Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Java: Van Yogyakarta naar Bali (7 dagen / 6 nachten)

Datum
Reisschema: Yogyakarta – Bromo – Kalibaru – Bali

Deze rondreis in Indonesië brengt u van Yogyakarta, centraal Java, via Bromo en Kalibaru naar Java. U verblijft drie dagen in Yogyakarta, waar u bezienswaardigheden zoals de Borobudur, het paleis van de Sultan, een sigarenfabriek en het Prambanan tempelcomplex bezoekt. Per trein reist u naar Bromo om bij de beroemde Bromo vulkaan een schitterende zonsopgang te bekijken. In Kilabaru maakt u kennis met de landbouw op Java door een kijkje te nemen op de rubber- en cacaoplantages. Deze rondreis op Java eindigt met een boottocht naar Bali.

 

Exclusief internationale vlucht.

7 Dagen rondreis Java: Van Yogyakarta naar Bali

 

Dag 1: Aankomst Yogyakarta (-/-/-)

Uw rondreis in Indonesië begint op de luchthaven van Yogyakarta, waar u welkom wordt geheten door uw chauffeur. Transfer naar het hotel.
Overnachting in Yogyakarta.

 

Dag 2: Yogyakarta (O/-/-)

Na het ontbijt maken we een stadstour door Yogyakarta en bezoeken we de beroemdste tempel in Indonesië, genaamd Borobudur. Dit boeddhistische heiligdom bevindt zich vlakbij de Merapi, de actiefste vulkaan van Indonesië. De Borobudur is een enorme stoepa van 123 bij 123 meter, met 9 etages, waar weer kleinere stoepa’s op gebouwd zijn rondom één centrale stoepa. Op de muren is het leven van Boeddha afgebeeld.

We vervolgen de stadstour door Yogyakarta met een bezoek aan Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat, het paleis van de sultan, dat vandaag de dag nog steeds bewoond wordt door de Sultan van Yogyakarta, die tevens gouverneur is. Dit paleis is een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse bouwstijl die Joglo genoemd wordt. Deze eeuwenoude bouwstijl was vooral onder de rijke inwoners erg populair. Hierna bezoeken we Taman Sari, ook wel bekend als het Waterkasteel. Dit badcomplex was voor de koninklijke familie zowel een rustplaats als een schuilplaats. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan Kota Gede, waar u kunt zien hoe zilverwerk met de hand vervaardigd wordt.
Overnachting in Yogyakarta.

 

Dag 3: Yogyakarta (O/-/-)

Op de derde dag van uw rondreis op Java staat een uistapje naar een legendarische sigarenfabriek op het programma. In deze fabriek, genaamd Taru Martani (betekent: Leaf of Life) en gebouwd in 1918, kunt u zien hoe de sigaren gemaakt worden. We vervolgen de rondreis met een bezoek aan Prambanan, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië, alsmede het mooiste tempelcomplex van heel Zuidoost-Azië.
Overnachting in Yogyakarta.

 

Dag 4: Yogyakarta – Bromo (O/-/-)

Vandaag verlaat u Yogyakarta per trein en reist u naar het treinstation van Jombang, waar uw chauffeur u opwacht en naar uw accommodatie in Bromo brengt.
Overnachting in Bromo.

 

Dag 5: Bromo – Kalibaru (O/-/-)

We vertrekken vroeg in de ochtend, rond 03:00, en reizen met een 4x4 terreinwagen naar Mount Penanjakan, waar een aanzienlijk koeler klimaat heerst dan met op Java gewend is. We verwachten voor zonsopkomst op de berg te arriveren, zodat u kunt genieten van een adembenemende zonsopkomst met uizicht op de Semeru vulkaan, met 3676 meter de hoogste berg op Java.  Vervolgens dalen we weer af naar beneden en starten we de beklimming van de beroemde Bromo vulkaan, die zich een klein stukje verderop bevindt. Na een wandeling van ongeveer één uur door het maanachtige landschap bereikt u de krater van de Bromo vulkaan. Wanneer we uitgekeken zijn op de vulkaan vervolgen we de rondreis op Java naar Kalibaru.
Overnachting in Kalibaru.

 

Dag 6: Kalibaru (O/-/-)

Na het ontbijt verkennen we de regio en bezoeken we een aantal cacao- en rubberplantages. Als u geluk heeft kunt u bij de boeren het proces van rubberproductie of het maken van chocolade bijwonen.
Overnachting in Kalibaru.

 

Dag 7: Kalibaru – Bali (O/-/-)

Vandaag laten we Java achter ons, en reist u met de veerboot naar Bali, waar de rondreis eindigt.  Uiteraard is deze rondreis op Java te combineren met een rondreis of verblijf op Bali. Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
- Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Alle transfers zoals omschreven
- Vervoer in een busje met airconditioning
- Treinticket Yogyakarta - Jombang
- Entreegelden voor activiteiten zoals omschreven, overige entreegelden tegen meerprijs.
 
Exclusief:
- Internationale vlucht en bijbehorende luchthavenbelastingen
- Transfer op Bali
- Verzekeringen
- Engels sprekende gids (2.850.000 Indonesische Rupiah)
- Fooien en kruiers
- Overige persoonlijke uitgaven
Meer informatie
tourcode 15304
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Java, Indonesië
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Java: Van Yogyakarta naar Bali (7 dagen / 6 nachten)
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!