungle op u laten af komen.

Dag 8: Kutai Nationaal Park - Sangata

Vandaag zullen we een trekking maken in het Nationaal Park met een ranger waar we zien hoe in het wild levende Orang Oetans worden beschermd. Op deze tocht zullen we ook ander wildleven tegenkomen. Na de tocht keren we terug naar het eenvoudige kamp in het Nationaal Park voor de lunch, waarna we een volgende trekking hebben in de jungle. In de late middag vertrekken we van het Nationaal Park naar de stad Sangatta. Hier zullen we overnachten in een hotel of motel in het centrum van Sangatta.

Dag 9: Sangata – Bontang - Tanggarong

Vroeg in de morgen checken we uit bij het hotel in Sangata en rijden richting de stad Bontang. Bontang heeft de grootste voorraad vloeibaar natuurlijk gas in het zuiden van Azië. Aangekomen in Bontang maken we een stadstocht, we bezoeken het mangrove centrum en het vissersdorp, waar we een korte wandeling zullen maken over de bruggen langs het vissersdorp Bontang Koala. We vervolgen de weg naar Tanggarong voor diner en de overnachting. In het hotel in Tanggarong kunt u uw spullen organiseren na de jungle tocht en kunt u uw wasgoed laten wassen. Na de tocht naar Tanjung Isuy komen we terug in Tanggarong.

Dag 10: Tanggarong  – Kota Bangun – Tanjung Isuy

Na het ontbijt rijden we naar Kota Bangun. Hier zullen we de motorfietsen parkeren op de parkeerplaats en gaan we verder met een gemotoriseerde kano de Mahakan rivier op. We varen langs de drijvende dorpen naar Muarapahu, en als het waterniveau niet te laag is gaan we door naar het Longhouse van Mancong. Hier kunnen we de lunch gebruiken en krijgt u uitleg over het dorp en het longhouse. Na de lunch varen we direct naar Tanjung Isuy. Bij aankomst in Tanjung Isuy zullen we het dorp van de Dayak stammen bezoeken. We zien de traditionele lange huizen en zien de mensen bezig met hun dagelijkse activiteiten. We komen aan in de eenvoudige homestay in het longhouse voor de overnachting, waar u uitleg krijgt over de Dayak cultuur en over het longhouse. Een traditioneel diner vindt u in de lokale warung, Overnachting in de homestay in Tanjung Isuy.

Dag 11: Tanjung Isuy – Kota Bangun – Tanggarong

Na het ontbijt vertrekken we met de kano vanuit Tanjung Isuy voor een tocht van ongeveer 4 uur naar Kota Bangun. We komen door het prachtige natuurgebied van de Mahakam rivier en passeren het Semayang meer, één van de grootste meren van Borneo. De lunch is in Kota Bangun in de lokale warung waarna we de tocht vervolgen met de motor naar Tanggarong voor het avondeten en de overnachting. U kunt hier uw wasgoed weer ophalen. 

Dag 12: Tanggarong - Samarinda

Vroeg in de morgen bezoeken we het dorpje Kedang Ipil. Hier ziet u hoe de lokale mensen de mooiste ambachtelijke dingen maken. Er is tijd voor een korte tocht door de jungle of ‘tubing’ (in een grote luchtband de rivier afdrijven) bij de Kedang Ipil waterval. We vertrekken vanaf Kedang Ipil naar Samarinda via Tanggarong. Tanggarong, het oude Hindoe koninkrijk is nu als een museum van vervlogen tijden. We komen in het gebied van het oude koninkrijk. Hier zien we gedenk plaatsen van de oude cultuur en maken we kennis met de historie. We vervolgen de weg naar Samarinda voor diner en de overnachting. De overnachting is in een 3 of 4 sterren hotel zoals Grand Karika, hotel Grand Sawit of Swiss Bell Hotel.

Dag 13: Samarinda– Bukit Bangkirai - BOSF – Balikpapan

Na het ontbijt bezoeken we onderweg Bukit Bangkirai (Bankirai heuvels). In Bukit Bangkirai kunnen een een korte trektocht maken naar de canopy brug, de hangende wandelbrug. De brug ligt op ongeveer 500 meter van het laagland naar de heuvels en we zullen een prachtige ervaring hebben met het uitzicht en de geluiden van de natuur en het wildleven in de jungle. We rijden naar BOSF (Borneo Orangutan Survival Foundation) waar we de lunch zullen hebben. In BOSF zien we hoe Orang Oetans worden opgevangen en voorbereid voordat ze weer worden losgelaten in het wild. Na het bezoek aan BOSF vervolgen de we de reis naar Samarinda. Hierna vervolgen we de tocht direct naar Samarinda, ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden.  Als de tijd het toelaat kunnen we een bezoek brengen aan een krokodillen boerderij in Penangkaran Buaya waar u kunt zien hoe de krokodillen worden grootgebracht. Hierna rijden we door naar Balikpapan voor diner en de overnachting in hotel Novotel of Menara Bahtera, beiden gelegen op loopafstand van het strand en het winkelcentrum.

Dag 14: Balikpapan – Pantai Lamaru – Balikpapan

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het strand Pantai Lamaru of u kunt in Balikpapan blijven om wat souvenirs te kopen. Pantai Lamaru ligt net buiten de stad Balikpapan. U kunt hier de hele dag  verblijven om te relaxen na deze avontuurlijke motortocht. Met een beetje geluk kunt u het Jambore Festival Lamaru bezoeken dat enkele malen per jaar wordt gehouden bij Pantai Lamaru, voornamelijk voor de lokale bevolking. U kunt deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Er zijn voldoende faciliteiten voor lunch, snacks en verfrissingen te vinden bij Pantai Lamaru. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel in Balikpapan. Hier eindigt de motortocht en kunt u de motor en de nodige uitrusting inleveren. Hierna kunt u een leuke plek zoeken voor het avondeten, overnachting in het hotel.

Dag 15: Balikpapan - luchthaven

Vandaag is vrij te besteden in Balikpapan en een prima gelegenheid om souvenirs aan deze reis te vinden of nog wat te shoppen. Hierna vertrekken we naar de luchthaven Sutan Aji Muhammad Sulaiman-Sepinggan in Balikpan voor uw volgende bestemming of de terugreis naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de morgen komt u aan in Amsterdam.

Einde van het programma.

 

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share) op basis van indeling. Eénpersoonskamers als optie tegen extra kosten.
 • Ontbijt dagelijks in het hotel zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Privé vervoer met AC auto en motor zoals in het programma beschreven.
 • Motor:
  • Honda CBR 150 of gelijkwaardig // op verzoek een andere (zwaardere) motor tegen meerprijs.
  • Volledige verzekering voor schade aan de motor en aansprakelijkheid gedurende de tocht.
 • Brandstoffen onderweg gedurende de hele tour.
 • Speedboot.
 • Gemotoriseerde kano.
 • Ervaren lokale gidsen.
 • Gediplomeerde ervaren gids gedurende de tocht.
 • Ranger tijdens de trekking.
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
 • Mineraalwater op de tocht.
 • Maaltijden en snacks.
 • Assistent/technische ondersteuning voor de motoren onderweg.
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma, dranken.
 • Vliegtickets.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
 • Helm, masker, handschoenen en beschermende kleding kunt u het beste zelf meenemen vanuit Nederland.
Voorwaarden:
 • Alle deelnemers dienen te beschikken over een motor rijbewijs, inclusief een internationaal rijbewijs (te verkrijgen bij ANWB).
 • Deelnemers dienen zich bewust te zijn van de risico’s die een avonturentocht als deze met zich mee kunnen brengen. Gevaren kunnen zijn: valpartijen tijdens de motortocht of andere gevaren in het verkeer, inclusief verblijf in de jungle en boottochten. Natuurlijk zullen we er alles aan doen de tocht zo veilig mogelijk te laten verlopen, echter de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer er toch wat zou gebeuren tijdens de avonturentocht wat buiten onze invloed is.
 • Van de deelnemers wordt verwacht dat ze goed zijn voorbereid wat betreft bagage, beschermende kleding en veiligheidsschoenen. U wordt hierover vooraf geïnformeerd.
 • Deelnemers worden er aan gehouden voorafgaand aan de tocht de briefing in Nederland en vóór vertrek in Indonesië bij te wonen en de instructies die hier worden gegeven op te volgen. De briefing is bedoeld om te zorgen dat ieder goed voorbereid is voor de tocht om onaangename verrassingen ter plaatse te voorkomen in om de persoonlijke veiligheid en de veiligheid van de groep te waarborgen.
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
More Information
tourcode 18419
Maand van vertrek juni 2021
Thema Motortocht
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Yes
Laatste inschrijfdatum 10 mei 2021
aanbetaling bij inschrijving € 222,22
actueel aantal inschrijvingen 0
Minimum aantal deelnemers groepsreis 4
Maximum aantal deelnemers groepsreis 10
Write Your Own Review
You're reviewing:Motortocht Borneo | Motorvakantie Oost Kalimantan van Berau naar Balikpapan - 13 dagen – 12 nachten
Your Rating
We found other products you might like!