Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Java: Van west naar midden Java (7 dagen / 6 nachten)

Datum
Reisschema: Jakarta – Bogor – Bandung – Yogyakarta

Deze rondreis van west naar midden Java brengt u door het prachtige landschap naar de drie voornaamste trekpleisters van het eiland, namelijk de Borobudur Tempel, het Parambanan Tempelcomplex en het paleis van de Sultan in Yogyakarta. Ook bezoeken we een schitterende botanische tuin in Bogor, bekijken we de Tangkuban Perahu vulkaan in Bandung en maken we een stadstour door Yogyakarta. Tijdens deze rondreis op Java krijgt u een goede indruk van de Javaanse natuur, cultuur en geschiedenis.

 

Exclusief internationale vlucht.

7 Dagen rondreis Java: Van west naar midden Java

 

Dag 1: Jakarta – Bogor (-/-/-)

Op de eerste dag van uw rondreis op Java wordt u ontvangen op het vliegveld van Jakarta, waarna de transfer naar uw hotel in Bogor volgt.
Overnachting in Bogor.

 

Dag 2: Bogor – Bandung (O/-/-)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de botanische tuin Kebun Raya Bogor (tot 1949 ’s Lands Plantentuin te Buitenzorg genoemd). Kebun Raya Bogor is de oudste en meest vooraanstaande botanische tuin in Indonesië, waar duizenden soorten planten, bomen en dieren te vinden zijn. Vervolgens reizen we langs indrukwekkende bergen en traditionele theeplantages naar de stad Bandung.
Overnachting in Bandung.

 

Dag 3: Bandung (O/-/-)

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de Tangkuban Perahu, een actieve vulkaan zo’n 30 kilometer ten noorden van Bandung, te bezoeken. Letterlijk vertaald betekent Tangkuban Perahu “omgekeerde prauw”, wat met een beetje fantasie ook wel te zien is. Rondom de vulkaan zijn talloze heetwaterbronnen te vinden en op de hellingen van de vulkaan bevindt zich het laatste stukje oerbos van Java. ’s Middags kunt u genieten van de traditionele muziekvoorstelling, gegeven door schoolkinderen. Zij spelen o.a. angkloeng, een Indonesisch muziekinstrument dat van bamboe gemaakt wordt.
Overnachting in Bandung.

 

Dag 4: Bandung – Yogyakarta (O/-/-)

Na het ontbijt checkt u uit en volgt de transfer naar het treinstation van Bandung. Hiervandaan maakt u een indrukwekkende treinrit, door de schitterende bergen, rijstvelden, valleien en bossen van Java, om uiteindelijk in Yogyakarta te arriveren. Hier wordt u opgewacht door een chauffeur, die u naar uw hotel in Yogyakarta brengt.
Overnachting in Yogyakarta.

 

Dag 5: Yogyakarta – Prambanan Tempel (O/-/-)

Vandaag vervolgen we uw rondreis in Indonesië met een stadstour door Yogyakarta. We beginnen met een bezoek aan Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat, het paleis van de sultan, dat vandaag de dag nog steeds bewoond wordt door de Sultan van Yogyakarta, die tevens gouverneur is. Dit paleis is een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse bouwstijl die Joglo genoemd wordt. Deze eeuwenoude bouwstijl was vooral onder de rijke inwoners erg populair. Hierna bezoeken we Taman Sari, ook wel bekend als het Waterkasteel. Dit badcomplex was voor de koninklijke familie zowel een rustplaats als een schuilplaats.

Eventueel kunt u een bezoek brengen aan Kota Gede, waar u kunt zien hoe zilverwerk met de hand vervaardigd wordt. We vervolgen de rondreis met een bezoek aan Prambanan, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië, alsmede het mooiste tempelcomplex van heel Zuidoost-Azië.
Overnachting in Yogyakarta.

 

Dag 6: Yogyakarta - Borobudur Tempel Tour (O/-/-)

Na het ontbijt vervolgen we onze stadstour door Yogyakarta en bezoeken we de beroemdste tempel in Indonesië, genaamd Borobudur. Dit boeddhistische heiligdom bevindt zich vlakbij de Merapi, de actiefste vulkaan van Indonesië. De Borobudur is een enorme stoepa van 123 bij 123 meter, met 9 etages, waar weer kleinere stoepa’s op gebouwd zijn rondom één centrale stoepa. Op de muren is het leven van Boeddha afgebeeld. ’s Middags nemen we ook een kijkje bij de Pawon en Mendut tempels, de rest van de dag is vrij te besteden.
Overnachting in Yogyakarta.

 

Dag 7: Yogyakarta – Vertrek (O/-/-)

Vandaag eindigt uw rondreis op Java en wordt u naar de luchthaven van Yogyakarta gebracht voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
- Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Alle transfers zoals omschreven
- Vervoer in een busje met airconditioning
- Treinticket Bandung – Yogyakarta
- Entreegelden voor activiteiten zoals omschreven, overige entreegelden tegen meerprijs.
 
Exclusief:
- Internationale vlucht en bijbehorende luchthavenbelastingen
- Verzekeringen
- Engels sprekende gids (3.000.000 Indonesische Rupiah)
- Fooien en kruiers
- Overige persoonlijke uitgaven
Meer informatie
tourcode 15303
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Java, Indonesië
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Java: Van west naar midden Java (7 dagen / 6 nachten)
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!