Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Indonesie – Papua Zwemmen met de Walvishaai 4 dagen – 3 nachten

Vertrekdatum Papua
Reisschema: Nabire – Sowa - Nabire.

De massale aanwezigheid van walvishaaien aan de kust van Papua kan worden verklaard door de aanwezigheid van vissers. Door de jaren heen hebben de vissers en de walvishaaien een gezamenlijk voordelige relatie gekregen omdat de walvishaaien aangetrokken worden door de vissen die uit de netten van de vissers ontsnappen of die worden terug gegooid door de vissers. Aan de andere kant bieden de walvishaaien bescherming aan de vissers door andere roofdieren weg te houden.
We zijn ons zeer bewust dat de walvishaai momenteel te boek staat als een kwetsbare diersoort. In sommige delen van Azië wordt er nog steeds op hen gejaagd, hoewel dat strikt verboden is onder de internationale wetten. In Cendrawasiy baai, vroeger bekend als Geelvinkbaai, profiteren, naast de vissers, de lokale inwoners ook van de walvishaaien door de toeristen dat de bezoeken om deze prachtige dieren te zien. We houden de veiligheid en de professionaliteit van de zwemactiviteiten nauwlettend in de gaten.

Wist u dat Papua één van de weinige plaatsen ter wereld is waar u de walvishaai gemakkelijk kunt zien en met de vis kunt zwemmen? Deze majestueuze beschermde dieren kunnen wel 12 meter lang worden. Het is een bijzondere ervaring om met deze enorme en zeldzame dieren te zwemmen, die bekend staan als zachtmoedig en volgzaam.

De beste periode om de walvishaaien te bezoeken is met nieuwe maan van juni tot oktober.

Dag 1: Nabire – stadstocht Nabire (-/-/-)

U wordt opgehaald op de luchthaven van Nabire. Na check in bij uw hotel wordt u geïntroduceerd aan de kleine en vriendelijke stad Nabire. Tijdens deze stadstocht zult u een traditionele markt bezoeken waar u kunt zien hoe de vrouwen van Papua hun zelf gekweekte groeten verkopen. Met wat geluk kunt u prachtige traditionele tassen vinden die ‘Noken’ worden genoemd. U zult een bezoek brengen aan ‘Tembok MAF’, een populaire plaats om rond te hangen voor de lokale inwoners, met name tijdens de  zonsondergang. U kunt van het lokale voedsel en het fruit proberen en er zijn genoeg kinderattracties die het waard zijn om foto’s te maken.

Accommodatie: Filadelfia Homestay – AC kamer.

Dag 2 : Transfer naar Sowa – tocht naar de Walvishaaien - visbarbeque (O/L/D)

We vertrekken vroeg naar Sowa. Het is ongeveer 3 uur rijden waarvan het laatste deel van de tocht over hobbelige wegen gaat. U heeft een korte pauze voordat we de tocht met een speedboot voortzetten, op zoek naar walvishaaien. De walvishaaien hebben een speciale plaats waar ze eten, de ‘bagangs’, traditionele vis platforms. Wees stil en voorzichtig bij de eerste benadering, anders kunt u de walvishaal laten schrikken waardoor ze wegzwemmen. Soms kunnen er 4 walvishaaien worden gezien in één bezoek. Er wordt een late vis-barbecue bereid op een prachtig smal eiland waar u kunt zwemmen en kunt genieten van de laatste uren van de dag.

Accommodatie: Homestay Sowa – basis kamer / gezamenlijke badkamer buiten.

Dag 3: 2e bezoek aan de walvishaai – Nabire  (O/L/-)In de morgen brengen we een tweede bezoek aan de walvishaaien. De lunch wordt geserveerd in de homestay. Na de lunch rijden we terug naar Nabire.

Accommodatie: Filadelfia Homestay – AC kamer.

Dag 4: Transfer naar luchthaven (O/-/-)

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van gedeelde kamers.
 • Ontbijt dagelijks zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Transfer van en naar de luchthaven.
 • Transfer van en naar Sowa.
 • Twee maal ‘Zwemmen met de walvishaai’.
 • Stadstocht in Nabire.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Snorkel uitrusting.
 • Mogelijke toegangsgelden ( ca. € 65,-- p.p.)
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 19432
Thema Diversen, combinatie tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Papua
Gebied Papua Indonesie
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Indonesie – Papua Zwemmen met de Walvishaai 4 dagen – 3 nachten
Uw waardering