Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Zuid Sulawesi, exotisch Sulawesi en Toraja - 8 dagen – 7 nachten

Tour-code
20497 Rondreis Zuid Sulawesi, exotisch Sulawesi en Toraja
€ 727,15
Aankomstdatum Sulawesi
Reisschema: Makassar – Tana Beru – Bira – Sengkang – Palopo – Toraja – Batutumonga - Makassar

Korte beschrijving:

Deze tocht laat u het zuidelijk deel van Sulawesi zien. De befaamde scheepsbouwers van de Buginese vissersboten, het prachtig witte zandstrand bij Bira en dan het fascinerende gebied Toraja. Hier maakt u kennis met de eeuwenoude tradities van het gebied en de zo bekende en bijzondere rituelen. Eeuwenoude graven laten u respectvol hun geheimen zien.
Maak ook kennis met het bijzondere leven van de bewoners van het drijvende dorp bij Sengkang. De gastvrije bewoners zullen u hartelijk ontvangen. Als afsluiting bezoekt u de hoofdstad van Sulawesi, Makassar, waarna u kunt doorreizen naar uw volgende bestemming.

Rondreis Zuid Sulawesi, exotisch Sulawesi en Toraja - 8 dagen – 7 nachten

Dag 1: Makassar – Bantaeng – Tana Beru - Bira (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven Sultan Hasanuddin International Airport in Makassar wordt u opgewacht en welkom geheten.
Hierna rijden we naar Tanjung Bira, een toch van ongeveer zes uur. De route loopt door de provincie Jeneponto. Onderweg kunt u de zoutboerderijen zien.  We zullen een stop maken bij de Bisappu Waterval in de provincie Bantaeng. De lunch wordt geserveerd in een eenvoudig visrestaurant met een prachtig uitzicht over zee. Na de lunch rijden we verder tot een volgende stop bij Tana Beru om te zien hoe de befaamde Buginese-Makassarese vissersboten worden gebouwd. In de middag komen we aan in Bira, met een prachtig wit zandstrand. Hier heeft u tijd vrij voordat het diner wordt geserveerd in het hotel waar u ook de overnachting heeft.

Dag 2: Bira – vrij programma (O/-/D)

U heeft ontbijt in het hotel, daarna vrij programma. U kunt watersport activiteiten doen, zoals bananenboot, snorkelen of u kunt een boot huren en Liukang bezoeken, een klein eiland direct tegenover het eiland Sulawesi, ook bekend als de broedplaats voor de groene schildpad; u kunt zwemmen met schildpadden. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: Bira – Watampone – Senkang (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we naar Sengkang, dat is gelegen in het centrum van het Buginese Koninkrijk. We maken een stop in Watampone voor een bezoek aan het museum van Andi Mappasisi om de collecties van de vroegere Buginese Koninklijke familie te zien en van één van de beroemdste koningen: ‘Arung Palakka’. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. In de middag rijden we door naar Sengkang. Met een kleine smalle boot zullen we het Tempe meer opgaan voor een bezoek aan het drijvende dorp. De bewoners zijn uiterst hartelijk en grote kans dat ze u uitnodigen in hun huis om wat gedroogde vis te eten (opmerking: in het droge seizoen kan het waterpeil in het meer te laag zijn. In dat geval is het niet mogelijk het meer op te varen). Diner en overnachting zijn in een eenvoudig hotel in Sengkang, echter het best beschikbare in de regio.

Dag 4: Sengkang – Palopo – Toraja (O/L/D)

Na het ontbijt bezoeken we het traditionele Buginese weefcentrum. Daarna vervolgen we de weg naar Toraja via Palopo. Palopo is een kleine Moslim gemeenschap, bekend als de oudste haven in Indonesië. U kunt hier de oudste moskee van Indonesië vinden. Onderweg naar Toraja kunt u genieten van prachtige panorama’s. In de late middag komen we aan in Toraja. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Toraja tocht: Lemo – Suaya – Londa – Kete Kesu (O/L/D)

Deze dag maakt u een tocht door het gebied waarbij u kennis maakt met de bijzonder historie van Toraja. U begint met een bezoek aan Lemo waar u de rijen Tau-Tau standbeelden kunt zien en de eeuwenoude hangende graven. Verderop kunt u bij Suaya het geheim van de ‘baby-boom’ zien, gevolgd door een bezoek aan Londa. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. In Londa bevinden zich oude graven met tombes voor de overledenen uit vervlogen tijden. Kete Kesu is één van de oudste stadjes van Toraja. Hier kunt u de typische bouwstijl zien, de Tongkonan, en de oude rijstschuren. Bekijk in Kete Kesu ook het prachtige en kleurige houtsnijwerk dat zo typerend is voor het gebied. Hierna keert u terug naar het hotel voor de overnachting.

Dag 6: Toraja tocht – Batutumonga - Bori (O/L/D)

Na het ontbijt is er een tocht naar Batutumonga. Batutumonga is hoog gelegen, het is de top van Toraja. Tijdens de toch zult u schitterende uitzichten hebben over de stad Rantepao dieper gelegen in het dal, en over de omliggende valleien. De lunch is in een likaal restaurant. Aangekomen bij de top kunt u een korte wandeling maken van ongeveer twee uur, dwars door de rijstvelden. In de kleine dorpjes kunt u de mensen aan het werk zien tijdens hun dagelijkse bezigheden. Hierna brengen we een bezoek aan Bori, het megalieten gebied. Dit gebied staat symbool voor de enorme begrafenis ceremonies die er in het verleden werden gehouden. Diner en overnachting  in het hotel.

Dag 7: Toraja – Makassar (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we weer naar Makassar, een tocht van ongeveer 8 uur. Onderweg zullen we stoppen bij de berg Puncak Lakawan, bekend onder de naam ‘Erotische Berg’. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Pare-Pare. Aan het eind van de middag komen we aan in Makassar. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Makassar – Fort Rotterdam – luchthaven. (O-/-/-)

Als de tijd het toelaat nemen we u na het ontbijt mee voor de korte stadstocht door de stad Makassar. U kunt Fort Rotterdam bezoeken, het oude Nederlandse fort dat recht tegenover het Losari strand is gelegen. Hierna brengen we u direct door naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Aangeboden hotels:
 • Makassar: Best Western/deluxe**** of Melia hotel/deluxe**** of Fave Daeng tompo/Superior***
 • Toraja: Misiliana hotel/deluxe***+ of Heritage Toraja/standard****
 • Sengkang: BBC Hotel - superior room (eenvoudig hotel, maar het best beschikbare in de regio).
 • Bira: Anda Beach Hotel – Simple Luxery – kamer aan de zee kant.
Inclusief:
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (twin share).
 • Ontbijt dagelijks in het hotel zoals omschreven in het programma, overige maaltijden zoals vermeld in het programma (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Privé vervoer met AC auto op Sulawesi.
 • Privé chauffeur
 • Gids op Sulawesi (standaard Engelstalig, andere talen op aanvraag).
 • Entreegelden voor de activiteiten zoals vermeld in het programma.
Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Toraja is een bergachtig hooggelegen gebied. Soms zijn hotels niet uitgerust met AC.
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Voorwaarden:

Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer informatie
tourcode 20497
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Zuid Sulawesi
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Zuid Sulawesi, exotisch Sulawesi en Toraja - 8 dagen – 7 nachten
Uw waardering