Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Java: Java van west naar oost belevenis tour (19 dagen, 18 nachten)

Tour-code
15292
€ 1.017,28
Aankomstdatum Java
Reisschema: Jakarta – Bogor – Malabar – Panandayan – Tasikmalaya – Purwokerto – Dieng Plateau – Magelang - Borobudur – Ungaran – Semarang – Yogyakarta – Sukuh – Kediri – Malang – Bromo – Kalibaru – Gilimanuk (Bali).

Tijdens deze toch ervaart u het echte Indonesië. U trekt in 19 dagen over het eiland Java van west naar oost met een kleine van, hierdoor is de toch op zich al een belevenis en door het laagdrempelige karakter van het vervoer voelt u zich één met het land. U bezoekt vele hoogtepunten, maar ook kleinschalige dingen waar soms maar weinig toeristen komen, zoals een kookworkshop bij mensen thuis waar u vertrouwd raakt met de Javaanse gewoontes. Er is een trektocht opgenomen door de bergen, waar u voor één nacht in tenten zult overnachten, maar ook een tocht per Jeep naar de Bromo vulkaan.

Java van west naar oost, belevenis tour 19 dagen

 

Dag 1 Jakarta-Bogor: (-,-,-)

Bij aankomst in Jakarta wordt u opgewacht door uw chauffeur / reisleider en vervolgens naar uw accommodatie in Bogor gebracht.

Dag 2 Bogor tour: (O,-,-)

Bezoek aan de Botanische tuinen in Bogor. De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds meest vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. Buitenzorg, later Bogor,  was de residentie van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. In 1817 werd daar door dr. Caspar Georg Carl Reinwardt een botanische tuin, tevens proefstation, gesticht, 's Lands Plantentuin te Buitenzorg. Gelegen midden in het centrum van Bogor, is de plantentuin een belangrijke toeristische trekpleister van de stad en zelfs van geheel Java.

Dag 3 Bogor – Malabar: (O,-,-)

Vandaag rijden we van Bogor naar een theeplantage in Pengalengan. Deze theeplantage werd ooit beheerd door Boscha.  Hij werkte sinds 1895 als administrateur op de dan onlangs aangelegde theeplantage Malabar van R.E. Kerkhoven, die hij tot grote bloei wist te brengen (het werd de grootste en meest rendabele van heel Nederlands-Indië) met een hoge kwaliteit. Hij bouwde de „Malabar" Verflensmachine voor een betere bewerking van theebladeren. Hij bouwde voorts scholen en huizen voor zijn werknemers, hetgeen in die tijd ongebruikelijk was.

Dag 4 Malabar – trekking Papandayan (tent): (O,L,D)

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids met een taxi motor of open auto om naar het startpunt van de trektocht te gaan. Vandaar zult u begeleid worden voor de trekking naar de Papandayan-vulkaan. De Papandayan is een stratovulkaan ten zuidoosten van Bandung, met een hoogte van 2665 meter. In 1772 barstte de vulkaan uit. Tijdens deze uitbarsting stortte de berg, welke eerst een van de hoogste op Java was, voor een groot deel in. De laatste uitbarsting vond plaats in november 2002. Sindsdien is de vulkaan continu actief en wordt continu in de gaten gehouden.  De overnachting is in tenten.

Dag 5 Panandayan – Tasikmalaya: (O,-,-)

Nadat we volop hebben kunnen genieten van het schitterende vulkaanlandschap gaan we terug naar beneden waar de auto op ons wacht. Hierna vertrekken we naar Tasikmalaya. Tasikmalaya ligt 100 kilometer ten zuidoosten van de provinciehoofdstad Bandung en ligt op een hoogte van 300 tot 350 meter in het Preanger hoogland. Het heeft ruim een half miljoen inwoners. De bevolking behoort grotendeels tot de Soendanese bevolkingsgroep, met een kleine chinese minderheid. In de stad en omgeving wordt veel en mooi traditioneel handwerk gemaakt en geëxporteerd, tevens is er is een universiteit (Siliwangi). Het staat bekend als conservatief moslimgebied.

Dag 6 Tasikmalaya – Purwokerto: (O,-,-)

Deze dag verlaten we het gebied van west Java en komen in het gebied van midden Java. Voordat u west Java verlaat heeft u nog de gelegenheid om Kampung Naga te bezoeken. Kampung Naga is een traditioneel Sundanees dorpje dat sterk hecht aan de oude tradities. De mensen leven in een cultuur van eenvoud en zijn dicht verbonden met de omgeving.
Purwokerto ligt aan de voet van  de Gunung Slamet, de hoogste vulkaan op Midden-Java.

Dag 7 Purwokerto – Dieng plateau – Borobudur / Magelang: (O,-,-)

Vandaag rijden we naar Wonosobo. Deze stad is de ingang tot het Dieng plateau. We rijden verder over begachtige wegen door een prachtig landschap waar u landbouwgewassen ziet zoals wortels, kool, aardappels en tabak, afhankelijk van het seizoen. Bij helder weer kunt u Sindoro en Sumbing zien. Eenmaal aangekomen bij het Dieng plateau bezoeken we het Dieng tempel complex, waarvan de geschatte bouwtijd rond de 8e eeuw wordt geschat. Het is de oudste Hindu tempel in Indonesie.
Hierna gaan we naar het gekleurde meer, en vervolgens naar de Dieng krater die we van dichtbij kunnen zien. Hier geeft een modderbad een constant zwaveldamp af.

Dag 8 Borobudur – Ungaran: (O,-,-)

In de morgen gaan we naar Punthuk Setumbu waar de de zon kunnen zien opkomen met de Borobudur tempel op de achtergrond. Deze wereldberoemde Budhistische tempel zullen we hierna bezoeken.
Hierna gaan we naar het spoorweg museum in Ambarawa, waar u herinneringen aan de koloniale tijd zult terugvinden. De overnachting is in Ungaran.

Dag 9 Semarang tour: (O,-,-)

Vandaag bezoeken we het oude centrum van de stad Semarang waar u diverse gebouwen uit de koloniale tijd kunt vinden zoals ‘Lawang Sewu’, vroeger gebruikt als de ‘Nederlands Indische Spoorweg Maatschappij’, en de Imanuel kerk uit 1753, bekend als Gereja Blenduk, en verdere omgeving. Hierna gaan we terug naar Ungaran voor de overnachting.

Dag 10 Ungaran – Yogyakarta: (O,-,-)

Onderweg van Ungaran naar Yogyakarta zullen we stoppen voor een bezoek aan het Gedong Songo tempel complex. Dit Hindu tempel complex werd gebouwd rond de 9e eeuw. De tempels werden allemaal onafhankelijk van elkaar gebouwd.

Dag 11 Yogyakarta tour: (O,-,-)

Vandaag bezoeken we de grootste Hindu tempel van Indonesië, Prambanan. Dit is zeker één van de mooiste Hindu tempels in zuidoost Azië. Hierna gaan we naar het Kraton, het paleis van de Sultan. We kunnen hier een voorbeeld zien van de Javaanse Joglo-architectuur met de typische dakvorm met grote overhang. Door het tropische klimaat is het mogelijk in dit soort open bebouwing te wonen mits de dakrand breed genoeg is om te regen tegen te houden.
Na het Kraton gaan we naar het waterkasteel, dat wordt gezien als het zwembad van de koninklijke familie. Wanneer u in Yogyakarta bent kunt u een bezoek brengen aan de ambachtelijke meubel, zilver en batik –werkplaatsen.

Dag 12 Yogyakarta – culinaire workshop: (O,-,-)

U zult kennis maken met de lokale Javaanse kooktechniek in een origineel Javaans huis. Hier kunt u zelf volledig uw maaltijd bereiden, inclusief inkopen van de ingrediënten op de markt. U zult begeleid worden door een lokale vrouw die u de gelegenheid geeft van haar huis gebruik te maken en u zult assisteren tijdens de bereiding. Hierna kunt u genieten van uw eigen kookkunsten.
De middag is vrij te besteden.

Dag 13 Yogyakarta – Sukuh en Ceto tempel: (O,-,-)

Vanaf Yogyakart vertrekken we naar het gebied van de Sukuh en Cetho tempel. Deze tempels zijn gebouwd rond de vijftiende eeuw, in een periode vlak voordat de Islam zijn intrede deed in dit deel van Java. De afwijkende bouwstijl en de afwezigheid van vermelding van Javaanse ceremonies in het gebied maken het tot op vandaag lastig om de historische waarde van deze tempels in te schatten. We zullen overnachten in Sukuh of Sarangan.

Dag 14 Sukuh – Tawangmangu – Kediri: (O,-,-)

We vervolgen de route richting Malang via Tawangmangu, waar u de prachtige waterval kunt bezoeken. Tawangmangu ligt op de hellingen van de berg Lawu, op zo'n 1.300 meter boven zeeniveau. Hierdoor heerst er een koeler klimaat. Mede hierdoor is Tawangmangu een populaire weekendbestemming voor de inwoners van Yogyakarta en Solo. Kediri ligt aan de rivier de Brantas in een vallei aan de voet van de 2552 meter hoge vulkaanberg Wilis. In de omgeving wordt suiker, koffie, tabak en rijst verbouwd. De stad is een belangrijk productiecentrum voor suiker en sigaretten.

Dag 15 Kediri – Malang: (O,-,-)

In de morgen bezoeken we de Puhsarang kerk. Deze kerk werd gebouwd omstreeks 1936 naar idee van Jan Wolter en Henricus Maclaine Pont. De architectuur is een combinatie van Javaanse en van Europese stijlen.
Hierna vervolgen we de weg naar Malang.

Dag 16 Malang – Bromo: (O,-,-)

In de ochtend heeft u een vrij programma. U kunt wat rondwandelen in  de charmante stad Malang. Deze stad wordt ook wel het Parijs van Oost-Java genoemd. Je kunt deze stad prima te voet verkennen. Onderweg geniet je van het drukke, maar nette alun-alun plein, de opgeruimde straatjes, het mildere klimaat, de omliggende kleurige fruitvelden en de koloniale huizen.
In de middag rijden we naar het Bromo gebied.

Dag 17 Bromo – Kalibaru: (O,-,-)

Vroeg in de morgen rond 03.30 vertrekken we vandaag per Jeep naar de Pananjakan berg. In het gebergte kan de temperatuur dalen tot ca. 5 gragen. Hier kunt u echter wel de prachtige zonsopkomst verwachten (weersafhankelijk) tegen het schitterende landschap met op de achtergrond de vulkaan Semeru. We vervolgen de toch naar beneden over het zeezand, waarna we de klim maken naar de Bromo vulkaan. Hier kunt u de indrukwekkende krater van de Bromo zien. Hierna rijden we naar Kalibaru.

Dag 18 Kalibaru – plantage tour: (O,-,-)

Kalibaru is bekend wegens de vele omliggende koffie-, rubber- en cacaoplantages. De meeste zijn gesticht door in de Nederlandse tijd. We zullen een bezoek brengen aan de plantages zodat u een goede indruk heeft hoe de diverse gewassen gekweekt worden.

Dag 19 Kailbaur – Bali: (O,-,-)

Vandaag verlaten we het eiland Java en zult u per veerboot vertrekken naar het mooie Bali. Van hieruit kunt u  terugkeren naar Nederland of uw vakantie verlengen met een aantal dagen verblijf op Bali om uit te rusten van uw reis.

Inclusief:
 • Airconditioned privé van met chauffeur
 • Accommodatie in gedeelde tweepersoonskamer
 • Ontbijt dagelijks n het hotel, overige maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Kook workshop
 • Trekking programma in Panadayan inclusief tourgids, zeer eenvoudige maaltijden onderweg lunch, diner en ontbijt, tent
 • Jeep bij Bromo
 • Tickets voor de veerboot naar Bali
Exclusief:
 • Gids tijdens de rondreis (prijs per groep)
 • Toegangsprijzen onderweg anders dan hier boven genoemd
 • Maaltijden niet genoemd in het programma
 • Paardrijden
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige niet vermeld uitgaven van persoonlijke aard.
Overige opmerkingen:
 • Er geldt een toeslag voor de periodes 13 juli – 25 juli en 20 december – 5 januari
 • Prijzen zijn per persoon
More Information
tourcode 15292
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Java
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Write Your Own Review
You're reviewing:Rondreis Java: Java van west naar oost belevenis tour (19 dagen, 18 nachten)
Your Rating
We found other products you might like!