Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Java:Java van west naar oost belevenistour (12 dagen, 11 nachten)

Aankomstdatum Java
Reisschema: Jakarta – Bokor – Bandung – Kutoarjo – Wonosobo – Dieng – Borobudur/Magelang – Yogyakarta – Sukuh – Bromo – Kalibaru – Gilimanuk (Bali)

Deze rondreis brengt u vanaf Jakarta in het westen van Java via vele hoogtepunten naar het meest oostelijk deel van het eiland. In het programma is een treinreis opgenomen en bezoek aan diverse vulkaankraters en vulkaanlandschap waar u per Jeep naartoe zult gaan. De voormalige hoofdstad Yogyakarta ontbreekt natuurlijk niet aan het programma. Hier zult u het onder andere paleis van de Sultan, het Prambanan Hindu tempelcomplex en het waterkasteel bezoeken. Tijdens deze rondreis bezoekt u diverse plantages voor onder andere cacao, koffie, rubber en ook specerijen. Uw tocht eindigt op Bali.

Java van west naar oost belevenistour 12 dagen

Dag 1: Jakarta-Bogor

Bij aankomst op de luchthaven van jakarta wordt u opgewacht door uw reisleider. Daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht in Bogor. De rest van de dag is vrij te besteden en kunt u bijkomen van de reis.

Dag 2: Bogor - Bandung

We bezoeken de beroemde botanische tuinen in Bogor. De tuinen staan ook bekend als 'Kebun Raya' en bevatten duizenden soorten planten en bomen. Daarna reizen we door naar Bandung door het mooie  landschap met berg en theeplantages (niet tijdens weekend of vakantieseizoen).

DAG 3: Bandung excursie

De 'omgekeerde prauw' vulkaankrater, ofwel Tangkuban Prahu is in dit gebied een optie om te bezoeken. Deze heeft een platte uitgestrekte top met een enorme krater waarbij we de mogelijkheid  hebben om dit vanaf de top te bekijken. In de middag zullen we genieten van een muziekuitvoering waarbij jonge schoolkinderen de angklung bespelen.

Maak aub uw bagage klaar zodat die per auto naar Yogyakarta gebracht kan worden.

Dag 4: Bandung - Kutoarjo - Wonosobo

U wordt naar het treinstation van Bandung gebracht voor de treinreis naar Kutoarjo. Gedurende de treinreis kunt u genieten van het uitzicht over het landschap dit deel van west Java. U ziet hier rijstvelden, bergen en diverse activiteiten in de dorpen. In Kutorja staat uw chauffeur voor u klaar  om u naar de accommodatie in Wonosobo te brengen.

Dag 5: Dieng - Borobudur / Magelang

Na het ontbijt rijden we door bergachtig gebied met een prachtig landschap. We zien tabak- mais- en aardappel plantages langs de wegen, afhankelijk van het seizoen. Eenmaal aangekomen bij het Dieng-plateau zullen we eerst het Dieng tempelcomplex bezoeken. Deze tempels worden beschouwd  als de oudste hindu tempels in Indonesië. Hierna brengen we een bezoekje aan het kleurige meer, waarna de borrelende moddermassa met opstijgende zwaveldampen in de Dieng krater van heel dichtbij kunnen zien (personen met hartproblemen wordt afgeraden te dicht bij de krater te komen). Als u wilt kunt u een stop maken bij de Tembi thee plantage. Hierna gaan we naar het gebied bij Borobudur / Magalang.

Dag 6: Borobudur - Yogyakarta

In de morgen gaan we naar Punthuk Situmbu waar we de zonsopkomst kunnen verwachten met de majestueuze Borobudur tempel op de achtergrond. Deze tempel zullen we hierna bezoeken. We kunnen het leven van Buddha zien uitgebeeld, uitgehakt in steen op de wnaden van de tempel. Hierna kunnen we de Pawon en Mendut tempels bezoeken alvorens te vertrekken naar Yogyakarta.

Dag 7: Yogyakarta, Prambanan, Kraton

De prambanan tempel wordt beschouwd als de grootste Hindu tempel van Indonesië en een van de mooiste van zuidoost Azië. Het wordt gekenmerkt door de hoge en puntige bouwstijl, typerend voor voor Hindu tempels. De hoofd tempel, de Shiva tempel,  heeft een hoogte van 47 meter.

Hierna gaan we naar het paleis van de Sultan van Yogyakarta. Hier zien we een prachtig voorbeeld  van de typisch Javaanse Joglo bouwstijl: in het midden een hoog dak, met brede, vrij vlakke dakranden om het midden gedeelte  zodoende te beschermen tegen de regen. Dit maakt het wonen met open zijkant in dit tropische klimaat mogelijk. Na het paleis (Kraton) gaan we naar het waterkasteel. Dit wordt gezien als het badhuis en zwembad van de koninklijke familie.

Maak ook van de gelegenheid gebruik om de ambachtelijke  productie van zilversmeden te zien in Kota Gede wanneer u in yogyakarta bent.

Dag 8: Yogyakarta -Sukuh en Cetho tempel

We verlaten Yogyakarta en gaan naar het gebied van de Sukuh en Cetho tempel. Deze tempels zijn in totaal andere stijl gebouwd dan andere Hindu tempels in Indonesië en zij  hierdoor altijd tot op de dag van vandaagmysterieus  gebleven. De overnachting is in Sukuh of in Sarangan.

Dag 9: Sukuh - Bromo

Vandaag rijden we de van Sukuh naar het Bromo gebied, waar we vroeg in de avond zullen aankomen.

Dag 10: Bromo – Kalibaru

In de vroege morgen, rond 3.30 vertrekken we per Jeep naar de berg Pananjakan. De temperatuur kan hier dalen tot 5 graden. Hier kunt u de prachtige zonsopkomst verwachten met uitzicht op het landschap met de berg Semeru op de achtergrond (afhankelijk van weersomstandigheden). We gaan terug via de zandvlakte met zeezand, waarna de de Bromo zullen beklimmen waar u de ontzagwekkende krater van de Bromo vulkaan kunt zien. Hierna rijden we door naar Kalibaru.

Dag 11: Kalibaru plantage tour

Kalibaru staat bekend om de plantages die door zijn gesticht in de Nederlandse tijd. Er wordt veel Cacao, koffie en rubber verbouwd.

Dag 12: Kalibaru – Bali:

Vandaag verlaten het eiland Java. en vertrekken we per veerboot over de Bali-straat naar Bali.
Hier wordt u naar uw verblijf op Bali gebracht, of naar de luchthaven voor de thuisreis of uw volgende bestemming.

Inclusief:
 • Airconditioned privé van met chauffeur
 • Accommodatie in gedeelde tweepersoonskamer
 • Ontbijt dagelijks in het hotel, overige maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Trein ticket Bandung – Kutoarjo met AC-trein
 • Jeep bij Bromo
 • Tickets voor de veerboot naar Bali
Exclusief:
 • Gids tijdens de rondreis (prijs per groep)
 • Toegangsprijzen onderweg tenzij anders genoemd
 • Maaltijden niet genoemd in het programma
 • Paardrijden
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige niet vermeld uitgaven van persoonlijke aard.
Overige opmerkingen:
 • Er geldt een toeslag voor de periodes 13 juli – 25 juli en 20 december – 5 januari
Meer informatie
tourcode 15293
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Java
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Java:Java van west naar oost belevenistour (12 dagen, 11 nachten)
Uw waardering